AK Parti’nin Tuşba adayı Fevzi Özgökçe, beraberindeki aday adayları ile birlikte adaylık sürecini değerlendirdi. Listeler açıklanmadan önce kararlaştırdıkları üzere 14 aday adayı olarak birlikte çalışmalar yürüttüklerini ve belediyeyi kazanmaları halinde de bu birlikteliği devam ettireceklerini söyledi. Seçim yarışına dışarıdan dâhil olan isimlerin süreçte küsmelerinin ve darılmalarının doğru olmadığını söyleyen Özgökçe, “Biz boşuna mı görevlerimizden istifa edip, bunca çalışmanın içinde yer aldık?” diyerek konuya tepki gösterdi.

AK Parti Tuşba Belediye Başkan Adayı Fezvi Özgökçe düzenlediği bir basın toplantısı ile adaylığı ve seçim sürecindeki çalışmaları ile ilgili bir değerlendirmede bulundu. Beraberinde Tuşba’dan aday adaylığı başvurusu yapmış Şakir Ertaş, Sabri Çalım, Abdullah Koçak, Necati Yertürk, İshak Polat ve Abdullah Efeoğlu ile birlikte bir açıklama yapan Özgökçe, 14 aday adayı olarak bir araya geldiklerini ve gerek seçim çalışmalarını gerekse de seçildikten sonra belediyenin yönetimini birlikte yapacaklarını kaydetti.

ÖZGÖKÇE: “BİR DEĞİL 14 ADAYIZ”

Konuşmasına adaylık süreci ile başlayan Tuşba adayı Özgökçe, bu süreçte aday adayları olarak birlikte hareket etme kararı aldıklarını halen de bu karar doğrultusunda çalıştıklarını söyledi. 14 kişilik bir ekip olmanın avantajı ile çalıştıklarını kaydeden Özgökçe; “Bizler güzel bir yolculuğa prosedür gereği neyse öyle girdik. Bir partinin tüzüğünde olması gereken bir aday adaylığı gerçekleştirdik. Zaten Tuşba’da doğmuş, burada büyümüş, orda yaşayan ve görev yapmış biri olarak buraya talip olmak kadar doğal olmazdı. Biz 14 arkadaş bu adaylık için yola çıktık. 14 abimizin her biri değil Tuşba’yı belki de büyükşehiri yönetebilecek kabiliyette ve şahsiyettedirler. Bizler bu isimler ile birlikte ilçe başkanımız Nayif Şabu’nun başkanlığında bir araya geldik ve birbirimize söz verdik. Eğer bir kişi bile şahsi ve kişisel çıkarlar peşinde değilse aday olduğu partinin da başarını istiyorsa görev kime tevdi edilirse sonuna kadar bu arkadaşın yanında olacağı sözünü verdik. Bu süreçte özellikle kendim istifa ettiğimi ve görevimiz desteklemek ise seçim gününe kadar göreve başlamayacağımı ve destek vereceğimi söyledim. Nihayetinde görev bana verildi ve o gün konuştuğumuz gibi 14 aday olarak beraberliğimiz sürüyor. Amaç memlekette kendi partinizin kazanmasıyla kimse kusura bakmasın şahsi işlere giremez. Biz çok güçlüyüz Ak Parti olarak. Çünkü hiç birimizin şahsi beklentisi yok. Burada hepimiz sanki birer Fevzi Özgökçe’yiz. Diğer partilerde tek bir aday yarışırken biz 14 kişi aynı sesi aynı nefesi insanlarımız ile paylaşıyoruz. Yarın kazanınca da bu 14 abimiz ile birlikte belediyeciliğin her kademesinde hizmetimizi sunacağız.” Şeklinde konşutu.

“ÖNCE BELEDİYEYİ ANLATACAĞIZ”

Tuşba’da ciddi seçim çalışmaları yürüttüklerini ve öncelikli olarak tespit ettikleri temel sorunları çözme odaklı bir belediyecilik ile işe başlayıp Tuşba’daki potansiyelleri değerlendirecek projeler hayata geçireceklerini kaydeden Özgökçe, ayrıca; “Biz seçimi kazanmamız halinde Tuşba belediyesinde bizler bütün iyiliklerin ve güzelliklerin anahtarı olacağız. Daima kötülük, çirkinlik ve göze hoş gelmeyen şeylerin kilidi olacağız. Daima toplum için beklediğiniz her şeyi Tuşba’da bulacağız. Belediyeciliğin temel kısımların zaten herkes yapıyor. Biz bunun yanında Van Gölü’nün kıyısında bulunan bu güzel ilçe Tuba’nın belediye başkan adayı olduğumuzda AK Belediyeciliğin en iyi şekilde yansıdığı bir Ankara ilçesi, Gaziantep ilçesi nasılsa aynı şekilde Tuşba ilçemizi hizmette hakettiği yere taşıyacağız. Tuşba’da bizim yapacağımız çok iş olacak. Van, Türkiye için önemli bir şehir. Van’ın neden bir kongre merkezi gibi bir Davos gibi gündemde olmasın. Üstelik çok da iyi bir üniversitemiz var. İnşallah biz bunu kongre merkezi haline getirebiliriz. Bu üniversite ile insanlarımız ile hemhal olacağız hem de her türlü kültürümüzü yansıtacak bir kültür merkezi oluşturacağız. Ama bunu yapmadan önce bizim için en önemli şey belediyeciliğin ne olduğu ile ilgili konudur. Biz halka ilk önce ‘Bir belediye başkanı şehir neler ifade ediyor, belediye ne demektir.’ Konularını anlatacağız. Başta bütün halkımıza ve insanımıza bunun adım adım alfabesi ile beraber hamurlarına gelip anlatacağız. Biz bu halkın derdi neyse biliyoruz. Yeni bir teşhis aşaması yok çünkü. Biz bu insanların daha rahat, huzurlu, problemsiz yaşaması için ne lazımsa onu yapacağız.” Dedi.

“100 PROJEMİZ HAZIR”

Tuşba’da hayata konulmak üzere tam 100 proje üzerinde çalıştıklarını ve kazanmaları halinde tüm bu projeleri hayata geçireceklerini kaydeden Özgökçe bu projelerden birini de basın mensupları ile paylaşarak şu ifadelere yer verdi; “Biz köylere gidiyoruz ve bizzat gözlerimizle görüyoruz: Halen temel belediyecilik hizmetlerinden geri kaldıklarını görüyoruz. Hiç birindin istifade edememişler. Ama biz geçmişle kimsenin yaptığı ettiği ile ilgilenmeyeceğiz. Biz sadece bu insanları 2015 yılında alması gerekenler nelerdir bunların peşinde olacağız. Başkaları ne yaparsa bizi ilgilendirmeyecek. İşte bu yüzden biz kendi projelerimiz üzerine çalışıyoruz. Tuşba’mız büyük hizmetlere namzet ve bu hizmetlerin 100 kalemi de projelendirilmiştir. Biz bunların hepsini sosyal belediyecilik anlayışı içinde bu insanların alması gereken gecikmiş tüm hakları huzurlarına getireceğiz. Hepsinin bu güzel değerlerden istifade etmesini sağlayacağız. İşte bu projelerimizden birisi de tam da Tuşba’nın potansiyeline uygun bir proje. Tuşba demek öncelikle Urartuların başkenti demektir. Tuşba demek dünyada en çok alınan güneşli yerlerden bir tanesi demektir. Peki, güneş çok alan bir Tuşba’da bu güneşten istifade etmek gerekmez mi? İşte biz bu noktada bütün dünyaya Tuşba’yı güneş ile yâd ettireceğiz. Peki, nedir bu? Allah nasip ederse başta üniversite olmak üzere bütün alanlarda aydınlanma sağlayacağız. Yani bütün yerlerde enerji elde edeceğiz. Bu doğrultu da Doğu Anadolu Kalkınma Ajansımız ile birlikte ve diğer birçok destekler ile birlikte köylerimizde çok önemli güneş tarlaları kuracağız. Artık elektrik parası ve TEDAŞ’ın elektrik kesintileri konusunda bir sıkıntı yaşamayacağız. Vatandaşa fatura kesilmeyecek, aksine vatandaş fatura tahsil edilecek. Köylerimizde elektrik sıkıntıları yaşanmayacak aksine bu elektrik ve enerjiler gerekirse köylüler tarafında satılacak ve herkes kazanç elde edecek. Anlayacağınız sadece biz değil, köylümü ve Tuşba ilçemiz her zaman kazanacaktır. Bu bizim 100 projemizden sadece bir tanesi.”

“TUŞBA’NIN 4 ÖNEMLİ POTANSİYELİ VAR”

Tuşba’nın mevcut potansiyeli hayli yüksek bir ilçe olduğunu kaydeden Özgökçe burada yürütecekleri çalışmalarda üniversitenin rolünün de büyük olacağına vurgu yaptı. Özgökçe konu ile ilgili olarak; “Seçim sürecinde de tüm partiler olmak üzere biz her biri kardeşçe mücadele edeceğiz hem de her daim yarış içinde olacağız. Çünkü bu bir hizmet yarışıdır. Bu süreçte kim kendini halka anlatır halka iz bırakırsa inanıyoruz ki bu halk kadirşinastır ve puanını verecektir. Biz de projelerimizi anlatacağız. Bizim kimseyle herhangi bir çekişmeye bir polemiğe girmeye gerek yok. Buna ne şahsiyetimiz ne duruşumuz müsaade eder. Şu ana kadar temiz bir sayfa ak bir sayfa olarak sizlerin ve toplumumuzun huzuruna geliyoruz. Biz bunu yaparken nasip olursa dürüst, şeffaf olacağız. Sıfırdan kurduğumuz ve sıfırdan çalışacağımız bir belediyenin her alanında insanlarımızın hakettiği tüm sorunları çözeceğiz. İmardan tutun yerleşim alanlarındaki ruhsatlara. Belediyeciliğin en temel alanlarından en ufak ayrıntısına kadar bir şeyler yapacağız. Bunu yaparken de Tuşba’nın en büyük 4 potansiyele olan üniversite, turizm, tarım ve sanayi ile yakından ilgileneceğiz.” Dedi.

13 ADAY DA ÖZGÖKÇE’NİN YANINDA

Öte yandan Özgökçe ile birlikte açıklamaya katılan ve söz olan Tuşba aday adayları Şakir Ertaş, Sabri Çalım, Abdullah Koçak, Necati Yertürk, İshak Polat ve Abdullah Efeoğlu da Özgökçe’den sonra söz alarak birbirlerine verdikleri sözün arkasında olduklarını vurguladı. Adaylar Tuşba adayı belirlenmeden önce bir yemekte buluştuklarını ve bu yemekte 14 adaydan hangisi seçilirse seçilsin diğer adayların koşulsuz, şartsız destek vereceklerini kararlaştırdıklarını ve şimdi de 14 aday olarak bu kararın ardında olduklarını vurguladı.


ÖMER AYTAÇ AYKAÇ-ÖNDER ALTINAL
ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim