ŞEHRİVAN ÖZEL: ERDAL ERBAŞ-MENDUH ÇALIŞKAN - Cumhurbaşkanı Erdoğan son 6 ay içinde ikinci kez Van’a geliyor. Hüda-Par ilk kez Van’da genel başkan düzeyinde bir miting gerçekleştiriyor. HDP, 7 Haziran’da olduğu gibi final mitingini yapıp Van’dan avantajlı ayrılmak istiyor. Seçim öncesi Van’da tam anlamıyla bir siyaset zirvesi yaşanıyor.

 

24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala seçimin nabzı iyice yükselmeye başladı. Partiler ülke genelinde çalışmalarında vites artırırken Van’da da seçim kampanyaları zirveye ulaştı. Van’a dair önemli gelişmelerden birisi de bu seçimde liderlerin kente verdiği özel önem oldu. Diğer seçimlerde sadece bir ya da iki ismin geldiği kentte şu ana kadar tüm partilerin 1 numaraları ve önemli isimleri mitingler ve programlar gerçekleştirdi. Geçtiğimiz haftalarda Başbakan Binali Yıldırım, CHP Cumhurbaşkanı Muharrem İnce, HDP eşgenel başkanları Pervin Buldan, Sezai Temelli’nin yaptığı programlardan sonra bu hafta ise yine önemli mitingler start alacak. Partilerin seçim öncesi final mitingleri arasına koyduğu Van’da, sırasıyla Hüda-Par genel başkanı Mehmet Yavuz, ve Ak Parti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan miting gerçekleştirecek. HDP ise 7 Haziran’da olduğu final mitingini yine Van’da yapacak.

 

 

HÜDA-PAR DA VAN’DA MİTİNG YAPACAK                                         

 

Bu seçimde Diyarbakır ve Batman’da bağımsız adaylarla, geriye kalan kentlerde ise partiyle meclise girmek isteyen Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) da Van’da genel başkan katılımıyla miting yapacak. Cumhurbaşkanlığı için desteğini Erdoğan’dan yana kullanan, milletvekilliğinde ise birbirinden güçlü isimlerle temsiliyet arayan Hüda-Par, bugün Genel Başkan Mehmet Yavuz’un katılımıyla Van'da miting düzenleyecek. İktidar ve ana muhalefet partilerinden sonra ilk kez Beşyolda geniş katılımla bir mitinge hazırlanan Hüda-Par, Van’daki mitingine vatandaşları “Önce insan öncelik adalet” temasıyla düzenleyecek mitinge tüm halkın davet etti. Günlerdir kentte mitinge dair duyurular yapan Hüda-Par teşkilatı, genel başkan Mehmet Yavuz’un katılımıyla seçim öncesi  boy göstermeye çalışacak. Partinin Van mitingi ile ilgili daveti ise şöyle: “Genel Başkanımız Sayın Mehmet Yavuz’un katılımıyla 18 Haziran Pazartesi günü saat 16.30’da Beşyol meydanında miting düzenleyeceğiz. Mitinge tüm halkımızı davet ediyoruz.”

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SON 3 AYDA İKİNCİ KEZ GELİYOR

 

2015 seçimlerinde bir çok kenti ziyaret eden fakat Van’a gelmeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu seçimde Van’a ayrı önem veren liderler arasında. 3 yıl aradan sonra geçtiğimiz Nisan ayında Van’a gelen Erdoğan, 3 ay gibi bir süre içerisinde 2’inci kez Van’a geliyor. Önceki seçimlerde Van’a kırgın olduğu için gelmediği iddia edilen Erdoğan’ın Nisan’da ziyaret ettiği Van konusunda umutlu olduğu da belirtiliyor. Çeşitli platformlarda Van’la ilgili beklentilerini dile getiren Erdoğan, nisan ayındaki ziyaretinde referandumdaki oyların da Van için yeterli olmadığını söylemiş ama buna rağmen Van’da büyük bir değişim ve dönüşüm olduğunu görmekten mutluluk duyduğunu söylemişti. Erdoğan’nı Van il kongresine katılmak üzere geldiği Van’da son yılların en büyük kalabalığı karşılamış ve büyük ilgi göstermişti.

 

VAN İKİ LİDERİN MİTİNG YAPTIĞI NADİR İLLERDEN

 

Van’daki ilgiyi değerlendirmek isteyen AK Parti’de bir çok ilin aksine bir değil tam iki miting gerçekleştirilme kararı alındı. Geçtiğimiz haftalarda Başbakan Binali Yıldırım’ın ardından, Erdoğan’ın Van’a geleceği müjdesi de aynı mitingde verildi. Merakla beklenen miting tarihi de geçtiğimiz günlerde netleşirken  Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Van'a geleceği bildirildi. Erdoğan’ın gelişi öncesi kentte büyük bir hazırlık başlarken ziyarete dair açıklamalarda bulunan AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, 19 Haziran Salı Günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Van'a geleceğini ve saat 13.30’da Beşyol Meydanı’na halka hitap edeceğini söyledi. Türkmenoğlu, 3 ay içerisinde Van'ın 2 kez Cumhurbaşkanı Erdoğan ve 1 kez de Başbakan Binali Yıldırım ve onlarca bakan tarafından ziyaret edildiğini hatırlatarak, "Van'ın, gerçekleştirilen bu ziyaretlerle hükümetimiz tarafından çok büyük bir öneme sahip olduğu açıkça görülmektedir. Van yine kendisine yakışanı yapacak ve büyük bir coşku ile 24 Haziran seçimleri öncesi kentimizi ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanımızı bağrına basacaktır" dedi.

 

 

HDP FİNALİN UĞRINA İNANIYOR

 

Van’a büyük önem atfeden partilerden diğeri de HDP. 2002’den bu yana kademeleri olarak milletvekili sayısını artıran HDP’nin en büyük kalelerinden birisi haline gelen Van’da bu dönemde ciddi bir destek aranıyor. HDP’nin 2015 seçimlerinde olduğu gibi bir kez daha genel başkan düzeyinde adaylık tercih ettiği Van’da, final mitingi de yine bu kentte yapmak isteniyor. Van’da 7 Haziran’da 7, 1 Kasım seçimlerinde ise 6 milletvekili kazanan HDP, final mitingini de seçime sadece 1 gün kala Van’da yapma kararını açıkladı. İl Seçim Kurulu'na final mitingi için başvuru yapan HDP Van İl Örgütüne miting yeri ve tarihi için olumlu yanıt geldi. Seçimlere bir gün kala Van'da yapılacak olan final mitingi saat 11:00'da Beşyol Meydanı'nda olacak. Mitinge HDP Eş Genel Başkanları, milletvekilleriyle birlikte binlerce kişinin katılımı bekleniyor. HDP, son olarak 7 Haziran seçimlerinde de final mitingini yine Van'da yapmış ve 7 milletvekili çıkarmıştı.

 

Editör: TE Bilisim