BDP Eş Başkan Adayları seçim çalışmalarına yoğun bir mesai harcayarak devam ediyor. Eş Başkan adayları dün Tuşba, Özalp, Edremit, Muradiye ve Çaldıran’da düzenlenen miting ve toplantılarda halk ile bir araya geldi. Halkın sorunlarını dinleyen eş başkan adayları, seçimin büyük önem arz ettiğini ve diğer partiler ile değil devlet ile mücadele ettiklerini belirtiler. İşte BDP’nin ilçe ziyaretleri ve seçim çalışmaları:

TUŞBA

BDP Tuşba Belediye Eş Başkan adayları Öner Yiğit ve Hatice Günel, mahalle ve köylerde halkla buluşmaya devam ediyor. Eş Başkan adayları Yiğit ve Günel büyük bir tempo ile sürdürdükleri çalışmalarını her gün ev ziyaretleri, hasta ziyaretleri, taziye ziyareti ve toplantılarla sürdürüyor. Özellikle köylerde kadınların büyük sevgisi ile karşılanan eş başkanlar halk buluşup onların sorunlarını dinleyerek onların duygu ve düşüncelerini paylaşıyor. Daha önce mevcut sistem partilerine oy verdiklerini söyleyen birçok köy sakini bu seçimde artık oylarını kendilerine vereceklerini söyleyerek desteklerini söyledi. Bu kapsamda Tuşba Adayları Yiğit ve Günel ilçeye bağlı Adıgüzel, Hıdır (Xidir) ve Ocakli (Kom) köylerinde halk toplantıları düzenledi.

“BİZ DİĞER PARTİLERLE YARIŞMIYORUZ, DEVLETLE MÜCADELE EDİYORUZ”

Toplantılarda konuşan Yiğit, BDP’nin kapılarının her kese açık olduğunu belirterek, “Kürdistan da yaşayan herkese kapımız açık. Partimize katılımlar her gün artarak sürüyor. Artık birlik ve beraberlik zamanıdır” dedi. Seçim çalışmalarına da değinen Yiğit, bölgede bütün siyasi partilerin devlet gibi yekpare bir şekilde kendilerine karşı birleştiklerini söyleyerek, “Biz hiçbir partiye karşı yarışmıyoruz, biz devletle mücadele ediyoruz.” Dedi. Köylerden sonra şehir merkezine dönen ve Beyüzümü Mahallesinde gerçekleştirilen seçim bürosunun açılışına katılan Tuşba Eş Başkan adayları burada sloganlarla karşılandı. Törenden sonra halkla beraber düzenlenen yürüyüşe de katılan adaylar gerçekleştirdikleri bir hasta ziyaretinden sonra Kalecik ve Akköprü mahallelerinde düzenlenen halk toplantılarına katıldı.

ÖZALP

BDP Özalp Eş Başkan adayı Şerafettin Özalp, seçim çalışmaları kapsamında Aksorguç (Velecani), Çubuklu, Dağdeviren (Kolo) ve Dönerdere (Gîredîr) köylerini ziyaret ederek projelerini anlattı. BDP Özalp Belediye Eş Başkan adayı Şerafettin Özalp gittiği köylerde “Bijî Serok Apo,” ve “Şehit Namîrîn” sloganları ile karşılandı. Eş Başkan adayı Özalp’a BDP İlçe yöneticileri de eşlik etti. Köylerde düzenlenen halk toplantılarında halka hitap eden Özalp, projeleri hakkında bilgiler vererek, bunları halkla birlikte hayata geçireceklerini söyledi.

EDREMİT

Van’ın Edremit (Artemêt) ilçesinde BDP Edremit Belediye Eş Başkanları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan’ın seçim çalışmaları sürüyor. Eş Başkan adayı Sevil Rojbin Çetin Süphan Mahallesi’nde kadın toplantılarında kadınlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Gündüz sürdürülen seçim çalışmalarının ardından akşam saatlerinde Eş başkan adayları BDP Edremit İlçe örgütü Eş Başkanları Fatih Şahin ve Neriman Urar ile Eminpaşa Mahallesi, Eski TOKİ’de düzenlenen toplantılarda yurttaşlarla buluştu. Eminpaşa mahallesinde düzenlenen toplantıda konuşan Eş Başkan adayı Sevil Rojbin Çetin, Kürt halkının yaşadığı coğrafyayı dört ayrı parçaya bölerek Kürtleri tarihsel derin bir ayrıma götürmek isteyenlerin bugün hala Kürtleri birbirine kırdırmayı hedeflediğini söyledi. Kürt halkının artık dört parçada da bir uyanışla ulusal birlikteliği kurmaya dönük bir mücadele yürüttüğüne dikkat çeken Çetin, Rojava’da bugün birçok Kürt tandanslı partinin tek yürek olup kendi kaderlerini tayin etme noktasında söz sahibi olduğunu ve bunun diğer 3 parçada yaşayan Kürtlere örnek olması gerektiğini vurguladı.

“EDREMİT’İ BİR TURİZM, KÜLTÜR VE SANAT KENTİ YAPMAKTA KARARLIYIZ”

Eski TOKİ’de düzenlenen halk toplantılarında konuşan Eş Başkan adayı Abdulkerim Sayan ise, Edremit’te 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Edremit halkının demokrasiden, eşitlikten yana irade beyan etmesi sonucu belediyeyi kazandıklarını söyledi. Edremit’te hizmet üretebildikleri 4 yıl içinde belediyenin kuruluşundan o güne kadar geçen zamanda yapılanlardan çok daha fazlasını yaptıklarının altını çizen Sayan, 30 Mart 2014 seçimleriyle beraber Edremit’i yeniden inşa etmeyi sürdürerek ilçeyi daha da yaşanabilir bir turizm, kültür ve sanat kenti yapmaya kararlı olduklarını söyledi.

MURADİYE

Muradiye’de seçim çalışmalarına hız veren BDP Belediye Eşbaşkan Adayı Safire Güneş BDP Kadın Meclisi üyeleri ile birlikte Yavuz Selim Mahallesinde çok sayıda kadının katılımı ile düzenlenen toplantıya katıldı. Seçim çalışmaları kapsamında Yavuz Selim Mahallesi'nde düzenlenen toplantıya katılan Eş Başkan adayı Safire Güneş, kadınlara seçimlere ilişkin bilgiler vererek yaklaşan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününün önemine değindi. Toplantıda söz alan kadınlar ise, 8 Martta güçlü bir katılım ile alanlara çıkıp kadının örgütlü gücünü alanlarda göstereceklerini söyledi.

ÇALDIRAN

21 Şubat Dil Bayramı nedeniyle Çaldıran’da yapılan basın açıklamasında konuşan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İlçe Başkanı Abbas Atsak, Kürtçe’nin yasaklı bir dil olması ile paralı bir dil olması arasında hiçbir farkın olmadığını söyledi. Van yolu caddesinde bulunan seçim bürosu önünde yapılan basın açıklamasına Çaldıran BDP İlçe başkanı Abbas Atsak, Belediye Eş Başkan Adayları Faruk Demir, Suna Atabay ve yurttaşlar katıldı. Açıklama sırasında “Ya Kürtçe Konuş, ya da Kürdüm Deme”, “Ana Dilde Eğitim, Zımanımê mê Azadiya mê Yê”, “Dilimiz Yok Sayılamaz, Dilimiz Varlığımız Olacak”, “W X Q Zımanîmın Qêdêxê Nêkê” yazılı dövizler açıldı.

“KÜRTÇE YOK SAYILAMAZ”

Basın açıklamasını yapan İlçe Başkanı Abbas Atsak, Kürtçe dilinin üzerindeki yasaklara ve tahammülsüzlüğe değinerek herkesin ana dilinin serbestçe ve yasaksız bir duruma gelmesi için gerekli adımların ve yasal düzenlemelerin yapılması için Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a seslenerek, “ Kürtçenin yasaklı bir dil olması şimdide paralı bir dil olmasının yanında hiçbir fark yok. Tüm halklar gibi Kürt halkının da kendi diline sahip çıkacaktır.” Dedi. Açıklaması Atılan sloganlarla sonra erdi.

Editör: TE Bilisim