Köy halkının sorunlarını dinleyen adaylar yapacakları projeleri anlattı. Burada birer konuşma yapan adaylardan Erbaş: Artık Alaköy ilimizin bir mahallesi olmuştur. Bu sebeple bu mahallemizi hak ettiği konuma taşımak ve ulaşımını en güzel hale getirmek bizlerin boynunun borcudur. Memleketimizin dürüst ve çalışkan bir şehrül emine seçmesi mecburidir. Bundan dolayı siz Alaköy halkının desteklerine ihtiyacımız vardır. Bu memlekete eğer bir çivi çakılmışsa, hep Milli Görüş’e nasip olmuştur. İşte yakınınızda bulunan Büyük Organize Sanayi Bölgesi’nin temellerini atmak yine bu kardeşinize ve bizim temsilcisi olduğumuz Saadet Partisi’ne nasip olmuştur. Allah’a hamd ediyor, şükrediyoruz. Bizler hiçbir zaman çalan, çırpan, yolsuzluk yapan, rüşvet alan, rüşvet veren, faiz lobilerine hizmet eden olmadık. Hep milletimiz için, ülkemiz için ve adil bir düzenin hakim olması için çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz, dedi.

Alaköy halkına bir konuşmada Saadet Partisi Tuşba Belediye Başkan Adayı İhsan DARĞIN yaptı. Yönetim ve Hizmet alanını Mahalleye indirgeyerek “Yerinden Yönetim” anlayışını hakim kılacaklarını söyleyen Darğın, şöyle devam etti: “Hizmet Kalitesini, özellikle temel hizmetleri tüm mahallelerde aynı oranda ve aynı zaman diliminde eşit ve adil bir şekilde yapabilmek için “Yerinden Tespit” uygulamasını başlatacağız. Belediye bütçesinin hizmet ve imkânlarının, mahallelerin nüfus yoğunluğuna, arazi büyüklüğüne ve ihtiyaçlarına göre dağıtılmasını sağlamak üzere “Yerinden Planlama” ilkesini uygulayacağız. Her mahallenin kendisine özel farklı ihtiyaçlarını ve sorunlarını önem ve öncelik sırasına göre doğru bir şekilde tespit edip çözüm projeleri oluşturacağız.

Saadet Partisi İpekyolu Belediye Başkan Adayı Mevlüt GÜNDÜZ ise: Yolsuzlukların önleneceğini, şeffaflığın siyasi ve ekonomik ilke olacağını, yoksulluğa sosyal destek sağlamakla yetinmeyip kaynak aktarılmasını sağlayacaklarını belirten Gündüz, “Güçlü ve etkin denetimle yerel yönetimi kontrol altında tutacağız. Mahalleyi baskının değil özgürleşmenin mekanı yapmak için halkla birlikte siyaset ve çözüm üreterek bu çözümlerin birlikte uygulanması için ‘’Yerel Yönetim” anlayışında farklılık oluşturacağız” açıklamalarında bulundu. Halkı yönetmek için değil, Halka hizmeti ibadet sayan bir anlayışa hakim olduklarını ve Milli Görüş belediyeciliğinin proje kaynağı olduğuna da dikkat çeken Gündüz şöyle devam etti; “Milli Görüş olarak İpekyolu’nda yönetime gelirsek, Kentsel bilginin serbest dolaşımını sağlayarak, Kentin kopuk parçalarını birleştirecek ve bilgi üreten ve üretime katılan mahalleyi canlandıracağız. Müzakere, mutabakat ve uzlaşmaya dayalı; karar süreçlerine tam katılım ve katkı odaklı bir yönetim anlayışı ile kentlerin o şehirde yaşayanlara ekonomik, siyasi ve toplumsal refah sunmasını amaçlayan ‘’Refah Kenti’’ modelini tesis edeceğiz.

Çatışma yerine diyalogu esas alan ‘’Barış ve Huzur Siyasetini hakim kılarak Kentin merkezini oluşturan kentliler ile çevresini oluşturan kentin yeni sakinleri arasındaki uyumu sağlayacak ‘’Uyumlu Kent Yönetimine‘’ geçiş yapacağız. Çünkü Milli Görüş her zaman istikamet üzere Allah korkusunu esas alarak hareket etmiş, bu sebeple iş başına geldiğinde huzur, barış ve bereket toplumu kuşatmıştır." Açıklamalarında bulundu. (ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim