Uzun yıllar Köy Hizmetleri ve İl Özel İdaresi’nde önemli görevler yapan Sabri Aykaç, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler öncesi AK Parti’den aday adayı olmak için istifa ettiğini duyurdu.

 

7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler yaklaşırken istifaların son gününde kurum ve kuruluş çalışanları istifalarını sunmaya devam ediyor. Yarın başlayacak olan aday adaylığı başvuru öncesi Sabri Aykaç da Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevinden istifa ederek aday adaylığını duyurdu. Yazılı bir açıklama ile istifasını açıklayan Aykaç, uzun yıllar boyunca sürdürdüğü kamu görevlerinin ardından bu tecrübelerini siyasette kullanmak ve Van’ı en iyi şekilde temsil etmek için milletvekili adayı olduğunu duyurdu.

 

“GİTMEDİĞİM, GÖRMEDİĞİM MECRA YOK”

 

Gerek Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü gerekse de İl Özel İdaresi bünyesinde yıllar boyunca Van’ın her karışına hizmet götürdüğü vurgulayan ve kentin her köşesini bildiğini belirten Aykaç; “Hem doğup büyüdüğüm Özalp, Saray ilçelerini hem de görevim itibariyle her karışında bizzat bulunduğum Van’ın diğer ilçelerinin aldığı ve alması gerektiği hizmetleri yakından biliyorum. Bu kentin tüm ilçe, mahalle, köy ve mezralarını yakından biliyor ve tanıyorum. Kentin ulaşım, eğitim, sağlık, altyapı ve yatırım sorunlarını ve beklentilerini bilen ve bu konuya hâkim olan birisiyim. Şimdi yıllarca devlet eliyle hizmet götürdüğüm memleketin tüm bölgelerine halkın seçtiği bir milletvekili olarak Ankara merkezli yatırımları ve hizmetleri taşımak istiyorum.”

 

O GÖREVLERİ HİZMETE DÖNÜŞTÜRMEK İSTİYOR!

 

‘Yeni Türkiye’ markasıyla yeni bir sürece girildiği bir dönemde Van’ın da gerek yeni anayasa gerek çözüm süreci gerekse de yeni dönemde en etkin şekilde temsil edilmesi gerektiğine vurgu yapan Aykaç, yıllardır süre gelen kamu kurumlarında edindiği tecrübeleri kente hizmete dönüştürme anlamında hazır olduğunu belirtti. Aykaç adaylığı ile ilgili açıklamasında; “Ak Parti’nin 14 yıllık süreçte tüm Türkiye’nin ve hatta bölgenin umudu olduğu bir döneme girilirken belki de son yılların en önemli seçim sürecine giriyoruz. 14 yıl boyunca Türkiye’de büyük değişimlerin ve köklü revizyonların partisi olan AK Parti hükümetinin bu ülkenin kalkınmasına ve demokrasisine kattığı tüm katkılarına hepimiz şahit olduk ve bu gelişimin her aşamasında bulunduk.”

 

“BİRİKİMLER HİZMETE DÖNÜŞSÜN”

 

“Ülkede tam bir yatırım ve dönüşüm seferberliği yaşanırken biz de gerek Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü gerekse de İl Özel İdaresi Müdürlüğü’nde yürüttüğümüz görevlerle bu değişimlerin içinde bulunduk. Yaşanılan bu değişimin şahitleri ve Van’ı her köşesine kadar bilen isimler olarak bu tecrübeleri artık kentimin hizmetinde AK Parti şemsiyesi altında icraata dönüştürmek ve bu değişim dönüşüme katkıda bulunmak istiyorum. Büyükşehir olduktan sonra sınırları da sorumlulukları da değişen Van’ın çözüm süreci ile daha da önem arzeden bir kente döndüğü bir dönemde ben de halkın içinden gelen ve bürokrasinin her kademesinde görev almış birisi olarak meclisteki temsiliyette partim ile birlikte rol almak istiyorum.” Dedi.

 

SABRİ AYKAÇ KİMDİR?

 

1959 yılında Özalp ilçesi Savatlı Köyü’nde doğdu. İlkokul öğrenimini Savatlı İlköğretim Okulu’nda, ortaokul öğrenimini Özalp’te, Lise tahsilini ise Van Ticaret Meslek Lisesi’nde tamamladı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Sabri Aykaç, 1978 yılında Özalp Adliyesi’nde seçim büro şefi olarak göreve başladı. Bu görevin ardından sırasıyla Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’nde İdare ve Mali İşler Şube Müdürlüğü, Köy Hizmetleri İl Müdür Yardımcılığı, İl Özel İdaresi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü görevlerini yürüttü. 2014 yılında Van’ın Büyükşehir olmasından sonra Büyükşehir bünyesinde görev yapmaya başladı. Bugün itibariyle Büyükşehir belediyesinden istifa eden Aykaç, daha önce de AK Parti’den milletvekili adaylığı için başvuru yapan isimler arasında yer aldı.

 

 

Editör: TE Bilisim