AK Parti’de siyaset yapmak üzere daha önce istifasını açıklayan ve Özalp ile Saray ilçelerinin tek aday adayı olan Sabri Aykaç partiye resmi başvurusunu yaptı. Başvuru ardından yaptığı açıklamada Van’da yapacak çok işin olduğunu belirterek: “Bu toprağın evladı olarak evimiz olan partimize görev almaya geldik.” Dedi.

 

Ak Parti’de 7 Haziran’da yapılacak seçimler öncesi aday adaylığı başvuruları sürerken dün başvuru yapan 5 isimden birisi de Büyükşehir’den istifa ederek siyasete atılan Sabri Aykaç oldu. Aykaç, istifası sonrası beraberindeki kalabalık ile birlikte AK Parti il başkanlığında yaparken, düzenlenen bir değerlendirme toplantısı ile de adaylığa dair değerlendirmeler paylaşıldı. Aykaç’ın adaylık başvurusu öncesi bazı değerlendirmelerde bulunan Zahir Soğanda, AK Parti’nin bölgenin güçlü partisi olduğuna vurgu yaparak Sabri Aykaç’ın da temsil ettiği Özap ve Saray’ın güçlü isimlerinden biri olduğunu ve yıllardır partiye hizmet eden bir ailenin mensubu olduğunu belirtti.

 

AYKAÇ: AK PARTİ’DEN GÖREV ALMAYA GELDİK

Ardından konuşan Sabri Aykaç ise, Ak Parti’yi evi gibi gördüğünü ve burada siyaset yapmanın kendileri için onur olduğunu belirtti. Aykaç: “Öncelikle gerek bu dönem AK Parti gibi büyük bir partinin yükünü sırtlanan başkanımız Zahir Soğanda ve yönetimine, kadın kolları, gençlik kolları yönetiminde görev alanlara teşekkürlerimi arz ediyorum. Her şeyden önce sizlerin de huzurunda bir kez daha söylemek isterim ki AK Parti’de siyaset yapmak ve bu parti ile Van’da hizmet getirmeye gönüllü olmak bizim için bir şeref ve onurdur. Biz bu partinin kuruluşundan bu yana ben ve ailem bu partide çalışmış ve emek sarf ettik, şimdi de kendi evimiz gibi gördüğümüz AK Parti’de görev almaya geldik.” Dedi.

 

“BU BÜYÜK ÇINARIN BİR DALI OLMAYA GELDİM”

AK Parti ile Türkiye’nin büyük bir demokratikleşme sürecine girdğini ve dört bir yanında yıkımlar yaşanırken Türkiye’nin her geçen gün güçlendiğini belirten Aykaç: “Müracaat edip görev istediğimiz AK Parti’de görev almak elbette ki öyle kolay değildir. Büyük bir sorumluluğun altına gireceğimin bilincindeyim. Yanı başımızda demokrasilerde büyük çöküşler, Ortadoğu’da ülkelerindeki savaşlar, katliamlar, hemen güneyimizdeki IŞİD zulmü varken güçlü bir demokrasi içen direnen Türkiye’nin 14 yıllık çınar ağacının bir dalı olmak adına görev talebinde bulunuyorum.” Dedi.

 

“14 YILDA YAPILANLAR ORTADA”

Aykaç konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Ak Parti’nin Türkiye’de de Van’da da gerek hizmet gerekse de demokrasi anlamında yaptığı her şey ortadadır. Bunları artık anlatmaya gerek yok. Zira tablo açıkça 14 yılda gelinen noktayı gözler önüne seriyor. Ama takdir edersiniz ki halen yapılacak çok iş var. Önüne 2023 vizyonunu koyan bir cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bunu devam ettiren başbakanımız Ahmet Davutoğlu gibi ki iki koca yürekli insanın bu mücadelesini devam ettirmek ve bu süreci tamamlamak gerekiyor.”

 

“BURASI BİZİM EVİMİZ”

Aile olarak yıllardır partiye hizmet verdiklerini ve AK Parti’nin yanında oldukları vurgusunu yapan Aykaç: “Çözüm süreci ile biz Kürt halkının yıllarca yaşadığı sorunları bugün çözme noktasına getiren Ak Parti’nin hiç şüphesiz Van ve bölgedeki siyasetçilerinin bu sorumluluk bilinci ile hareket etmesi gerekiyor. Ben bu bölgenin çocuğu, bu toprağın evladı olarak bu sorunun nihayete ermesinde gövdemi taşın altına koymak için aday adaylığımı açıklamak istiyorum. Milletvekilliği yolunda mücadele veren diğer aday adayları gibi biz de evimize gelip sizlerin huzurunda AK Parti teşkilatları ile birlikte çalışma sözümüzü vererek adaylık başvurumu yapıyorum. Sizlerin ve bu milletin desteği ile yeniden ülkeyi yönetmeye hazırlanan AK Parti’de görev yapmak nasip olursa bu görevi almaya hazır olduğumu belirtmek isterim.” Dedi.

 

ÖZGECAN’I ANMAYI UNUTMADI

Son olarak geçtiğimiz günlerde vahşice katledilen Özgecan’ı anarak kadınlarla ilgili hassasiyete vurgu yapan Aykaç sözlerini şöyle tamamladı: “Son zamanlarda kadınlara yapılan şiddeti hele hele Özgecan’a yönelik vahşice saldırıyı kınıyor ve Allah’tan kendisine rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kadın kimdir? Kadın annedir. Analarımıza ‘of’ bile demeyi yasaklayan medeniyetin bireyleriyiz. Hiçbir sosyal kültür kadın katkısı olmadan hayata geçemez, yaşatılamaz. Hiçbir medeniyet kadını dışlayarak, ihmal ederek inşa edilemez. Kadın bizim güvencemiz, öznemiz ve aynı zamanda en önemlisi annemiz, bacımız, kızımız, hayatımızdır. Bu yolda dualarınızı ve desteklerinizi bekliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

 

SABRİ AYKAÇ KİMDİR?

Öte yandan Aykaç kendisi ile ilgili ise şu sözlere yer verdi: “Van’ın Özalp ilçesinde doğdum. İşletme Fakültesi mezunuyum. 11 yıl Özalp Adliyesi’nde seçim müdürü olarak görev yaptım. 14 yıl da Van Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü birleşmeden dolayı il özel idaresinde insan kaynakları eğtiim müdürü olarak görev yaptım. Van’ın Büyükşehir olmasından dolayı büyükşehir belediyesinde devir yapıldı. 7 Haziran 2015 yılında yapılacak milletvekili seçimlerinde de aday adayı olmak üzere görevimden istifa ettim.


ŞEHRİVAN HABER-EDA AYKAÇ

Editör: TE Bilisim