7 Haziran seçimlerine 47 gün kala partiler Van’da seçim startını verdi. Ankara’daki tanıtımlar ve hazırlıkları tamamlayan Ak Parti, HDP ve MHP Van’da sahaya inerken adaylar da seçim çalışmalarına hemen başladı. 8 milletvekili hedefi ile Van’a gelen AK Parti kente gelir gelmez protesto şoku yaşarken, her fırsatta barajı kesinlikle aşacaklarını söyleyen HDP kanadı bir kez daha ‘barajları aştık bile’ mesajı verdi. MHP kanadı ise birden fazla milletvekili götürecekleri konusunda iddialı…

 

AK PARTİ’YE İLK GÜN ŞOKU!

8 adayı ile birlikte Van’a çıkarma yapan Ak Parti haftalardır eleştirilen listeleri sonrasında Van’a gelir gelmez tepkiyle karşılaştı. 8 adayı taşıyan seçim otobüsü Van Ferit Melen Havaalanı'ndan Beşyol Mevkii'ndeki AK Parti il binası önü doğru gelirken, kentin en kalabalık yerlerinden Kazım Karabekir Caddesi'nde 20-30 kişilik bir grubun protestosuyla karşılaştı. 'Yuh' çekilerek büyük çoğunlukta yumurtaların atıldığı saldırıda bazı kişilerin de adayların içinde bulunduğu seçim otobüsüne taş attıkları belirtildi.

 

HDP YİNE İDDİALI

Daha önce tanıttığı 8 milletvekilinden 1’i YSK takılan HDP ise halk buluşmasından sonra ikinci kez aday adayları ile bir araya geldi. Bu kez da basın mensupları ile buluşan HDP adayları yine iddialı profil çizerken Van’ın 1 numara adayı HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, ‘barajlı çoktan aştık’ dedi. Yüksekdağ, "HDP darbe, hile ve provakasyonlarla barajın altında bırakırlarsa bunu başarabilirlerse sadece HDP kaybetmez, kendileri de kaybeder. Türkiye'yi, AKP hükümeti kendi eliyle seçim meşrutiyetini oratadan kaldırarak bir siyasi kaosa sürükler" dedi.

 

CUMUŞCU: OYLAR BİZE KAYACAK

HDP’nin barajı geçmeyeceği, AK Parti’nin de oy kaybedeceği senaryoları yapılırken MHP tüm bunlardan avantajlı çıkmanın hesaplarını yapıyor. İddialı bir kadro kuran ve Van’da oy hedeflerini artıran MHP de Van’da sahaya inen ve adaylarını tanıtan partilerden olurken 1’inci sıra adayı Gültekin Çavuşoğlu, “Biz huzur istiyoruz. Bizdeki temel ölçünün birincisi vatanın bölünmezliği. İkincisi 75 milyon insanımızın kardeşliği, üçüncüsü de Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet yaşatılma ilkesidir.” Dedi. 2’inci sıra adayı Yavuz Selim Camuşcu ise geçmişte dağılan oylarını geri toplayacaklarını belirtirken tüm partilerden MHP’ye büyük bir oy geçişinin yaşanacağını söyledi. 

 

 

 

Editör: TE Bilisim