Kayatürk: Kaya paniklemiş!

Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, geçtiğimiz günlerde bir açıklama ile AK Parti’nin sandıklarda hile yapacağı ile ilgili açıklamalarına, “BDP’ye yakışmıyor” şeklinde cevap verdi. BDP’nin AK Parti’nin kitlesinden endişe duyduğunu belirten Kayatürk; “Bizim hedef kitlemiz BDP’yi korkutuyor endişe ettiriyor. BDP bizim hedef kitlemiz ile bir araya gelmememiz için elinden geleni yapıyor. Bir korku eşiği yaratılmaya çalışılıyor.” Dedi. Öte yandan Bekir Kaya’nın belediye borcu ile ilgili açıklamalarını da değerlendiren ve “Kimse bu açıklamalara inanmadı. Belediyenin borcu daha fazla.” Diyen Kayatürk ayrıca son zamanlarda dile getirilen Nevruz Efsanaler Ülkesi adlı yatırımın da neden gerçekleşmediğini açıkladı.

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, milletvekillerinin basınla buluşma toplantıları kapsamında düzenlediği toplantısını Urartu Otel’de gerçekleştirdi. Burada basın mensupları ile bir araya gelen ve bir çok konuya dair değerlendirmelerde bulunan Kayatürk, konuşmasında sık sık BDP’ye yüklendi. Göreve geldiği günden bu yana tek odak noktasının ‘Van’ olduğunun altını çizen Kayatürk, Van BDP’nin ufkunun çok düşük kalması dolayısıyla Van’da birlikte hareket etme anlamında istekiklerini yapamadıklarını kaydetti. Sözlerine ilk olarak Kaya’nın ‘hile’ iddialarını cevaplayarak başlayan Kayatürk, BDP’nin baskı ve tehdit politikası yürüttüğünü de kaydederek bunu yakıştıramadığını belirtti.

“BDP’YE YAKIŞMIYOR!”

Kaya’nın açıklamalarının seçim endişesi nedeniyle yapıldığını kaydeden Kayatürk, açıklamasında şu sözlere yer verdi; “BDP maalesef son günlerin bunalımlı, panik ruh hali içerisinde bazı açıklamalar yapıyor. Bekir Kaya gittikçe endişe etmeye başladı ve bu endişe ve bu hal ile çeşitli açıklamalar yapıyor. Bu açıklamalardan sonuncusunu geçtiğimiz günlerde yapan BDP’li Kaya seçimlerle ilgili çok vahim ve talihsiz açıklamalara yer vermiş. Biz bu açıklamaları fazla önemsemiyoruz. Takdir edersiniz ki bu tür açıklamaları da düzeltmek lazım. Bununla birlikte BDP’nin seçimden önce baskı uygulamak, tehdit etmek ve kitleyi korkutmak üzere yaptığı bildiriler de var. Bunların birçoğunu biz de okuyor ve görüyoruz. Bu bildirileri ben okuyunca bile mahcubiyet duyarken onlar bunu yayınlarken bir mahcubiyet duymuyorlar. Her ne kadar bunlar BDP’ye yakışsa da biz bunu onlara yakıştıramıyoruz.”

“VAN BDP’NİN UFKU BİR DİYARBAKIR KADAR DEĞİL”

BDP’nin Van’da ufkunun Diyarbakır’dan uzak olduğu ve kurumsal kimlik problemi olduğunu kaydeden Kayatük, konuyla ilgili olarak “BDP’nin kurumsal kimliğinde ciddi bir ufuk problemi var. Bizim bölgede yaşadığımız en büyük problem bana göre BDP’nin kurumsal kimliğidir. Bu ufuk İmralı’nın çok çok gerisinde kalıyor. Hatta zaman zaman çağın gerisinde kalmış olması da bizim ne kadar büyük bir çıkmazın içinde olduğumuzu gösteriyor. Böyle bir yapı içerisinde siyaset yapmak, böyle dar bir ufukla siyaset yapmanın ciddi problemlerini yaşıyoruz. Van BDP, ufuk olarak Diyarbakır BDP’nin de çok gerisindedir. Örneğin Mesud Barzani Türkiye’yi ziyaret etti. Diyarbakır’a Sayın Başbakan’ın davetlisi olarak geldiğinde Leyla Zana, Ahmet Türk, Osman Baydemir gibi insanlar kendilerini havaalanında karşıladılar. Bununla beraber belediyeye kabul edip programlara katıldılar. Türkiye’nin birlik ve beraberliği ve programın ahengi açısından çok iyi bir davranış sergilediler. Ama Neçirvan Barzani’nin Van ziyaretinde BDP aynı davranışı gösteremedi. Bu hem Van için hem bölge için çok önemli bir ziyaretti. Fakat bakıyoruz Diyarbakır BDP’nin yaptığını Van BDP yapamadı. Buna cesaret dahi edemediler. Böyle bir yapı ile ortaklaşa yapabileceğiniz çok şey yok maalesef. Ben de Van milletvekili olarak bundan büyük üzüntü duyuyorum.” Dedi.

“GÜLAÇAR KAYA’DAN DAHA LİYAKATLI”

Öte yandan projelerini açıklayan Bekir Kaya’nın Ak Parti ve Gülaçar’ın projelerini iyi okuduğunu belirterek, bu projelerde Gülaçar’dan etkilendiğini de iddia ederek şu sözlere yer verdi; “Bekir Kaya, AK Parti adayımız Osman Nuri Gülaçar’ın projelerini iyi okumuş. Seçimlere 5 gün kala çıkıyor kendi projelerini sıralıyor. Günaydın deriz o zaman biz buna. Bugüne kadar neredeydiniz? Üstelik projeleri incelediğinizde Osman Nuri Gülaçar’ın projelerini de çok iyi okuyup hazırladıklarını söyleyebiliriz. Bakın iki partinin de adayları ortada. BDP burda çok iyi algı yönetimi yapıyor. Kendi adayını bir kenara bırakıp bizim adaylarımız üzerinde halkı yönlendirmeye çalışıyorlar. Bunu yapmalarına hiç gerek yok. BDP’nin adayı da ortada bizim de. Bizim adayımızın liyakatı, kalibresi, başarısı, duruşu BDP’nin adayından daha yüksek değilse o zaman anlarım. Ama biliyoruz ki öyle değil. Bizim adayımız Kaya’dan çok daha fazla yararlı olabilecek bir isim.”

“AK PARTİ’NİN KİTLESİ BDP’Yİ ENDİŞELENDİRİYOR”

Kayatürk sözlerini şöyle sürdürdü; “Bizim hedef kitlemiz BDP’yi korkutuyor endişe ettiriyor. BDP bizim hedef kitlemiz ile bir araya gelmememiz için elinden geleni yapıyor. Bir korku eşiği yaratılmaya çalışılıyor. Bunu siyasetçilere yönelik yaptığınızda bu aşılabiliyor bir şekilde. Ama sizin siyasetçi olarak ziyaret ettiğiniz vatandaşa, evlere bir korku yaratılınca iş değişiyor. Bu insanlar sizin ziyaret ettiğiniz evleri sizden sonra ziyaret edip adeta talan ediyor. Hal böyle olunca bu kitle size oy verse bile sizinle korkudan irtibat kurmak istemez. İşte böyle yapıyorlar bizim kendi kitlemizle buluşmamıza engel oluyorlar. Bakın ben 3 gün önce Başkale’ye gittim. Başkale’de Cuma namazı vatandaşlarla görüştük. Gördük ki Başkale insanının yüzünde mutsuzluk var. Ondan daha fazlası çaresizlik var. Bizim Başkale insanımızla buluşmamıza engel olmak isteyenlere şunu söylüyorum: Engellemek başarı değil ki. Eğer o insanları mutlu edebiliyorsanız o zaman başarılısınız. Yoksa bizim onlara ulaşmamızı engellemekle başarılı olduğunuzu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Başkale’de nüfus çok hızlı bir şeklide azalıyor, göç veriyor. Her yıl yüzde 5 düşen bir nüfus var. Yazık, günahtır. Orayı ablukaya almak ne demek? Kim kimin işgalinin altında? Sizin insanlara getirdiğiniz huzur, hizmet, saadet bu mu? Ama bu insanlarla kucaklaşmaya devam edeceğiz.”

“BEKİR KAYA PANİKLEMİŞ!”

Bekir Kaya’nın sözlerini panikten dolayı da söylediğini belirten Kayatürk, açıklamasında ayrıca; “Başkale halkının beklentisi neyse Van halkının da beklentisi de odur. Van’ın bir Yüksekova bir Şırnak gibi anılmasını istemeyen bir halk var. Hizmet isteyen bir halk var. Ki umuyorum sandıklara irade doğru bir şekilde yansırsa bu beklenti Ak Parti’ye Van’da zafer getirecektir. Bakıyorum Bekir Bey paniklemiş, “Ak Parti sandıklarda kaos çıkaracak” diyor. Aslında Bekir Kaya aynaya bakıyor ve aynada baktıklarını anlatıyor. Kimin sandıkta ne yapacağını, BDP’nin sandıkta ne yapmaya çalışacağını çok iyi biliyor aslında. Eğer sandıklarda gerçek manada bir irade ortaya çıkarsa, bu hem Van hem AK Parti için büyük bir zafer olacaktır.” Dedi.

“KAYA VAN İNSANININ ZEKASIYLA OYNUYOR”

Kayatürk öte yandan bir süre önce kendisinin de dile getirdiği belediyenin 780 milyar TL’lik borç ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Kaya’nın açıklamasının kimseyi tatmin etmediğini ve belediyenin 150 milyar TL civarında bir borcu olduğuna dair açıklamanın komik bir açıklama olduğunu söyleyen Kayatürk, “Bekir Bey borçlarını sayarken Van insanının zekâsıyla oynuyor. 150 milyar (trilyon) borcum var diyor. Müteahhitler soruyorsunuz hiç birinin borcu yazılmamış. Kurumlara soruyorsunuz 4 milyar TL borcum var diyor soruyorsunuz 18 milyar TL çıkıyor. Bakın 780 trilyon söylendiği günden bu yana herkes bunu dillendirdi. Peki, Bekir Kaya bunun böyle olmadığını kimseye inandırabildi mi? Kimse Kaya’nın bu açıklamasına inanmadı.” Dedi.

CEMAATİN POLİTİKASINI DA ELEŞTİRDİ

Cemaatin seçimdeki tavrı ile ilgili de bir soru üzerine konuşan Kayatürk; “Bir yerde en güçlü parti kimse AK Parti’nin karşısında onu destekliyorlar. Bizden oy gitsin, nereye giderse gitsin şeklinde bir durum var. Bu seçimde ahlaki olmayan bir çalışma izliyoruz. AK Parti’ye karşı seçim çalışması yapan insanlara bakıyorsunuz. Bir kere partisi yok, iki kendi partisi için oy istemiyor. Üç, asla bugüne kadar bir araya gelemeyeceği parti için oy isteniyor. İşte böyle bir terslik söz konusu. Ama bunları hiç ama hiç konuşmaya gerek yok. İnsanların akıllarındaki değişmedi. Halen halkımız biliyor ki: AK Parti barışın teminatıdır, AK Parti huzurun teminatıdır. O yüzden biz AK Parti’ye kim oy vermeyecek diye tartışmıyoruz. Biz AK Parti’ye bu halk neden oy verecek şeklinde bir soru sormak yerine “Neden oy vermesin ki?” demek daha doğru olur. AK Parti’ye neden oy verilmesin?” dedi.

“İNSANLAR AK PARTİ’DEN HUZUR İSTİYOR”

“Milletvekili olduğum günden bu yana yatırımcıları o kadar zorladım ki. Hatta bir çok yatırımcıyı bıktırdığımı bile biliyorum. Hem tarım da hem de ekonomide Van’da gelişmişliğin aşama katedemesinin sebebi şiddet olaylarıdır. İnsanlar huzur ortamı anlamında bir beklenti içerisindedir. Geçtiğimiz günlerde ben bankaları gezdim örneğin. Diyorlar ki; ‘Biz Van esnafına gelin kredi alın, şu anda avantajlı diyoruz. Onlar ise AK Parti’nin kazanıp kazanmayacağına göre kredi alıp almayacaklarına kara vereceklerini söylüyor. Vatandaş AK Parti kazanmazsa yatırım yapmanın anlamı olmayacak diyor’. Vatandaşın bile yatırım anlamındaki beklentisi AK Parti’nin kazanmasından yana. Hal böyle iken içinde olduğumuz durumu düşünün artık. Dolayısıyla anlamlı bir büyüme için de AK Parti’ye ihtiyaç var.”

NEVRUZ EFSANELER ÜLKESİ NEDEN GERÇEKLEŞMEDİ?

Kayatürk öte yandan son günlerde de sıkça dile getirilen Nevruz Efasaneler Ülkesi ile ilgili projesinin de gerçekleşmeme sebebini belirterek bu noktada verdiği çabaları da şu şekilde dile getirdi; “Ben uzunca süre öncesinde bir grup yatırımcı ile görüştüm. Bu isimlerle ilk görüştüğümde bu yatırımcılar aralarında AVM’ler, oteller, su sporları, yaşam alanlarının bulunduğu minimum 20 bin dönümlük bir arazi istiyorlardı. Bunu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ten istediler ama Melih Bey bu arsayı temin edemeyeceklerini ve istedikleri Mogan gölünün civarını veremeyeceklerini söylemiş. Bunun üzerine ben Van milletvekili adayı olur olmaz bu isimleri hemen davet ettim ve Van’a geldiler. Projelerini VATSO’da sundular ve o kadar heyecanlandılar ki Van’ı görür görmez “Aradığımız yer burası” dediler. Her ne kadar 20 bin dönümü tek bir parçada temin edeceğimizi söylemesek de bu isimler her şekilde parçalı bir temine bile razı oldular. Seçimden sonra da biz proje için bir araya gelip konuşacağımızı kararlaştırdık.”

O PROJE GERÇEKLEŞECEK Mİ?

Projenin hala tamamıyla bitmediğini ve yerel seçimde alınacak iyi bir sonuç sonrası bunun için her türlü girişimi sonuna kadar vereceklerini kaydeden Kayatürk; “Ama çok gariptir seçime 5-6 gün kala bir süre bile beni günde birkaç kez arayan insanlar seçime bir kaç gün kala aramamaya, sormamaya başladılar. Neden biliyor musunuz? Her seçim öncesi BDP bir özerklik getiriyor ya. İçinin dolu mu boş mu olduğu anlatılmayan bir özerklikten bahsediliyor ya. İşte o yüzden. BDP her seçim bunu yapıyor. YA Allah Aşkına nedir sizin bu özerklik dediğiniz şey? Bir anlatsanız... Ama yok içine dolduracak hiçbir şey yok. Maksat vatandaşın heyecanını okşamak. Dolayısıyla bu insanlar özerklik söylentileri gibi konulardan dolayı Van’a yatırım yapmaktan vazgeçtiler. Hatta şu şekilde kabir sualleri sordular; “TSK buna nasıl reaksiyon gösterir? Çatışma çıkar mı çıkmaz mı? Halk kimin yanında yer alır?” Düşünsenize… Her ne kadar bunun bir seçim söylemi olduğunu söylememe rağmen ikna edemedim. Ve bu insanlar bir süre sonra bizim telefonlarımıza çıkmamaya başladı. Ama ben buna rağmen ben bu projenin hayal olduğunu söylemiyorum. Ben bu proje için Nevruz harikalar ülkesi diye bir şey de söylememiştim. Proje de o günlerde isim de onlara aitti. Şu anda BDP’den meclis üyesi aday olan bir gazeteci de bunu eleştirmeye çalışıyor ki ben kendisine gereken cevabı da verdim. Ben yine diyorum inşallah biz kazanmamız halinde ben bu yatırımın gerçekleşeceğine de yine inanıyorum. Biz istiyoruz ki yatırımcı da gelsin, refah da artsın.”

Aras: BDP sınırı aştı!

BDP'nin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bekir Kaya geçtiğimiz günlerde bir açıklamada bulunmuş ve Ak Parti'nin seçim günü çeşitli yollarla sandıklarda hile yapacağını ve oyları yükselteceğini iddia etmişti. "AKP'yi uyarıyoruz" sözleri ile yapılan açıklamada Kaya sandık müşahitlerinin seçim günü bazı senaryolar ile seçime müdahale edeceği ile ilgili ifadeler kullanmıştı.

Bu açıklamanın ardından bir açıklama yapan AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Kaya'ya sert sözlerle cevap verdi. BDP'nin seçimi kaybettiğini anladığını ve bu nedenle kirli senaryolarla vatandaşın algısını değiştirmeyi çabaladığını belirten Aras, Kaya'ya "Bekir Kaya seçime birkaç gün kala öyle bir tutarsız senaryo üzerinde çalışmış ki attığı taş, hiçbir zaman ürküttüğü kurbağa değmeyecek türde. Nitekim kavga, şiddet, baskı, tehdit, saldırı ve hile deyince vatandaşın aklına kimin geldiği net bir şekilde ortadadır." sözleri ile cevap verdi.

Yazılı bir açıklama ile Kaya'nın iddialarına cevap veren Aras, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

ARAS: SANDIĞA LEKE SÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR!

"Seçim sathına girdiğimiz günden itibaren BDP yandaşlarınca Partimizin seçim çalışmalarını engelleyemeye yönelik düzenlenen birçok saldırı, baskı ve tehdit politikalarına maruz kaldığımız kamuoyu tarafından bilinen bir gerçek olarak sıcaklığını korurken, şimdi de seçim yarışına ve sandığa leke sürmeye çalışan yeni bir provokasyon üzerine bu açıklamayı yapmayı lüzum görmüş bulunmaktayız. AK Parti olarak girdiğimiz bütün yerel seçim yarışlarında demokrasiye yakışan bir şekilde çalışmalarımızı yürütmemize ve bu yönde tutum ve davranışlarımızı sergilememize rağmen birileri bilinçli bir şekilde bu aynamızı tersine çevirmeye ve AK Partinin örnek duruşunu devşirmeye çalışmaktadır."

"BASKI VE ŞİDDETTE KİMİN AKLA GELDİĞİ ORTADADIR"

"Şöyle ki; AK Parti’nin Van’daki üstünlüğünü ve seçimi kazanacağını anlayan BDP’li büyükşehir adayı Bekir Kaya talihsiz bir açıklama ile AK Parti’yi bir kez daha iftiralarına kurban etmeye çalışarak güya AK Partili sandık müşahitlerimizin seçim günü olay çıkaracağını ve sandıklara müdahale ettireceğini iddiasını gündeme getirmiş ve bunu da sözde AK Partili bir sandık müşahidinin beyanlarına dayandırmıştır. Birincisi bu iddiayı sokakta herhangi bir vatandaşa sorsanız eminiz hiçbir vatandaş buna inanmayacak ve bilakis tam tersine böyle bir şeyi yapsa yapsa BDP’nin dışında kimse yapmaz diyecektir. Çünkü BDP bu konuda defalarca kendisini ispat etmiştir. Dolayısıyla Bekir Kaya seçime birkaç gün kala öyle bir tutarsız senaryo üzerinde çalışmış ki attığı taş, hiçbir zaman ürküttüğü kurbağa değmeyecek türde. Nitekim kavga, şiddet, baskı, tehdit, saldırı ve hile deyince vatandaşın aklına kimin geldiği net bir şekilde ortadadır. Bizim zaten derdimiz, şikâyetimiz ve sürekli dile getirdiğimiz konu sandığa hiç kimsenin müdahale etmemesidir. Çünkü AK Parti seçmeni ve AK Partililer defalarca bu tür müdahalelerin mağduru oldu."

"KOMEDİDEN ÖTEYE GEÇMEYEN BİR TUTUM"

"Seçim boyunca bu halk üzerinde hep bir korku imparatorluğu yaratmaya çalışan ve baskı ile halkın iradesine yön vermeye çalışan bir partinin böyle basit bir iddia ile seçime yön verme çalışması komediden öteye geçmeyen bir durumdur. Bu halkın kimin kendisine daha iyi hizmet edeceği ve kimi temsilci kılacağı alenen ortada iken BDP’nin de bu tür kirli senaryolar yazmaktan başka hiçbir çaresi kalmadığı apaçık ortadadır. AK Parti bu yarışın başından beri seçim çalışmalarını, propaganlarını hep bir sükûnet içinde sürdürmüştür. BDP’nin dozunu aştığı saldırılar bile kamuoyunda yanlış algı oluşturmaması için paylaşılmamış ve vatandaşın huzurlu bir seçim sürecinden geçmesi için mücadele edilmiştir. Adaylarımız birebir saldırılara maruz kalmasına rağmen yine yönlerini demokrasiye dönmüş ve yollarına devam etmiştir. Mahallelerde seçim çalışmalarına müdahale edilen partiler büyük olayların yaşanmaması için elinden gelen çabayı göstermiştir."

"HALK CEVABINI VERECEKTİR"

"Tüm bunları bir kenara bırakarak demokratik bir yarış için yola çıkan AK Parti’yi böyle ucuz bir siyaset ile suçlamak acizlikten başka hiçbir şeydir. Bu tür basit hesaplarla yapılan algı yönetiminin sürecin başında olduğu gibi seçime sayılı günler kala da bir etki bırakmayacağını hem BDP’ye hem de bu talihsiz açıklamaları yapan belediye başkan adayına bir kez daha hatırlatmak gerekiyor. Bizim adaylarımızla da, sandık müşahitlerimizle de, halkımızla konuştuğumuz her şey ortadadır. 17 Aralık operasyonlarının başından bu yana çeşitli saldırılarla yıldırılmaya çalışılan AK Parti’miz nasıl oylarını artırmayı başarmış ve halkın algısını değiştirmeye çalışanlara meydanlarda cevabını vermişse, BDP’nin de “Birilerinden duyduk” şeklindeki bu iddialarına da sandıkta en iyi cevabı verecektir. İnsanların sandık başında bile iradesine müdahale ettiği bilinen bir partinin böylesi bir hesap ile seçim öncesi yaptığı bu açıklamanın bir kez daha talihsizlik olduğunu söylemek isteriz."

"KINIYORUZ"

"BDP şunu bilsin ki bu kadim halk, ne baskıya, ne zulme ne de atılan bu iftiralara kanmayacaktır. Çok değil, sayılı günler sonra BDP Van’da bu karanlık oyunların kurbanı olacaktır. Bizim dün olduğu gibi bugün de alnımız ak, başımız diktir. Halk sandığa gidecek ve Van’ı yönetmeyi hak edenden yana tercihini kullanacaktır. Bu vesileyle bir kez daha bu açıklamaları yapan BDP’yi ve adayını kınadığımızı belirterek, demokratik ve huzurlu bir seçim sürecinin en büyük yandaşı olmaya devam edeceğimizi kamuoyu ile saygılarımızla paylaşıyoruz."

Bilici: Yavuz hırsız ev sahibini bastırır!

Kaya’nın sandıklarda hile yapılarak oy koparılacağı ile ilgili sözlerine bir tepki de Van Milletvekili Mustafa Bilici’den geldi. “BDP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, kamuoyuna yansıdığı üzere seçim sonuçları ile ilgili beyanda bulunarak partimiz aleyhine talihsiz açıklamalarda bulunarak güya seçim sandıklarında gerginlik çıkartılmak istendiğini ve hile yapılacağı iddiasında bulunmuştur. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır telaşıyla söylenen bu asılsız iddianın hiçbir inandırıcılığı yoktur.” Diyerek tepki gösteren Bilci, Van halkını sandığa sahip çıkmaya davet etti.

Bir açıklama ile BDP’li Kaya’ya tepki gösteren Bilci, Ak Parti’nin yerel yönetimleriye model olduğunu ve 30 Mart’tan sonra Van’da yeni bir dönem başlayacağını kaydetti. İradenin sandığa yansıması noktasında bir kez daha çağrıda bulunan Bilici, Kaya ile ilgili tepkiye de verdiği açıklamasında ayrıca şu sözlere yer verdi;

“Belediyecilik, bizim nazarımızda millete hizmetin ilk kapısıdır. AK parti insan odaklı hizmet siyasetine inanan bir harekettir. Türkiye’de, AK Parti ile birlikte yerel yönetim anlayışı değişmiş, yerel hizmetlerde çeşitlilik ve kalite artmıştır. Sayın Başbakanımızın başlattığı anlayış yerel yönetim vizyonunda yeni bir model olmuştur. Yerel yönetim ve demokrasi ilişkisi temel bir ilişkidir. AK Parti iktidarı vatandaşımızın haklarını ve özgürlüklerini yükseltirken yerel demokratik çeşitliliğe, katılımcı ruhun gelişimine büyük önem vermiştir. Demokrasi, sadece ülke genelinde değil, insanların yaşadığı en küçük mekânlardan büyük şehirlere kadar yerel ölçekte de milli iradenin tecelli etmesi demektir.”

“30 MART’TAN SONRA…”

“Mahallelerde yapılacak yatırımlarda (park, çevre düzenlemesi, trafik düzeni, imar uygulamaları, vb. çalışmalar) Mahallenin bütün dinamikleriyle yani mahalle sakinleri, cami dernekleri, okul aile birlikleri, mahalle koruma ve güzelleştirme dernekleri gibi yönetimlerin görüş ve önerileri alınacak katılımcı bir belediyecilik anlayışı ile hizmet verilecektir. Biz insanımıza hizmeti bir lütuf değil, bir sorumluluk olarak görüyoruz. Bu nedenle 30 Mart’tan sonra inşallah halkımızın teveccühü ile Van Büyükşehir Belediyesi olarak herkesi kucaklayacak kimsenin fikrine, zikrine, sosyal ve iktisadi durumuna bakmadan, herkesi kuşatan, kucaklayan bir anlayışla Van’ı hak ettiği yere taşıyacağız.”

“İRADE SANDIĞA ÖZGÜRCE YANSIMALI”

“Van’da bizim hedefimiz huzurlu bir şehir yaratmaktır. Bunun yanında yaşanılabilir bir kent oluşturmaktır. Sağlıktan eğitime, yeşil alandan spora, çevreden yaşama kadar bir çok alanda vatandaşlarımıza imkan sağlamaktır. Van halkı, şehirin sadece sakini değil, Van’ı gerçek anlamda sahiplenmelidir. Bunun gereği olarak Van halkı hafta sonu yapılacak seçimlerde sandığa giderek oyunu kullanmalıdır. Bütün seçmenler kendi iradelerini kimsenin baskısı altında kalmadan özgürce sandığa yansıtmalıdır. Halkı baskı altına alma gayretleri olan çevrelerde Van halkının özgür iradesine saygı göstererek vatandaşın siyasi eğilimlerini etkilememelidir.”

“SANDIĞA SAHİP ÇIK VAN”

“BDP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, kamuoyuna yansıdığı üzere seçim sonuçları ile ilgili beyanda bulunarak partimiz aleyhine talihsiz açıklamalarda bulunarak güya seçim sandıklarında gerginlik çıkartılmak istendiğini ve hile yapılacağı iddiasında bulunmuştur. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır telaşıyla söylenen bu asılsız iddianın hiçbir inandırıcılığı yoktur. Van’da şaibesiz ve şeffaf bir seçimin yapılması en büyük arzumuzdur. Halkımızı bu konuda duyarlı olmaya ve sandıklara sahip çıkamaya çağırıyoruz.”

Editör: TE Bilisim