Büro açılışlarının mitinge dönüştüğü açılışlara BDP PM Üyesi Ramazan Yıldız, BDP Van İl Eş Başkanı Musa İtah, HDP Van İl Eş Başkanları Esen Günay ile Harun Okay, BDP İpekyolu belediye eş başkan adayları Aygül Bidav ile Veysel Keser, Van Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri yanı sıra binlerce kişi katıldı. Açılışın yapıldığı Seyit Fehim Arvasi Mahallesi’nde Abdullah Öcalan’ın posterleri taşındı. Seçim irtibat bürosunun açılışında konuşan BDP Van İl Başkanı Musa İtah, 30 Mart seçimleri için bugün açılışını gerçekleştirdikleri büro da seçim sonra bu defa da için bir araya geleceklerini söyledi. İtah,” Gün artık zaferle birleşmenin günüdür. 31 Mart’ta Van ve tüm ilçelerinde zaferimizi ilan edeceğiz” dedi.

‘SİSTEM PARTİLERİ 90 YILDIR VAN’A BİR ŞEY YAPMADI’

Ardından konuşan BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan Adayı Veysel Keser, 2014 seçimlerin kendileri için çok önemli olduğunu ifade ederek, “Bu seçimler bizim için neden bu kadar önemli, biz bu seçimlerde sağlayacağımız başarı ile önder Apo’yu özgürleştireceğiz. Kürt halkı bu seçimlerle kendi statüsünü belirleyecektir. Van halkı bugüne kadar çok sayıda parti denedi. Ama hiçbiri Van’da başarı sağlamadı. Ta ki BDP’li Bekir Kaya gelene kadar. Bekir Kaya’nın Van’da yaptığı hizmeti 90 yıldır hiçbir sistem partisi yapmadı.” dedi. Yapılan konuşmaların ardından büronun açılış kurdelesini kesilirken, açılışın ardından MKM sanatçıları tarafından söylenen müzikler eşliğinde adaylar ve yurttaşlar halay çekti.

BİDAV: BİRLİKTE ZAFERE ULAŞACAĞIZ

Seyit Fehim Arvasi Mahallesi büro açılışı ardından yüzlerce yurttaş yürüyüş ile Cevdet Paşa Mahallesi’nde açılışı yapılacak olan büroya geçti. Mahalle girişinde ellerinde Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının bulunduğu çok sayıda yurttaş tarafından karşılanan Bidav ile Keser, daha sonra yürüyüş halinde büronun önüne geçti. Burada konuşan BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan Adayı Aygül Bidav, yoğun katılımdan dolayı yurttaşlara teşekkür etti. Birlikte ve el ele başarının mümkün olacağını dile getiren Bidav,” Sizlere söz veriyoruz. Kendimizi de kentimizi de bizler yöneteceğiz. Kimseyi ayırmadan, herkesin eşit olduğu bir belediyecilik anlayışını hayata geçireceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Bidav, Keser ve beraberindekiler birlikte büro açılışını gerçekleştirdi. Öte yandan Bidav ile Keser gün içerisinde seçim çalışmaları kapsamında Ulu Camii esnafı, Halilağa Mahallesi ve Serhat Mahallesi Akka Sitesi’nde yüzlerce kişinin katılımı ile yapılan halk toplantılarına katıldı. Burada da halkın yoğun ilgisi ile karşılan Bidav ile Keser, yurttaşlardan destek istedi. 

 

Editör: TE Bilisim