Türkiye dün sandık başına gitti. 26 milyon 704 bin 757'si kadın, 25 milyon 991 bin 75'i erkek toplam 52 milyon 695 bin 831 seçmen, 194 bin 310 sandıkta, il genel meclisi, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, büyükşehir belediye başkanlığı ve muhtarlık için oy kullandı.

EN YAKIN TAHMİNİ YAPAN ŞİRKET

30 Mart seçimleri öncesi, Türkiye tarihinin en gergin dönemlerinden biri yaşandı. 17 Aralık soruşturmasıyla başlayan gergin ortam, yayınlanan ses kayıtlarıyla farklı bir boyuta ulaştı. Seçim meydanlarında liderlerin birbirlerine yönelik sert söylemleri halk tabanına da yansıdı. Bu gergin ortamda vatandaşın nabzını tutan anket şirketleri de açıkladıkları sonuçlarla seçim yarışındaki yerini aldı. Partilerin oy oranlarına ilişkin farklı rakamlar açıklayan anket şirketleri, yaptıkları araştırmaların karşılıklarını sandıkların açılmaya başlamasıyla birlikte görmeye başladı.

ORC ARAŞTIRMA ŞİRKETİ

Seçimler öncesi seçmenlerin nabzını tutan ORC Araştırma şirketi gerek iller bazında gerekse Türkiye genelinde yaptığı araştırmalarla partilerin oy dağılımını belirlemeye çalıştı. Şirket yaptığı son araştırmada partilerin oy oranlarına ilişkin; Ak Parti 45.7, CHP yüzde 28.3, MHP yüzde 16, BDP 6 rakamlarını vermişti.

ANAR ARAŞTIRMA ŞİRKETİ

Seçimlere 20 gün kala İbrahim Uslu tarafından açıklanan sonuçlara göre; Ak Parti yüzde 45, CHP yüzde 28-29, MHP ise yüzde 14 olarak belirlenmişti.

Editör: TE Bilisim