ORC Araştırma'nın Kasım 2014 dönemine ait "Genel Seçimlere 7 kala partilerin Türkiye geneli ve 30 büyükşehirdeki oy dağılımı" anketinin sonuçları yayınlandı. Anket için 15-25 Ekim tarihleri arasında 36 ilde 11 bin 353 kişiyle görüşme yapıldı. Anketin Türkiye geneli bölümünde seçmenlere "Önümüzdeki genel seçimlerde oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir?" sorusu yöneltildi.

HDP'nin Diyarbakır, Van ve Mardin'de listenin zirvesinde yer alırken MHP'nin Büyükşehirlerde önde götürdüğü kentin olmadığı gözleniyor. En başarılı Büyükşehir Belediye Başkanı sıralamasında ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek listenin zirvesinde yer alırken ilk 5'e CHP'den giren tek ismin listenin 4'üncü sırasında yer alan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen olduğu dikkatlerden kaçmıyor.

İŞTE SEÇİME 7 AY KALA VANDAKİ DURUM

MECLİS DEĞİŞMİYOR

Anketteki sonuçlara göre Haziran 2015'te yapılası planlanan seçimler sonrasında TBMM'deki parti yapısında bir değişiklik olmayacak. Katılımcıların yüzde 47.3'ü AK Parti yanıtı verirken, yüzde 24.6'sı CHP, yüzde 13.5'i MHP yüzde 8.3'ü ise HDP yanıtını verdi.

İŞTE DİĞER SONUÇLAR
































Editör: TE Bilisim