Hükümetle İmralı arasında yürütülen çözülme sürecinin önemli aktörlerinden biri olan HDPİstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde milletvekilliğine aday olmayacağı öğrenildi.

 

"SÜREÇTEN ÇOK YORULDUM"

Önceki gün TBMM'de Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile biraraya gelen Önder'in bazı milletvekilleriyle yaptığı sohbet toplantısında "Süreçten çok yoruldum. Artık aday olmayı kesinlikle düşünmüyorum. Aktif siyasette yer almayacağım" dediği bildirildi.

 

DÜN AKDOĞAN VE ÖNDER BİR ARAYA GELMİŞTİ

Meclis'te sürpriz bir görüşme gerçekleşti. Başbakan Yardımcısı Yalçın AkdoğanHDP'li süreç komisyonu üyesi Sırrı Süreyya Önder ile biraraya gelmişti. Başbakanlık Merkez Bina da dün de Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan ile Yalçın Akdoğan bir toplantı gerçekleştirmişti.

 

DİCLE: ÖNEMLİ BİR MESAJ...

İmralı heyetinde yer alan isimlerden DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, "Çözüm süreciyle ilgili Nevruz'da önemli bir mesajın açıklanmasına yönelik bir çaba var" dedi. Dicle söz konusu mesaj için "Yetişir yetişmez bilemeyiz. Bu görüşmelerin seyrine bağlıdır. Kandil ve hükümet ile görüştükten sonra umarım ortak bir açıklama en kısa sürede yapılır" açıklamasında bulunmuştu.

 

AKDOĞAN 'GÜZEL ŞEYLER OLACAK' DEMİŞTİ

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da, üç gün önce yaptığı bir açıklamada "çözüm sürecinde önümüzdeki günlerde, haftalarda güzel şeyler olacağını, Öcalan 'dan daha ileri bir çağrı gelebileceğini düşündüğünü" söylemişti.

Editör: TE Bilisim