Kanal 7 ekranlarında yayınlanan İskele Sancak programına konuk olan GENAR Genel Müdürü İhsan Aktaş yaptıkları son seçim anketini canlı yayında açıkladı.

ANKET ŞİRKETLERİNE GÜN DOĞDU

17 Aralık operasyonu sonrası partilerin alacakları oy oranı merak ediliyor. Konuyla ilgili araştırmalarına ağırlık veren anket şirketleri yaptıkları anketlerin sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor. "Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" diyerek vatandaşın nabzını tutan araştırma şirketleri siyasi partiler için de yol haritalarını belirlemeleri açısından büyük önem arz ediyor.

GENEL SEÇİMLER

Seçimlerde alınan sonuçlara en yakın tahmini yapan anket şirketlerinden biri olan GENAR, son gelişmeler sonrası yaptığı araştırmanın sonuçlarını kamuyu ile paylaştı. Genel Müdür İhsan Aktaş, konuk olduğu programda partilerin oy oranlarına ilişkin "Son anket çalışmamızda Ak Parti'nin genel seçim oyları yüzde 49 civarında görünüyor. CHP'nin oyları ise yüzde 26,5 seviyesinde. MHP'nin oylarında bir deşiklilik olmadı aynı geçtiğimiz seçimlerde olduğu gibi yüzde 13,5 seviyesinde görünüyor, BDP'nin oy oranı ise yüzde 6,9." açıklamasında bulundu.

YEREL SEÇİMLER

30 Mart yerel seçimleri için de bir araştırma yaptıklarını belirten Aktaş "30 Mart Yerel seçimlerde ise Ak Parti'nin oyları yüzde 49, CHP'nin yüzde 28, MHP'nin yüzde 13 ve BDP'nin 6,5 seviyesinde görünüyor." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim