Başbakan Erdoğan dün Beşyol meydanında halka seslendi. Yoğun kalabalığın katıldığı mitingde Başbakan Erdoğan'ın konuşma yaptığı esnada alandaki binaların üzerinde bulunan Saadet Partisi pankartları polisler tarafından toplanmak istendi. Pankatları topyan polislere SP'li yöneticiler hemen tepki göstermesine rağmen polislerin bu hareketine engel olamadı.

Öte yandan yaşanan bu gelişmelerin ardından Saadet Partisi Van İl Başkanlığı yaptığı bir açıklama ile yaşananlara tepki gösterdi. Açıklamayı yapan İl Başkanı İlhan AK Partililerin söz vermesine rağmen sözünde durmadığını kaydetti.

Saadet Partisi il başkanlığı tarafından yapılan açıklamada konu ile ilgili şu ifadelere yer verildi; 

"Ak Parti İl Teşkilatının Beşyol Meydanı’nda düzenlediği Van Mitingi’nde başbakanın alana gelmesine kısa bir süre kala partililer ve polisler meydanda bulunan bir binanın dış cephesinde asılı olan Saadet Partisi Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adayı Fethullah Erbaş’ın ve Saadet Partisi Ablemli afişlerini topladı. Mitinge gelenler tarafından kendilerine yakışacak tarzda yuhalanarak protesto ettikleri afişleri toplayan polisler ve Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan arasında tartışma çıktı. Duruma tepki gösteren İlhan afişlerin derhal geri asılmasını istedi."

İLHAN: SÖYLEMLER İLE EYLEMLER BİRBİRİNİ TUTMUYOR!

Konuyla ilgili açıklama yapan Özay İlhan ayrıca; “Ak Parti tarafından bir gün önce afişlere dokunulmayacağı sözünü verenler miting esnasında Saadet Partisi pankartlarını yuhalayarak indirdi. Bize verilen söz tutulmadı, madem indirilecekti neden bir gün önceden indirmediniz. Kasıtlı olarak miting esnasında toplatılan pankartlarımız teşkilat mensuplarımızın ve halkımızın tepkisine neden olmuştur. Ak Partinin söylemleri ile eylemleri birbirini tutmuyor. Mitinge katılan halkımızı yanlış yönlendirmeleri, gruplaştırmaları ve sırf saadet partisini küçük düşürmek adına miting esnasında pankartlarımızın indirilmesi oldukça nezaketsiz olmuştur. Bu konuda Ak Parti il yönetimini şiddetle kınıyoruz.” Dedi.

Editör: TE Bilisim