İslam Demir, beraberindeki heyetle Edremit ilçesinin Çiçekli bölgesindeki köyleri ziyaret etti. Gördükleri ilgi ve alakadan dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Demir, köylülere büyükşehir belediyesinin önemini ve mahalle konumuna geçen köylerin yasal ve hizmet alımındaki gereksinimlerini anlattı. Köylülerin içme suyu, sulama kanalları, kanalizasyon, okul, spor alanları gibi taleplerini not eden Demir, köylerin sorunlarını çözecekleri sözünü verdi. Bütün köylerin sorun ve sıkıntılarının ortak olduğunu, tüm sorun ve sıkıntıları hazırladıkları projelerle dile getiren Edremit Belediye Başkan Adayı İslam Demir, "Şu an itibariyle Memur-Sen TOKİ, Edremit eski ve yeni TOKİ, Edremit merkez, Süphan ve Şabaniye mahallelerinde kapısını çalmadığımız bir tane ev kalmamıştır. Önümüzdeki günlerde Edremit’in köylerinin de tamamını gezeceğiz. Şu an itibariyle gerek anketlerde gerekse yüz yüze görüşmelerimizde Edremit’te en güçlü parti Saadet Partisi’dir. 30 Mart akşamı, Van belediyeleri milli görüş ile buluşacak” dedi.

“KÖYLERİMİZ ARTIK BİRER MAHALLEDİR”

Van’ın büyükşehir statüsüne kavuşması ile 30 Mart tarihinden itibaren belde ve tüm köylerin mahalle statüsüne kavuşacağını ve hizmetlerin belediye aracılığı ile götürüleceğini ifade eden Demir, “Bugüne kadar köylerimize il özel idaresi kanalı ile hizmet gidiyordu. Bugünden sonra ise biz size geleceğiz ve hizmet üreteceğiz. Haftalık ev toplantıları ile halkımızın sorunlarını dinleyeceğiz ve acil çözüm üreteceğiz. Tüm altyapı ve üstyapı projelerini bizzat kendim kontrol edeceğime söz veriyorum” diye konuştu.

“GÜÇLÜ BİR EKİP KURDUK HAZIRIZ”

Üniversiteden akademisyenler, şehir ve bölge planlamacısı, mühendis, mimar arkadaşlarıyla kurduğu genç ve dinamik bir ekip ile Edremit’i Türkiye’nin turizm ve kültür merkezi haline getirecek projeler hazırladıklarını söyleyen Demir, “Yılda 4 kere ulusal ve uluslararası düzeyde festival ve üniversite olimpiyatlarını gerçekleştireceğiz. Sinema ve tiyatro festivalleri, deniz gösterileri için gerekli sözleri ve destekleri almış durumdayız. Üniversiteden hocalarım kazanmamız halinde belediyemize ücretsiz danışmanlık sözü verdiler. İmar meselesini ilk iş olarak çözüp vatandaşlarımıza tapularını dağıtacağız. Elimizdeki tüm argümanları Edremit için kullanacağız. Biz sizlere hizmet etmek ve sizlere hizmetkar olmak için yola çıktık. İnşallah bu görevimizi en güzel şekilde yerine getireceğiz. Bu bilinçle belediyecilik bizim işimizdir. 5 yıl içerisinde öyle büyük hizmetler sunacağız ki, Edremit görmediği hizmetleri görecektir” dedi.

“EDREMİT BÖLGENİN EN YEŞİL İLÇESİ OLACAK”

Yeşile çok önem verdiklerini dile getiren Demir, “Edremit’in ve özellikle de mahallelerinin Van Gölü ile entegre edecek yeşil kuşak projesi için gerekli tüm çalışmalarımız hazır. Gerekli imar düzenlemelerinin hemen akabinde Edremit’in çölleşmiş bölgelerini ağaçlandırma çalışmalarına başlayacağız. Vanlıların katılımıyla ağaç dikim seferberliği başlatacağız. Edremit 5 yılın solunda Karadeniz’i andıracak bir yeşile kavuşacaktır. Edremit ulusal ve uluslar arası turizmin başkenti olacak. Turistler artık Ege veya Akdeniz’e değil Edremit’e akın edecek. Hedefimiz 5 yılda 500 bin turisti Edremit’e getirmek. Ekonomimiz canlanacak Edremit kazanacak” şeklinde konuştu. İslam Demir ve beraberindeki partililer, Çiçekli’den ayrılıp Edremit TOKİ’de düzenlenen ev toplantısına geçtiler. 

Editör: TE Bilisim