Milletvekili adaylarını seçmek için ince eleyip sık dokuyan AK Parti’de parti delegeleri arasında yapılan temayül yoklamasından sonra bugün bir ilk gerçekleştirilerek aday adayları halka sorulacak. Van adaylarını belirlemek için seçime gidecek olan AK Parti’de STK’ların görüşlerinin önem arzedeceği belirtilirken, işadamı Ayhan Fidan da bu seçimi destekler bir açıklamaya yer vererek, STK’ların görüşlerinin önemli olduğunu kaydetti.

 

AK Parti aday adaylarından olan başarılı işadamı Ayhan Fidan, bugün gerçekleştirilecek STK temayül yoklaması öncesinde Şehrivan’a değerlendirmelerde bulundu. Van’daki tüm STK’ların katılması için yapılan çağrıdan sonra başvuran Sivil Toplum Örgütleri’nin oy kullanacağı temayülün önemine değinen Fidan, AK Parti’nin bu seçim ile temellerini toplumdan alan adayları bulma anlamında ciddi bir adım attığına değindi. Fidan açıklamasında; “Her yönüyle oldukça önemli bir seçim olan 7 Haziran 2015 seçimleri hiç şüphesiz Van ve bölge halkı için daha büyük bir önem arzediyor. Barışa daha da yaklaştığımız daha yakından hissettiğimiz bir dönemde bu halkın çözüme ve bu partinin samimiyetine yakışır isimlerle temsil edilmesi gerekiyor. Son anketlerde de görüldüğü gibi çözüm sürecini destekleyenlerin yüzde 70’lere varan oranlarla desteklendiği bölgede temelini halktan alan bir siyasetin sağlanması hiç olmadığı kadar elzemdir. Bu noktada partiye katkı sunacak isimlerin de bu halkın bildiği ve bu halkın sorunlarını bilen isimler tarafından temsil edilmesi gerekiyor. Bu noktada da parti içi oylamaları sonrası STK’ların da görüşlerinin alınmasına yönelik çalışma halkın gerçek temsiliyetinin bulunması için atılan dev bir adımdır.” Dedi.

 

STK’LAR BU KENTİN OLMAZSA OLMAZI!

Halkın nabzının ve isteklerinin siyasete ve temsiliyete yansıması noktasında STK’ların en önemli kurum olduğunu belirten Fidan, konuşmasında ayrıca; “Bu halkın da bu kentin de sorunlarını kitlesel anlamda bilen ve çözüm önerilerini barındıran önemli bir mihenk taşı olan Sivil toplum örgütleri hiç şüphesiz milletvekilleri noktasında da sonraki süreçte de fikir verecek ve çözüme destek olacak önemli bir paydaştır. Van’ın en doğru milletvekilinin bulunması için STK’ların söyleyeceği her söz kıymetli, yapacağı her değerlendirme önem arzetmektedir. Ak Partinin çözüm süreci başta olmak üzere birçok konuda sivil toplum örgütleri bu yönüyle bundan sonra milletvekili sürecinde de inşallah büyük katkılar sunan taraf olacaktır. Van’da da hem kenti hem barışa olan özlemi iyi bilen STK’larımız inşallah doğru isimlerden yana saf tutup Van’dan ve kente yarardan yana oy kullanacaklardır. Bu anlamda STK’ların önemini bir kez daha vurgulayarak, demokrasiye katılım noktasında Van adına yapacakları katkıdan dolayı şimdiden teşekkür ediyorum. 7 Haziran yolundaki bu önemli aşamanın da kentimiz adına hayırlara vesile olmasını diliyorum.” Dedi.


ŞEHRİVAN ÖZEL – MENDUH ÇALIŞKAN

Editör: TE Bilisim