Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Tuşba Seçim bürosunda sürece dair açıklamalarda bulunarak, “Bugün Başbakan, Ak Parti olmazsa bu süreci kim devam ettirecek acaba? Ak parti olmazsa CHP ile mi devam edecek, MHP ile mi devam edecek. Sürecin devamı için biz gereken bedeli ödemeye hazırız, ama bu süreç artık zarar görmesin diyoruz.” Dedi.

AK Parti Van milletvekili Gülşen Orhan, AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu ve AK Parti Tuşba Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’nin ziyaretleri ile AK Parti Tuşba seçim bürosunu ziyaret etti.

ŞABU: BİZİM SAFIMIZ BELLİ

Ziyarette ilk konuşmayı konuşma yapan AK Parti Tuşba ilçe başkanı Nayif Şabu; “Şu an bölgemizde demokratik tabanlara yakışmayan bazı baskı ve dayatmalara maruz kalarak çalışmalarımızı sürdürmeye çalışmaktayız. Bizim safımız belli, biz demokratik bir tabanla barış ve kardeşlik ilkeleri ile inşallah onlara sandıkta cevabımızı zaferle vereceğiz. Bizim Van’da 4 milletvekilimiz de Kürt 13 ilçe başkanımız da Kürtler için yaptığımız hizmetler ortadadır. Kürtlerin en büyük partisi AK Parti’dir ve Kürtlere en büyük hizmeti yapan da yine Ak partidir. Doğu, Batı, Kuzey ve Güney demeden vatanın en ücra köşelerine hizmet götüren parti de AK Partidir bu nedenle Türkiye’nin en büyük partisi AK Partidir” dedi.

ÖZGÖKÇE: ZAMAN KARDEŞLİK ZAMANIDIR

Şabu’nun ardından söz hakkı alan AK Parti Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Zaman kardeşlik ve barış zamanıdır, belediyecilik hizmetlerinden faydalanmak halkımızın en tabii hakkıdır dedi. Özgökçe, “Devletimizde sürekli oynanan oyunlar var. Allah’a şükürler olsun tüm oynanan oyunlardan dünya liderimiz Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan tarafından bozulmuş AK bir alınla bu oyunlardan çıkmayı başarmıştır. Değerli kardeşlerim ben naçizane sizlerin içinde yetişmiş sizler gibi yaşamış bir insanım sizin değerleriniz benimde değerlerimdir. Eğer mesele Kürtlükse bende Kürdüm ve gereklerini yapıyorum. 14 aday adayı ile kardeşlik ruhu içinde bu yola çıktık bizim belediyecilik anlayışımız tabiî ki başta Tuşba ilçemize ve Van’ımıza en iyi hizmeti sunmaktır. Biz belediye çalışanlarımızı iş makinalarımızı dışarıdan getirmeyeceğiz. Bizim plaka kodumuz 65’tir ve biz 65’e hizmet ediyoruz ve edeceğiz. Çalışmalarımız sadece Tuşba ilçemizi başa baş bir oyla kazanmak değil. Bizim amacımız Allah’ın izni ile %65 gibi bir oy farkı ile hem Tuşba ilçemizi hem de büyük şehir belediyemizi alarak milletimize en anlamlı hediyeyi vermektir. Biz inşallah başbakanımız ve milletvekillerimizin desteği ile Tuşba ilçemize Ak belediyecilik hizmetlerini getireceğiz. AK belediyecilik hizmetlerimizle inşallah Tuşba’mızın sorunlarını gidereceğiz sorunsuz ve modern bir ilçe yapmak hedefimiz. Ben sadece bir aşiretin adayı değilim. Ben sadece Burukan, Şevi, Yerli, Kurhesini değilim. Hepsi benim kardeşlerim inşallah kardeşlik ruhu ile hep beraber olacağız’’ dedi.

ORHAN: SİLAHTAN MEDET UMANLAR VAR

Son olarak söz hakkı alan AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, bu yolda hep beraber devam edeceklerini belirtti. Orhan, “14 tane pırlanta gibi arkadaşımız bu göreve talip oldular. Netice itibari ile bu görev 1 kişiye tebliğ edildi. Bu yolda onları aramızda görmekten gurur duydum. İnşallah bu yola hep beraber devam edeceğiz. Bu memleketin en büyük sorunu Kürt sorunu oldu yıllarca. Bunun üzerinden bu memlekete ödettirilen bedel daha yüzyıl hafızalarımızdan silinmeyecektir. Yıllarca sorunu güvenlik konseptiyle çözmeye çalıştılar. Hâlbuki bugün çözüm yolları açılmaya başlandı. Konuşuluyor, demokratikleşiyoruz, paketler şeklinde günden güne çözüme doğru yol alıyoruz. Buna rağmen halen silahtan medet umanlar bulunuyor. Bu çözüm alanına rağmen halen baskı unsurlarına sırtını dayayanlar var. Bize miras bırakılan budur. Eğer demokrasiye barışa inanıyorsak o zaman kavga olmamalı, molotof olmamalı, taş olmamalı, sopa olmamalı. Bizim çözüm adına yaptığımız çalışmalar için mi ilçe binalarımız molotoflanıyor, belediye başkan adayımız taşlanıyor, küfür ediliyor. Çözümü gerçekleştirmezsek Suriye ve Mısır gibi olacağımız göremiyor muyuz? Bizim derdimiz belli, biz sopalansak, taşlansak ve molotoflansak bile bu çözüm sürecini bitirmeyeceğiz, koruyacağız, çalışacağız. Biz bir yıl evvel bile nelerimizi vermezdik ki bu günkü süreç oluşsun diye. Bin bir ceberrut savaş gönüllülerine rağmen bu günlere geldik. Bunu 35 yılın sonunda gerçekleştiren iktidara iradeye destek verilmez mi? Bu yapılanları nasıl göz ardı ederiz ki. Bu memlekete hizmet eden, bu sorun çözmeye çalışan iki lideri feda etmedik mi?”

“SÜRECİN DEVAMI İÇİN KENDİMİZİ FEDA ETMEYE HAZIRIZ”

“Bugün Başbakan, Ak Parti olmazsa bu süreci kim devam ettirecek acaba? Ak parti olmazsa CHP ile mi devam edecek, MHP ile mi devam edecek. Sürecin devamı için biz gereken bedeli ödemeye hazırız, ama bu süreç artık zarar görmesin diyoruz. Hükümetle beraber çalışan bir belediye Van a neler kazandırmaz ki. Belediyecilik sadece altyapısı olmayan yollara 5 yılın sonunda asfalt dökmek değildir. Belediyecilik yaşam alanları, spor alanları, modern parklar, kavşaklar, yeşil alanlar, su, arıtma, temizlik demektir. Sorunsuz bir hizmet demektir. Bugün Van'da bunlardan bahsedemiyoruz. Orhan ardından tüm katılımcıları selamlayarak Seçim Bürosundan ayrıldı. 

Editör: TE Bilisim