ŞEHRİVAN HABER - AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva, kazanması halinde Van'ın en önemli iki sorunu olarak öne çıkan konularla ilgileneceğinin sözünü verdi.

TAKVA: BU İKİ ŞEYİ UNUTMAYACAĞIM

Adaylığı açıklandığından bu yana vatandaşları ziyaret edip sorun ve sıkıntılar üzerine aralıksız görüşmeler yapan Takva, Vanlılar'a önemli bir vaatte bulundu. Sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımda, "Belediye Başkanı olursam iki şeyi unutmayacağım! 1-Van’ın başına bela olan Toki ödemeleri meselesini, 2-Esnafın, tüccarın başına bela olan ertelenmiş, ötelenmiş sonra yapılandırılmış Vergi meselesini..."

BU SORUNLARLA İLGİLENMEK DE BİZİM BORCUMUZDUR

Bu mesajlarıyla ilgili bir açıklamada da bulunan Takva, "Yüz gün gibi bir süredir alandayım. Seçim çalışmamın büyük bölümünde de kendim konuşmaktan çok vatandaşı dinliyorum. Vaatlerde bulunmak yerine sıkıntıları dinlemeyi tercih ediyorum. Bazen insanları tek tek dinlemeye çalışıyorum. Bu süreçte oluşturduğumuz projeler ve sözlerim de bu minvalde şekillendi. Tamamıyla talepler ve ihtiyaçlar üzerine bir süreç şekillendiriyoruz. Ve bu süreçte belediye yetki alanında olmamasına rağmen en çok TOKİ ödemeleri ve esnafın sıkıntıları ile karşılaştım. Van TSO geçmişimizden dolayı da bu konuyla sıkça karşılaşıyoruz. Sonuçta bunlar da kentin en önemli konuları. Ben de bu konularda çözüm üreteceğimin, paydaş olacağımın sözünü veriyorum. Bu kentin tüm sorunları, sıkıntıları benim sorunumdur. TOKİ on binlerce insanın sorunudur, esnafın yaşadığı sıkıntılar on binlerce insanın sıkıntılarıdır. Hepsine birlikte çözüm üretceğiz." 

BU KENTİN TÜM SORUNLARINA ORTAĞIZ!

Takva ayrıca, "Vatandaşların bize getirdiği hiç bir konuya bizimle alakalı olmadığını söyleme şansımız yoktur. TOKİ konusu depremden sonra yıllar geçmesine rağmen bitmeyen bir sıkıntı ise bunda bizim sorumluluğumuz var. Ha keza, esnaf olacak ki kentler ayakta dursun. İyi bir yerel yönetimde kentin güçlü ekonomisi temel hususlar arasındadır. Hemşerilerimiz müsterih olsun. Hem yerel hem geneldeki bürokratik teşebbüsler ve ikili ilişkiler ile bu sorunlara çözüm üreteceğiz. Nerede büyük sorun varsa onunla ilgileneceğiz. Bu kentin tüm sorunlarının ortağı ve çözüm adresi biz olacağız. Seçimi kazanırsak Van'a yapacağımız bir çok iş arasında bu önemli konuların da ilk sırada olduğunun sözünü bir kez daha yinelemek istiyorum." dedi.

Editör: TE Bilisim