ŞEHRİVAN HABER: MERAL YILDIZ/HAMİT KARAKUŞ- AK Parti’nin büyük bir katılımla gerçekleştirilen büyük Van mitinginde Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva halka hitap etti. Erdoğan’ın konuşması öncesi Vanlılar’a seslenen Takva, Kürtçe selamlama ile yaptığı konuşmasında çarpıcı mesajlar verdi. “Artık gençlerimizi ölüm yolculuğuna çıkarmayacağız” diyen Takva, hazırladıkları 74 projeden ve projelerle ilgili Erdoğan’dan destek aldıklarından söz etti. Van’da “Ceketimizi bıraksak kazanırız.” Anlayışının son bulduğunu belirten Takva, “Onlara ceketlerini giydirip göndereceğiz” diyerek HDP’lilere eleştiriler yöneltti.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçim öncesi Beşyol Meydan’ında düzenlediği mitingde açıklamalarda bulunan Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necdet Takva, 31 Mart yerel seçimle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

TAKVA: 100 GÜNDÜR ALANDA HALK İLE BİRLİKTEYİM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncesi alanda bulunan halka hitap eden Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necdet Takva, aday gösterildikten sonra yaptığı çalışmalara değindi. Takva, Bugün itibariyle 100 gündür, AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak halk ile birlikte olduğunu belirtti.

“BİZİMDİR DİYENLER SİZİN İÇİN NE YAPTI?”

Takva sözlerine şöyle devam etti: “Bu 100 günlük süreçte sizlerle buluşmak, sizlere derdimizi, yeni Van’ı anlatmak adına yaklaşık 18 bin km yol yaptım. Birçok ilçeye defalarca gittim, gidilmedik köylere gitmeye çalıştım. Herkese dokunmak, herkesi dinlemeye çalıştım. İran sınırındaki Vanlıları, Ağrı sınırındaki Vanlıları, Bitlis sınırındaki, Siirt sınırındakileri, Şırnak ve Hakkâri sınırındaki Vanlı hemşerilerimi ziyaret ettim. Onları dinledim. Korkularını, acılarını, hüzünlerini gördüm. Son 10 yıldır nasıl büyük bir çaresizlik içerisinde yaşadıklarını da gördüm. Sadece slogan üreten, derin bir ideolojinin; aileleri, aşiretleri, kardeşleri nasıl parçaladığını gördüm. Van halkının, hiçbir ihtiyacının karşılanmadığını gördüm. Van için ‘Ya Me Ye’ diyenler ‘Bizimdir’ diyenler sizin için ne yaptı, inanın aradım ama bulamadım. Oy verdikleri insanları tanımadıklarını, adlarını bilmediklerini, hiç birine ulaşamadıklarını gördüm. Adına siyaset yaptıkları anlayışın oluşturduğu çeteleri gördüm. Bütün bunları gördüm ama onları göremedim!” dedi.

“HİÇBİR GENCİMİZİ ÖLÜM YOLCULUĞUNA ÇIKARMAYACAĞIZ”

Onlar adına, diline, kimliğine, siyaset yaptıkları hiçbir köyde, hiçbir mahallede olmadıklarını ve halkın dokunamadığı, ulaşamadığı, konuşamadığı, acısını ve sevgisini paylaşamadığı sıradan insanlar olduklarını ifade eden Takva, “Ama 10 yıl boyunca halkımız kaybetmiş, onlar kazanmış. Biz kaybettiklerimizi, yeniden kazanmak için karşınızdayız. Ben ve arkadaşlarım kaybettiklerinizi yerine koyacağız. Acılarınızı dindireceğiz, korku duvarlarınızı yıkacağız. Bunu sizlerle birlikte başaracağız. Sizleri anadilinizle, kimliğinizle, aidiyetinizle; ayrıştırmadan ve ötekileştirmeden huzurlu, mutlu insanlar yapacağız. Bizler, analara aş, babalara iş olacağız. Gençlerimiz fabrikalarda, tarlalarda, seralarda, bahçelerde çalışacaklar. Hiçbir gencimizi ölüm yolculuğuna çıkarmayacağız. Buna izin vermeyeceğiz. Annelerimiz ağlamayacak, babalar çocukları için endişe etmeyecekler.” diye ifade etti.

“ARTIK YETER (EDİ BESE) DEMENİN VAKTİ GELMİŞTİR”

Seçimde eleştirenlere, yalandan öfke kusanlara ve kibirlilere “Artık yeter” demenin vakti geldiğini ifadelerini kullanan Takva, “Yıllarca bu halkın masum duygularını sömürüp, nihayetinde bu halkı çukur ve hendeklere mahkûm eden kadrolara artık yeter (edi bese) demenin vakti gelmiştir. Bu kent yıllardır “Ceketimizi koysak kazanırız” şeklinde bir anlayışla yönetilen ama kente hiç bir şey kazandırmayan bir anlayış ile yönetildi. Van halkı, cekete oy verme devrini kapatmıştır. Yıllardır yerelde yönetimi elinde tutanlar hep öncekileri yolsuzlukla, hırsızlıkla suçladı. Peki, soruyorum 900 milyon lira borcu kim bıraktı. Niye bunun hesabı halka verilmedi. Rakiplerimiz sokaklara astıkları ceketlerini alıp gidecekler, onlara ceketlerini giydirip göndereceğiz.” diye belirtti.

TAKVA: HERKESE DOKUNACAK 74 PROJE HAZIRLADIK

13 ilçe adayı ile birlikte hayallerini gerçekleştirmek ve halka ulaşmak adına kapı kapı dolaştıklarını ifade eden Takva, “Yılların ihmali ile kentimizi kemiren yoksulluğu ve gençlerimizin işsizliğini bitirmek, onurlu, özgür ve güçlü bir yaşam inşa etmek için yola çıktık. Hayallerimizi gerçekleştirmek adına projelerle geldik. Büyükşehir için bu şehirde yaşayan herkese dokunacak 74 proje hazırladık. Bu projelerimizi, şehrin yoksulluğunu, gençlerin işsizliğini ortadan kaldırmak için tasarladık. Bu projelerimizin hiç biri hayal proje değil. Gece gündüz çalıştık. Bu kentte işsizliği nasıl bitiririz diye projeler hazırladık. Çünkü biz sizlerin, çocuklarınızın, eşinizin, dostunuzun en büyük derdinin işsizlik olduğunu biliyoruz. Bu yüzden de, sadece Büyükşehir Belediyesi olarak 1 yılda 20 bin insanımızı iş sahibi yapacağımızı taahhüt ettik. Ve diğer ilçelerimizin adayları da bunu yaptı.” dedi.

TAKVA: PROJELERİMİZLE, 20 BİN KİŞİYE İŞ SAĞLAYACAĞIZ

Takva, projelerine değinerek 20 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını belirterek, sözlerine şöyle devam etti; “Bununla yetinmedik. Yemyeşil bir şehir hayal ettik. Trafik sorunu olmayan, Çevre yolu bitmiş, hafif raylı sistemi olan, stadyumu olan, otogarı olan, çocuklarımızın ve yaşlılarımızın ayrıcalıklı olacağı bir şehir sözü verdik. Bütün bunların taahhüdünü ve sözünü aldık. Şimdi sıra siz de! Projelerimizle; 20 bin kişiye iş sağlayacağız. Yoksula aş, dezavantajlı kesimlere yoldaş olacağız. Van Denizinin mavisini yeşil bir çevre ile buluşturacağız. Herkes için kaliteli yaşam parolası ile eğitim, kültür, sanat ve sporda öncü bir kent olacağız. Şehrimizin termal kaynaklarını ve çile olan karını değerlendirerek ilimizi termal ve kış turizmin merkezi yapacağız. Urartu kültür koridoru ile kale ve kanallarımızı yeniden imar edip kentimizi dünya turizmine açacağız. Birlikte üretim, kent tarım parkları ve organize jeotermal sera bölgeleri ile yeni bir üretim modeli kuracağız. Çevre yolunu bitirecek, denizi ulaşımı geliştirecek, raylı sistem, yeni açacağımız yollar ve doğru yönetim ile kentin trafik sorununu çözeceğiz. Bunların sözünü veriyoruz. Bizi bilenler, bu sözlerimizi tutacağımızı bilirler. Bize inanıyorlar, bende size inanıyorum. Bunu birlikte başaracağız.” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZDAN PROJELERİMİZE DESTEK OLACAĞI SÖZÜNÜ ALDIK”

Takva, “Modern tema parkları, mesire alanları, yeşil kuşakları, stadyumu, otogarı, modern sebze hali ile çağdaş ve yaşanabilir, ışıl ışıl camilerin olduğu ve her ihtiyaca göre tasarlanmış taziye evleri ile fark yaratan bir kentimiz olacak. Köylerimizin altyapısı biteceğiz, hiçbir köyümüzde su ve yolu sorunu bırakmayacağız. Köy içi yollarımızı kısa süre içerisinde tamamlayacağız. Hasılı; sekiz ana başlıkta hazırladığımız 74 proje ile şehirde yaşayan herkese dokunacağız. Küçük büyük demeden 7’den 70’e halkımızla birlikte olacağız. Size asla arkamızı dönmeyeceğiz. Her zaman içinizden biri olacağız. Bu memlekette Van şehrinde hep birlikte huzur ve barış içinde yaşayabiliriz. Birçok sorunumuzu yerelde kaynaklarımızla ve imkânlarımızla çözebiliriz. Van, Türkiye’nin güzel şehirlerinden biridir, ama aynı zamanda model olacak bir yaşam ve kalkınma modelini birlikte hayata geçirebiliriz. Cumhurbaşkanımızdan projelerimize destek olacağı sözünü aldık. Hükümetimizin de gücünü arkamıza alarak kangren haline gelmiş sorunları tek tek çözeceğiz. Van’ı bölgenin yıldızı ve lider kenti yapacağız.”

“BİZ KAZANACAĞIZ, ÜLKEMİZ KAZANACAK”

31 Mart günü bu şehrin geleceğine karar vermek, hayallerimizi gerçekleştirmek için sandığa gideceklerini ifade eden Takva, “Sokaklarda gezmeye yüzü olmayanları bu şehirden göndereceğiz. O ceketleri, ellerine vereceğiz. Adını bilmediğimiz, nereden geldikleri belli olmayan kişileri bu şehirden sonuna kadar uzaklaştıracağız. Bunu kendi dilimiz, kültürümüz ve aidiyetlerimizle yapacağız. Bu şehir onların değil, 1 milyon 150 bin Van halkınındır! Bu şehir sizindir, bu şehir hepimizindir. Biz şehrimizi size teslim edeceğiz. Çünkü biz sizin içinizden geldik. Sizlerle birlikte yönetecek, hayallerimizi birlikte gerçekleştireceğiz. Bunları birlikte yaparken herkes şaşıracak. Sadece Türkiye değil, Dünya da şaşıracak. Biz kazanacağız, ülkemiz kazanacak. Van şehri artık 1 üretip, 7 tüketen olmak istemiyoruz. Şehrimizin ticaretini 4 kat arttıracağız. Bu şehrin yatırım ortamını iyileştireceğiz. Yönettiğimiz belediyelerle, hükümetimizin desteği ile özel sektörün buluşmasını sağlayarak modern, çağdaş bir dünya şehri oluşturacağız. Bunu 31 Mart’ta vereceğimiz oylarla kararlaştıracağız.” dedi.

TAKVA: HAKKIYLA YÖNETİLMEK SİZİN HAKKINIZDIR!

Takva, “Şimdi sizden bir şey istiyorum; Ne olursunuz, 5 gün boyunca lütfen uyumayın! Barış ve kardeşlik diliyle, içtenliğinizle, samimiyetinizle, komşularınıza, hısımlarınıza, akrabalarınıza gidin. Onları ziyaret edin ve burada konuştuklarımızı onlara anlatın. Van'ın kaybedecek bir 5 yılının daha olmadığını anlatın. Buradan ben size hatırlatıyorum. Onları ikna edin. Bugüne kadar bize oy vermeyenlerin, düşmanlarımız olmadığını anlatın. Onlar bu şehrin sakinleri değil, bu şehrin sahipleridir. Ben bunu sizden rica ediyorum. Buraya gelen herkesi ayakta duran, bizi dinleyen, başımızın üstünde yeri olan herkesten rica ediyorum. Bu 5 günü mutlaka değerlendirmemiz lazım. Ziyaret ettiğiniz insanlara sevgiyle dokunun ve kucaklayın, muhabbetle dokunun. Samimiyetle, tevazuuyla, gayretle bu 5 günü büyük bir seferberliğe dönüştürelim. Sizden rica ediyorum. Bu bizim tek başımıza başarabileceğimiz bir iş değil, bunu el birliği ile şehrimizi dönüştürmemiz lazım. Kaybedecek zamanımız yok! Bu kentin daha fazla işsizlikle, yoksullukla ve sahte gerginliklerle harcayacak zamanı yok. Hakkıyla yönetilmek sizin hakkınızdır. Hakkınıza sahip çıkın.”

“VAN HALKININ VE SİZLERİN BUNU BAŞARACAĞINA İNANIYORUM”

Biz 13 ilçemizi kazanalım istiyoruz, halkımızı kazanalım istiyoruz, büyükşehir belediyesini kazanalım istiyoruz diyen Takva, son olarak sözlerini şöyle sürdürdü: “ Siz de istiyorsanız bu 5 günü seferberlik duygusuyla değerlendirin istiyoruz. Boş durmayın istiyoruz. Van halkının ve sizlerin bunu başaracağına inanıyorum, siz isterseniz yapabilirsiniz. Şehrimizi yeniden Türkiye'nin parlayan yıldızı yapabiliriz. Allah yar ve yardımcınız olsun. Kendimizi size, sizleri Allah'a emanet ediyoruz. Ya Allah, Bismillah diyor, hepinizi saygıyla ve hürmetle selamlıyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim