ŞEHRİVAN HABER: HAMİT KARAKUŞ- AK Parti’nin ilçe belediye başkan adayı Hayrullah Tanış ile bu dönem ciddi bir seçim çalışması yürüttüğü ilçe olan Gürpınar’da seçim ofisi açılışı yapıldı. Tanış’ın aday olmasıyla birlikte etkin bir çalışmanın gerçekleştiği ilçede, ofis açılışına da büyük bir ilgi vardı. Adaylığı açıklanır açıklanmaz kapı kapı dolaşarak seçmenle buluşan Tanış, açılışta yaptığı konuşmada da hizmet odaklı bir sürece vurgu yaptı.

AK Parti, Van'ın Gürpınar ilçesinde seçim bürosu açtı. Gürpınar Belediye Başkan Adayı Hayrullah Tanış, partililer ve vatandaşların katılımıyla AK Parti’nin seçim irtibat bürosu törenle açıldı. Açılış programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Gürpınar Belediye Başkan Adayı Hayrullah Tanış, yaklaşık bir aydır ev ev dolaşarak vatandaşların gönüllerine misafir olmaya çalıştıklarını söyledi. Hizmet şiarıyla hareket edeceklerini, kardeşlik ve dostluk hukuku içerisinde gönül belediyeciliğini Gürpınar da inşa edeceklerinin vurgusu yaptı. Tanış, yatırımlarla, iktidarın gücünü arkalarına alarak her alanda gönül belediyeciliği hizmetleriyle buluşturmaya geldiklerini ifade etti.

“BELEDİYE HİZMETLERİNİ SİZLERLE BULUŞTURMAYA GELİYORUZ”

AK Parti İlçe Başkanı Halit Toktaş’ın teşekkür konuşmasının ardından kalabalığa hitap eden Gürpınar Belediye Başkan Adayı Hayrullah Tanış, Bu yola bismillah diyerek çıktıklarını ve haklarında hayırlısı neyse o niyetler hareket ettiklerini ifade etti. Tanış, “Yaklaşık olarak bir aydır alanlardayız. Bundan sonraki süreçte de kapı kapı hanelerinizi dolaşarak sizleri ziyaret edeceğiz. Bizim şiarımız hizmettir, bizim şiarımız kardeşliktir. Bizim hukukumuz barıştır. Başka bir konuyla ilgimiz yok. Bu nedenle bulunduğumuz coğrafyayı da kadirşinas ilçemizi inşa etmeye geliyoruz. Bizim işimiz hizmettir, kavgayla işimiz yok. Allah’ın izniyle Gürpınar kararını vermiştir, zaferimiz şimdiden hayırlı olsun. Biz yatırımlarla geliyoruz, istihdamla geliyoruz ve işsizlik sorununu çözmeye geliyoruz. Alt ve üst yapı sorunları bizim işimiz bunları yapacağız ama biz gönüllere dokunmaya geliyoruz. Her alanda belediye hizmetlerini sizlerle buluşturmaya geliyoruz.” diye konuştu.

TANIŞ: BUNUN SÖZÜNÜ VERİYORUZ

Birlikte çalışmaları gerektiğini ve 5 yıl daha heba edilmemesi vurgusu yapan Tanış, “Gürpınarlılar hizmetin en iyisine layıksınız. Biz bunun için elimizi, kafamızı ve vücudumuzu taşın altına koyduk. Sizde oylarınızı Ak Parti ile sandığa koyun, biz sizden bunu istiyoruz. Proje olarak Gürpınar’a tekstil kenti buraya getireceğiz. Seracılık alanında sizlere istihdam sağlamayı planlıyoruz. Biz bir yıl içerisinde bin kardeşimizi iş sahibi yapacağız. Biz bunun sözünü veriyoruz.” diye konuştu.

ARVAS: YEREL YÖNETİMLERDE BAŞARISIZ OLDULAR

Milletvekili Arvas, açılışta yaptığı konuşmada, tek amaçlarının milletin huzur içerisinde yaşaması ve belediye hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanması olduğunu söyledi. BDP'li belediye başkanları döneminde PKK'nın şehirleri yakıp yıktığını anımsatan Arvas, "Bu bölgede milletimiz HDP'ye bir şans verdi. Onlar ise 6-7 Ekim olaylarında isyanın başını çekti. 52 kardeşimiz bu olaylarda can verdi. Yerel yönetimlerde başarısız oldular." dedi.

TÜRKMENOĞLU: SİZDEN ALINAN VERGİLER, SİZE HİZMET OLARAK GERİ GELMEDİ

AK Parti İl Başkanı Türkmenoğlu da Gürpınar'ın Van'ın yüz ölçümü bakımında en büyük ilçesi olduğunu belirterek, "Geçen dört yıl kayıp bir dört yıl olmuştur. Sizden alınan vergiler, size hizmet olarak geri gelmedi. Bu şehre gelen kaynaklar başka amaçlar için kullanıldı. İktidar partisi ile yerel yönetimler kol kola ve aynı hedefe bakıyorsa orada başarı vardır. Biz, yıkan bir anlayışla değil, yapan bir anlayışla hareket ediyoruz.'' diye konuştu.

AK Parti Van Milletvekili Abdulahad Arvas, AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Halit Toktaş ve Gürpınar Belediye Başkan Adayı Hayrullah Tanış'ın da katıldığı açılış programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı yapıldı.

Editör: TE Bilisim