30 Mart yerel seçimlerine 17 gün kala siyasi partiler çalışmalarına hız verdi. Liderlerin seçim meydanında yapmış oldukları konuşmanın seçmen üzerindeki etkisini araştıran anket şirketleri de çalışmalarına hız verdi.

"KALABALIKLAR GÖSTERGE DEĞİL"

Daha önceki seçimlerde yapmış oldukları isabetli tahminlerle dikkatleri üzerine çeken KONDA Yönetim Kurulu Başkanı Tarhan Erdem, CNN Türk ekranlarında partilerin seçim çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Miting meydanlarındaki kalabalıkların seçim sonuçları için bir gösterge olmayacağını belirten Erdem "O kalabalıklar ne çok ne de az oy alacağını gösterir. Bu kalabalıkları CHP'nin de AKP'nin de topladıkları çok makul rakamlardır. Biz seçim sonucu için bir şey okuyamayız. Biz yanlış mı yapıyoruz, doğru mu yapıyoruz? Bu sene sizin de duyduğunuz tereddüt hislerini biz de duyuyoruz. Tedbirlerimizi almaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"CEMAATİN OYU ÖLÇÜLEMEZ"

Erdem, "Cemaati ölçebiliyor musunuz" sorusuna ise "Toplumsal özellikleri belli olan değil, yani okumuşlar, hanımlar, mühendisler, böyle bir tanımı yok. Dolayısıyla ölçemeyiz" yanıtı verdi.

"MHP'DE YÜKSELME OLDUĞU DOĞRUDUR"

Erdem'e "MHP'nin oylarında artış var mı?" sorusu yöneltildi. MHP'nin kendi ideolojisi olan bir parti olduğu, yüzde 11'le yüzde 15-16 arasında tabana hitap ettiği yönünde bir değerlendirme yapan Erdem, "Oylarını yüzde 25 artırırsanız yüzde 15 yapar. MHP'de yükselme olduğu doğrudur, az olduğunu da düşünmüyorum. Yüzde 3 artması demek 1.5 milyon kişinin oy vermesi demek" diye konuştu.

AK PARTİ'DE SON DURUM

Tarhan Erdem, Ak Parti'nin oyları için de son yerel seçimle karşılaştırma yapılması gerektiğini kaydetti. 39.8'nin üstünün oyunu artırdığı anlamına geleceğini belirtti. Erdem, "Genel seçime göre değerlendirdiğimizde ise 48.6'nın altında olursa düşmüş sayılır" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim