7 Haziran Genel seçimler öncesi partilerin çalışmaları sürerken, 8 Mayıs’la birlikte partiler seçim bürolarına dev pankartlarını astı. HDP’nin Valilik kararı ile indirilen dev pankartı da seçim bürosunun olduğu binada yerini alırken AK Parti’de dev afişlerle görücüye çıktı.

 

7 Haziran Genel seçimler öncesi partilerin çalışmaları sürerken, 8 Mayıs’la birlikte Van’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Adalet Kalkınma Partisi (Ak Parti) Beşyol Mevkiinde bulunan merkezi seçim bürolarına milletvekili adaylarını tanıtan dev pankartlarını astı. Asılan pankartlar birlikte Beşyol Meydanında adeta bayarak ve pankart savaşı başladı. HDP’nin dev pankartında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP milletvekili adayları yer alırken, Ak Parti’nin pankartında ise AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda’nın etrafında kümelenmiş AK Parti adaylarının olduğu fotoğraf dikkat çekti.

 

HDP’NİN PANKARTI DA YERİNİ ALDI

HDP Van İl Örgütü 7 Haziran genel seçimler öncesi Beşyol Meydanında bulunan merkez seçim bürosuna astığı dev pankart ‘Seçim Kanunu İhlali’ gerekçesiyle valilik kararıyla indirilmişti. Uzun bir süre tartışma konusu olan ve Türkiye’nin de gündemine oturan pankart krizi aradan fazla zaman geçmeden tekrar HDP merkez seçim bürosuna asıldı. Pankart krizinin yaşandığı esnada hem HDP Van İl Örgütünden hem de valilikten ardı ardına açıklamalar yapılmıştı. HDP provokasyonlara mahal verilmemesi için pankartı indirdiklerini belirtirken, valilik ise seçim kanunu ihlali olduğu belirtmişti. 


ŞEHRİVAN HABER – MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim