ŞEHRİVAN HABER-  Van’da, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) tarafından organize edilen Nevruz Kutlamaları Van Kalesi, Atatürk Kültür Parkı alanında kutlandı. Nevruz kutlamasına; HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDP’nin Van büyükşehir belediye başkan adayları Bedia Özgökçe Ertan ve Mustafa Avcı, HDP’nin ilçe belediye başkan adayları, il ve ilçe eş başkanları ile çok sayıda kişi katıldı. Halkın sabah saatlerinden itibaren toplandığı Van Kalesi eteklerinde yapılan kutlamalarda, ana gündem 31 Mart seçimleri oldu. Abdullah Öcalan, Leyla Güven, Bekir Kaya gibi isimlerin üzerinden yapılan değerlendirmelerle birlikte siyasiler alandakilere yerel seçim mesajları verdi. HDP’nin Van büyükşehir adayı Bedia Özgökçe’nin: “Sizin milletvekiliniz iken sizin desteğinizle 10 gün sonra Belediye Eş Başkanı olacağım, halkımıza buradan en doğru yerden, Nevruz alanından söz veriyorum.” Mesajı dikkat çekti. Eş Başkan Musatfa Avcı ise: “Sizler burada bize büyük bir moral verdiniz. Bizler sizin için ne yapsak azdır ve bizler hep size borçlu kalacağız.” Dedi. Eş genel başkan ve Van Milletvekili Temelli ise: “Nevruz ateşiyle durmadan 31 Mart'ta kadar çalışacağız. Bir oy çok şey değiştirir. Bütün kayyumları süpürüp atacağız. Çok daha yerde iktidara geleceğiz.” Dedi. Nevruz alanında Van Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Bekir Kaya’nın da mesajı okundu.

HDP Van il yönetimi tarafından organize edilen ‘2019 Nevruz’ kutlamaları Van Kalesi Atatürk Kültür Parkı’nda çeşitli etkinliklerle kutlandı. Nevruz kutlamalarına, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDP Van İl Başkanı Ümit Dede, HDP Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Bedia Özgökçe Ertan, HDP Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Mustafa Avcı, HDP İl ve İlçe Belediye Eş Başkan adayları, DBP Van İl Eş Başkanı Ayla Tarhan, İnsan ve Özgürlükler Partisi Genel Başkanı Mehmet Kamaç, sanatçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sanatçıların sahneye çıkmasının ardından tutuklu bulanan Van eski Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya’nın mesajı okundu.

BEKİR KAYA’NIN MESAJI OKUNDU

Tutuklu bulunan Van Eski Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya’nın gönderdiği mesaj okundu. Kaya mesajında, “Bizler direndikçe inanıyorum ki bugün halkımıza karşı geliştirilen inkar ve yok sayma politikaları da boşa çıkarılacaktır. Halkımızın iradesini gasp eden ve tüm değerlerimizi ayaklar altına almaya çalışan kayyum politikasına karşı halkımızın 31 Mart’ta çok anlamlı bir cevap vereceğine inanıyorum. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın ki ne yaparlarsa yapsınlar, ne kadar faşizm uygularlarsa uygulasınlar, bizler mutlaka kazanacağız.”

ÖZGÖKÇE: BURADAN SİZE SÖZ VERİYORUM

Yerel seçimlere değinen Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, “Sizin milletvekiliniz iken sizin desteğinizle 10 gün sonra Belediye Eş Başkanı olacağım, halkımıza buradan en doğru yerden, Nevruz alanından söz veriyorum. Şartlar ne olursa ne olsun atacağımız tüm imzada, halkımızın duruşu ve emeği sayesinde olacağını unutmayacağız.” dedi.

AVCI: 31 MART’TA ÇOK BÜYÜK BİR MÜJDE VERECEĞİZ

31 Mart’ta çok büyük bir müjde vereceklerini dile getiren Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Mustafa Avcı, “10 gün önce izin için başvurduk ve son güne bıraktılar. Burada amaç bu alanı boş bırakmaktı ve işte sonuç ne olursa olsun halkımız bugün yine alana aktı. Sizler burada bize büyük bir moral verdiniz. Bizler sizin için ne yapsak azdır ve bizler hep size borçlu kalacağız. 17 yılda ne yaptılar ki bugün köy köy geziyorlar, ‘Oy verin iş yapacağız’ diyorlar, 17 yılda ne yaptınız? 25 bin kişiyi istihdam etmekten söz ediyorlar. Nedir bu işler, koruculuktur, para ile ‘Ya öldür, ya öl zihniyetidir” dedi.

KAMAÇ: İTTİFAKLA ÇOK BÜYÜK BİR BAŞARI ELDE EDECEĞİZ

İnsan ve Özgürlük Partisi Mehmet Kamaç ise, “Birliğimizi inşa edeceğiz, yüzyıllardır süren direnişimi sürdürüyoruz. Bizim bir eksikliğimiz vardı, bu ittifak eksikliğiydi. Kürdistan ittifakı 31 Mart’ta oldukça tarihi bir öneme haizdir ve bu ittifakla çok büyük bir başarı elde edeceğiz.” dedi.

“6 YIL ÖNCE BU ÜLKE BARIŞA, UMUDA UYANIYORDU”

çıkarak halkı selamlayan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Nevruz yoksulların, emekçilerin direnişidir. Nevruz kötüye karşı iyinin direnişi olduğunu ve barış, demokrasi kazansın diye burada olduklarının altını çizdi. Temelli, “Ama bu ülkenin insanlarının aklında başka bir fotoğraf var, tazeliğini koruyor. Tam 6 yıl önce bu ülke barışa, umuda uyanıyordu. Ne yaparsanız yapın asla o fotoğrafı hafızamızdan silemezsiniz. 2013 Nevruz'unda tüm Türkiye halkları, Ortadoğu halkları barışa, umuda uyandı. Asla umudumuzu kaybetmeyeceğiz.” dedi.

“BURASI BİZİM YURDUMUZ”

Halk iradesinin yok sayılarak belediyelere kayyum atandığını söyleyen Temelli, "Halkın iradesini yok sayarak kayyum atadılar. Biz de bu meydanlardan diyoruz ki bu ülkeyi bu utançtan kurtaracağız. Diyoruz ki sizin kayyumlarınızı bu ülkeden süpürüp atacağız. Kırıntıları bile kalmayacak. Tümünü süpürüp atacağız. Süpürgeler hazır mı? Bu ülkeyi bu zalimlikten, zulümden ancak ve ancak bu onurlu ve erdemli halk kurtarır. Bunu bildiği için de iktidarı devam etsin diye Kürt halkına 'defolun gidin' diyor. Biz de ona diyoruz ki hiçbir yere gitmiyoruz, burası bizim ülkemiz, burası bizim yurdumuz."

“KÜRT’ÜM, TÜRK’ÜM, TÜRKİYELİYİM”

HDP'nin Türkiye halklarına yeni bir seçenek ve yeni bir yol gösterdiğini dile getiren Temelli, "Bir ülkenin cumhurbaşkanı bütün halkları kucaklar, nefret söylemine, ayrımcılığa başvurmaz. Ama bugün bu ülkenin cumhurbaşkanı bizi kovuyor, terörist ilan ediyor. Bana 'Kürt bile değil' diyor. Ben de diyorum ki ben Kürt’üm, Türk’üm, Türkiyeliyim. Biz acıyı bal eyledik, acılarımızla akraba olduk. Benim bir yanın Urfa bir yanım Tekirdağ. Bu yüzden ben Türkiyeliyim.” dedi.

“31 MART'A KADAR ÇALIŞACAĞIZ”

HDP'nin Türkiye halklarının umudu olduğunu kaydeden Temelli, “Şimdi bu Nevruz coşkusuyla, Nevruz ateşiyle durmadan 31 Mart'ta kadar çalışacağız. Bir oy çok şey değiştirir. Bütün kayyumları süpürüp atacağız. Çok daha yerde iktidara geleceğiz. Nerde HDP'nin ağacını görürseniz, o bereketli topraklarda büyüyen ağaçları görürseniz mührünüzü vurun. İyi ki bu topraklardasınız. Sizler Ortadoğu halklarının, Türkiye halklarının umudusunuz. Umudunuzla yürüyün” diye konuştu.

“BİR OY ÇOK ŞEY DEĞİŞTİRİR”

Temelli, “Şimdi umudu büyütme zamanı. 31 Mart’a kadar bu Nevruz aşkı ve ateşiyle 7/24 çalışacağız; sandıklarımıza sahip çıkacağız, müşahit olacağız. Hakikatin sesini her yere ulaştıracağız. Nerede bir Vanlı varsa, 31 Mart’ta Van’da olacak, oyunu kullanacak. Ben gelemiyorum diyen il, ilçe teşkilatına gitsin; beraber gideceğiz. Evimize, köyümüze döneceğiz, oyumuzu kullanacağız. Bir oy çok şey değiştirir, unutmayın arkadaşlarım. Bir oy bile ziyan etmeyeceğiz. Bütün bu kayyımları süpürüp atacağız, iktidara geleceğiz. Çok daha fazlasında iktidara geleceğiz. Muş’ta, Bingöl’de, Kars’ta iktidara geleceğiz.” dedi.

“MÜHRÜNÜZÜ BARIŞA, DEMOKRASİYE BASACAKSINIZ”

Nerede bir HDP logosu görüyorsanız, HDP’nin ağacını görüyorsanız, o bereketli topraklarda büyümüş halkların ağacını görüyorsanız, mührünüzü oraya basacaksınız diye Temelli, “Barışa basacaksınız, demokrasiye basacaksınız, umuda basacaksınız. Eğer HDP logosu yoksa umutsuzluğa kapılmayın. Orada da HDP vardır. Orada HDP demokrasi gücü olmuştur. Halkları buluşturmuştur, demokrasi güçlerini buluşturmuştur. Orada da bu AKP-MHP bloğunun karşısında kim varsa tercihini ondan yana kullanacak ki demokrasi, barış kazansın. İşte, güç budur. İşte, seçenek budur. İşte, Türkiye’nin tıkanmış barış ve demokrasi yolunu açmak budur.” diye ifade etti.

Editör: TE Bilisim