Apaydın, “Faruk Alpaslan Lider Bir Kardeşimiz”

Faruk Alpaslan’ın Doğu Anadolu’nun en büyük şehri olan Van’dan seçilmesini çok istediğini söyleyen Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Genel Başkanı Fevzi Apaydın, “Faruk Alpaslan bizim camiada çalışkanlığıyla, başarısıyla, insana olan sevgi ve saygısıyla lider bir kardeşimiz. Hem esnaflar olarak bizim temsilcimiz, hem de Van’ın temsilcisi olmasını çok arzu ediyoruz” dedi.

TŞOF BAŞKANI APAYDIN’DAN FARUK ALPASLAN’A DESTEK

7 Haziran 2015 tarihinde yapılan seçimlerde iş kazası sonucu beklenilmeyen sonuçların ortaya çıktığını belirten TŞOF Genel Başkanı Fevzi Apaydın, “Faruk Alpaslan bizim camiada çalışkanlığıyla, başarısıyla, insana olan sevgi ve saygısıyla lider bir kardeşimiz. Aslında 7 Haziran’da seçilmesi çok kolay olan memleketinden adaydı. Dördüncü sıradan dahi kazanabileceğini öngörüyorduk. Ancak bir siyasi partinin orada barajı aşması, sonuçların farklı olmasına ve Faruk Alpaslan’ın seçilememesine neden oldu. Ayrıca esnaf, Faruk Alpaslan’ın Esnaf Odaları Birliği’nden istifa etmesi ile büyük bir kayıp yaşadı. 01 Kasım seçimleri istikrar ve huzur için çok önemli. Halkımız oyunları bozmak için aklıselim olarak reylerini kullanmalı. Biz Esnaf teşkilatları olarak Faruk Alpaslan’ı bu dönemde mecliste görmek istiyoruz. Hem bizim temsilcimiz olarak, hem de doğu Anadolu’nun en büyük ili olan Van’dan seçilmesini çok arzu ediyoruz” dedi.  

HDP TEMSİL YETKİSİNİ PROBLEM ÇIKARMAK İÇİN KULLANDI

07 Haziran 2015 seçimlerinde seçmenin HDP’ yi mecliste görüp denemek istediğini belirten Apaydın, “07 Haziran’da devam eden çözüm süreci nedeniyle insanlarda deneyelim, bunları da mecliste görelim düşüncesi ile HDP’ ye bir rey verelim rehaveti vardı. Sadece doğu ve güneydoğu illerimizde değil, Türkiye’nin her bölgesinde böyle oldu. HDP hiç ummadığı yerden çok rey aldı. Bu da onu 80 milletvekili ile mecliste temsil edilme durumuna getirdi. Ancak HDP temsil yetkisi kazanmasından bu güne kadar çözümün yanında yer almadı. Bu nedenle meclis içinde ve dışında bir problem yaşanıyor”  dedi.

HALKIMIZ OYLARINI BİR KEZ DAHA DÜŞÜNEREK VERMELİ

Çözüm süreci ile HDP’ ye oy vererek mecliste 80 milletvekili ile temsil edilmesine destek veren seçmene seslenen Apaydın, “Özellikle HDP’ yi mecliste görelim, deneyelim düşüncesinde olan vatandaşlarımız bir kez daha düşünmeli. 01 Kasım’da tekrar seçim yapılacak, halkımız Türkiye’nin geldiği noktayı gözetlemeli ve reyini ona göre vermeli. Çünkü bu her zaman düzeltilebilecek bir durum değildir” dedi.

ESNAF VE SANATKÂR BİRLİK VE HUZUR İSTİYOR

Esnafların Türk ve Kürt ayırımı yapmadan birliği temsil edip huzur istediğine dikkat çeken Apaydın, “Esnaf ve sanatkârlar siyasette de birlik ve beraberliği arzu ediyor. Bizler esnaf ve sanatkâr olarak, Türkiye’nin birliğini, dirliğini ve huzurunu temsil ediyoruz. Toplumun güven duyduğu ve denge unsuru olan esnaf ve sanatkârımızdır. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu olarak benim 703 odamdan en az 150’den fazlasında başkanlarımız Kürt kökenli arkadaşlarımızdandır. Bunların vatanımıza ve bayrağımıza bağlılığı tartışılmaz. Ama PKK denen bir illet vardır ki, baskı ve tehdit ile bunları bizden koparmak istiyor” dedi.

HALKIMIZ VE ESNAFIMIZ AYRIŞTIRILMAYI İSTEMİYOR

Son günlerde Türk Kürt ayrımı yapılarak toplumu kin ve nefret ile karşı karşıya getirmek isteyenlerin olduğuna dikkat çeken Apaydın, “Bu ayrışmaya insanımız ve devletimiz imkân vermez. Bizim birçok işadamımız Kürt kökenli vatandaşlarımızdan oluşuyor. Çoğu tüccarımız da Kürk kökenli ve ekonomik kayıpları giderilecek gibi değildir. Onlar da biz de böyle bir ayrıştırılmayı istemeyiz. Son günlerde yaşanan saldırılar nedeniyle gelen şehitler, heyecanı üst seviyelere çıkarmıştır. Özellikle gençlerimiz böyle bir hissiyat ile hareket ediyorlar, ancak insanımız ve devletimiz böyle bir ayrışmaya müsaade etmez. Devletin amacı kan dökmeden kardeşliğimizi güçlendirmektir. Bu nedenle terörle mücadele hassas bir şekilde yapılıyor. Bizler esnaflar olarak Suriye, Irak ve İslam ülkelerinin yaşadığı acıların ülkemizde yaşanmasını istemiyoruz. Bu nedenle onlardan ders çıkarıp birliğimizi ve huzurumuzu bozmak isteyenlerin oyununa gelmemeliyiz” dedi. 

Editör: TE Bilisim