Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) Van Milletvekili Aday Adayı olmak için istifa eden genç akademisyen Can Ozan Tuncer, "Hürriyet, adalet ve kardeşlik (HAK) yolunda, vizyon, aydınlık ve nizam (VAN) için yollardayım" dedi.

 

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan seçimler için aday adayı olan Tuncer, yaptığı yoğun istişareler neticesinde bu kararı aldığını ifade etti. “Önemle belirtmek isterim ki aday adayı olmak kesin adaylık anlamına gelmediği gibi aday adaylarına bir statü ve anlam yüklenmesini gerektirecek bir durum da olmadığını düşünüyorum” diyen Can Ozan Tuncer, "Unutmayalım ki; 'abartmak putlaştırmaktır', dünyaya dair hiçbir makamı ve mevkii abartmayalım, kutsamayalım" dedi. Türkiye’nin dönüşüm süreci, toparlanma mücadelesi ve geleceğe dair umutları daha anlamlı ve nitelikli siyasi kadroların oluşmasıyla mümkün olabileceğini vurgulayan Can Ozan Tuncer, "Bugüne kadar harcanan tüm çabaları ve emekleri görmezden gelemeyiz. Bu günden sonra da memleketimizin genel sorunları ve hemşehrilerimizin özel sorunları, bütüncül bir siyasi kavrayışla ele alınmayı bekliyor. Nerede olursam olayım toplum ve birey merkezli bir duruşla memleket meselelerinin takipçisi olmayı bir sorumluluk olarak gördüm; gücüm, sesim ve kalemim yettiğince çözümün parçası olmaya çalıştım ve olmaya da devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

 

Farklı siyasi görüşlere ve düşüncelere mensup olan kişilere de seslenen Tuncer, "Bir siyasi partiyi taşralı, yanlış, hatalı ve diğerlerini elit, kusursuz ve mükemmel görmek demokrasinin ve toplumsal yaşamın ruhuyla özdeşleşmemektedir. Her kişi ve siyasi partinin göreceli veya kesin hataları, eksikleri ve yanlışları olabilir. Aynı şekilde doğruları da fazlasıyla bulunabilir. Siyasi partiler birey olarak kişilerin tüm temenni ve duygularına hitap edemedikleri için ilkeler ve kurallar bazında fikir ve eylem birlikteliklerinin tüzel kişilikleri olarak var olurlar. Bugün benim gibi düşünmeyen tüm dostlarımdan karşılıklı saygı ve sevgi çerçevesinde gönül birlikteliğimizin devamını istirham ediyorum. Hürriyet, adalet ve kardeşlik (HAK) yolunda, vizyon, aydınlık ve nizam için yollardayım" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim