BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ve BDP Erciş Belediye Eş Başkan adayı Abdurrahman Çağan seçim çalışmaları kapsamında Erciş’te bulunan Kırgız asıllı Türklerin yaşadıkları Ulupamir köyüne giderek köylülerin sorunlarını dinledi. Ziyaretten ötürü duydukları memnuniyeti dile getiren Kırgızlar, yaşadıkları mağduriyeti ve Kürtlerle olan kardeşlik bağını anlattı. Köylüler, kendi gelenekleri ile Kürt gelenekleri arasında ki benzerliğe dikkat çekti.

“KÜRT ÖZGÜRLÜK HAREKETİ BİZE İNSANI SEVMEYİ ÖĞRETTİ”

Kırgız köylüleri dinledikten sonra konuşan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Kürtlerin Türkleşme politikaları sonrası yaşadıkları mağduriyetlerin aynısını şu anda Kırgızların yaşadığını ifade ederek, “Sizlerde bizim gibi mazlumsunuz. Mazlumu ancak mazlumlar analar. Kürt Özgürlük Hareketi bize dünyada ki tüm halkları sevmeyi ve onlar için mücadele etmeyi öğretti. Erciş’te seçimleri kazandıktan sonra Kırgız Türklerinin sorunlarını da yakın takip edip çözüme kavuşturacağız.” Dedi.

“ OY İSTEMEYE DEĞİL, SİZİ BAĞRIMIZA BASMAYA GELDİK”

Ulupamir’e oy istemeye gelmediklerini ezilmiş ve zulüm gören halka kapılarının her zaman açık olduğunu ifade eden Üçer, “Yıllar önce yaşanan bir takım sorunlardan dolayı Kırgızlar zorunlu olarak Türkiye’ye yerleştirilmiş ve Kürt halkının olduğu gibi Kırgızlarında hakları gasp edilmiştir. Kırgızlarında kendi ana dilleri var ama bu dillerini ve kültürlerin yaşatmaları için hiçbir hak tanınmamıştır. Yıllardır Türkiye’de hakları gasp edilen Kürtlerin yaşadıklarını sizde yaşıyorsunuz. Bu yüzden sizleri çok iyi anlıyoruz. Ama bugüne kadar kimse sizin dil ve kültür sorununuzu dile getirmedi. Sizler bize oy verseniz de vermeseniz de kalbimiz kırılmaz
‘Kürt özgürlük harekatı bize halklara kucak açmayı öğretti” diye konuştu.

“KIRGIZLARDA KÜRTLER GİBİ MAZLUM BİR HALKTIR”

Erciş’te ve Van’da seçimlerin kazanacaklarına kesin gözle baktıklarını ifade eden Üçer, seçimlerin ardından Ulupamir köylüleriyle bir araya gelmek istediklerini ve sorunlarını çözmek için birlikte karar alacaklarını vurguladı. Hakların dini, dili, kimliği ve ırkı ne olursa olsun kendileri için hepsinin eşit olduğunu kaydeden Üçer, “Kürt Özgürlük Hareketi ve Önderi Sayın Abdullah Öcalan bize halklara kucak açmayı ve halklarla bütünleşmeyi öğretti. Bizlere oy verseniz de vermeseniz de bizim öncülüğümüz sizsiniz. Çünkü sizde bizim gibi mazlumsunuz” dedi. Kırgızlarında yerinden yurdundan edilerek Kürtler gibi zulme uğradığını ifade eden Üçer konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz Kürtlerde sizler gibi yıllardır sömürge altında öz kimliğimizden ve dört parça Kürdistan’dan yaşayan halkımızdan koparıldık. Biz istiyoruz ki bize oy verseniz de vermesiniz de gelip bizlere eksiğimizi ya da yaptığımız bir yanlışı bize anlatın biz halkların partisiyiz, biz sizlerin de partisiyiz.”

“SİZLERDE BİZİM HALKIMIZSINIZ”

Üçer’in ardından söz alan BDP Erciş Eş Başkan adayı Abdurrahman Çağan ise, Kürt, Türk, Alevi, Acem, Kırgız ve yerli kim olursa olsun ayrım olmayacağına ve BDP ‘in Halkın partisi olduğunu kaydederek “Sizlerde bizim halkımızsınız. Kendinizi dışlanmış ya da ötekileştirilmiş zannetmeyin. Bizler sizlere barış ve kardeşçe yaşayabileceğimiz bir Erciş’i inşa edeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim