Van’daki ekonomik sıkıntıları birebir yaşayan ve aynı zamanda çözüm yolları için projeler üreterek hayata geçiren Ak Parti Van Milletvekili A. Adayı Maşallah Gözel, daha güzel projeleri Van'a kazandırmak amacıyla aday adayı olduğunu belirtti.

 

Maşallah Gözel; bu kentte yaşayanlar istedikleri zaman seçimleri fırsata çevirebilir, ifadesini kullandı. Ak Parti Van Milletvekili A.Aadayı Maşallah Gözel sözlerine şöyle devam etti: "Van, durmadan dışarıdan göç alan ve sürekli büyüyen ama gelişemeyen bir ilimiz. Van halkı, depremden sonra ekonomik olarak toparlanma sürecine giremedi. Van ekonomisinin can damarı olan inşaat alanında imar sorunun halen devam etmesi sebebiyle yapı ruhsatlarındaki problemler ve bu problemlerden dolayı Van’da göç eden insanların kente adapte olamaması aslında en büyük sorunumuzdur.

 

VAN İÇİN BÜYÜK HAYALLERİM VAR!

 

Bu gün Türkiye’de bir çok il kendini geliştirmek için başka illerle yarışır haldeyken Van kendini idare edebilmekten uzaklaşmış bir konuma düşmüştür. Van'ın öncelikle çevresindeki illerle birlikte düşünmesi, üretmesi ve adaletli bir şekilde kalkınması gerekiyor. Bu kalkınmışlığı Türkiye'nin başka illerinde gerçekleştirmeyi başaran Ak Partin'nin en büyük avantajı başta Sayın Cumhurbaşkanımızın Van'da yaptığı bir mitingde söylediği gibi "Van için büyük hayallerim var!" Diyen ve bu uğurda çok şeyleri göze alan idealist insanlarıdır. Van’daki STK'ların, kamu kurumlarının, belediyelerin, Valiliğin, Kaymakamlıkların, halkla bütünleşik bir şekilde, ihtiyaçlar ve önceliklerin ilk hedef haline getirerek çalışması gerekir.

 

Van artık proje çöplüğü olmaktan çıkmalı ve icraat şehri olmalıdır. Biz Van'ı icraatların gerçekleştiği bir şehre dönüştürmek için bu yola koyulduk. Aday Adayı olmadan önce Van'ın 5 (beş) temel sorununu tespit ettim. Eğitimde Türkiye'de 76. Sırada olan Van'ı ilk 50'e taşımayı hedefledim. Sağlık yatırımlarının artmasını gerçekleştirerek, Van'ın sağlık merkezi yapmak suretiyle Sağlık turizmini Van'da önemli bir yere taşımayı hedefledim. Vangölü ve çevresini hem yaz aylarında hem de kış aylarında ziyaret edilebilecek şartlara kavuşması için yatırımcıları Van'a çekmeyi hedefledim.

 

Ekonomik buhran yaşayan Van halkının en önemli önceliği olduğuna inandığım işsizlik sorununu, gerek yerli gerekse yabancı yatırımcıların Van'a yatırım yapmasını sağlamak için zemin oluşturmayı hedefledim. Van gençliğinin spor, kültürel etkinlikler, sanat ve sosyal entegrasyonunu sağlamak için çalışmayı hedefledim.

 

Emin olduğum en önemli konu şudur ki; Ak Parti Türkiye partisidir. İstanbula verilen önem kadar Van da Ak Parti'nin Genel Başkanı ve Başbakanımız sayın Prof. Dr. Ahmet DAVUTOĞLU için de ve her Ak Partili için de aynı önemi arz etmektedir. Bize düşen bu yolda öne atılmaktı, biz de görevimizi yaparak Vatana ve Millete faydalı olabilmek amacıyla Adaylığımızı açıkladık. Şimdi söz halkımızın. Halkımıza hizmet etmeye talip olduk. Verilecek görevi layıkıyla yerine getireceğime inanıyorum. Van halkına en derin saygı ve muhabbetlerimi arz ediyorum" şeklinde ifade ederek konuşmasına son veren Ak Partili Gözel, çeşitli temaslarda bulunarak çalışmalarına devam ediyor.

Editör: TE Bilisim