Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Beşyol Meydanı'nda Ak Parti mitinginde halka hitap ediyor. Miting esnasında ses problemi yaşayan Erdoğan, vatandaşlardan özür dileyerek konuşmasına başladı.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Sevgili Vanlılar, en kalbi duygularımla selamlıyorum. Burada tüm Van'a tüm vanlı kardeşlerime selamlarımı yolluyorum. Öncelikle sesimden dolayı sizlerden özür diliyorum. Fakat Van'ı iptal edemezdim, Diyarbakır'ı iptal edemezdim. Böyle de olsa gelmek zorundaydım.

"ESKİ TÜRKİYE'DE KUTSAL DEĞERLER BASKI ALTINDAYDI"

Her karşısında evliyaların alimlerin izi olan, eseri olan Van'ı muhabbetle selamlıyorum. Van'ın evladı, Van'ın kahramanı Saidi Nursi'yi özellikle yad ediyor, mekanı cennet olsun diyorum. Bugün Van bir başka. Bugün Van'daki coşku bir başka. Sevdanız başka. Aşkınız başka. İstikbalimiz için önemli bir tercihte bulunacağız. Eski Türkiye'de kutsal değerler baskı alında, tehdit altında aşağılamalara maruz kalıyordu. Eski Türkiye'de develt kibirliydi. Devlet tepeden bakıyordu. Vatandaşını horluyor, ayrımcılık yapıyordu. Eski Türkiye'de kimsesizlik vardı. Yeni Türkiye'de hastaneler, üniversiteler hastaneler, konutlar inşa ettik. Barajlar enerji santralleri kültür merkezleri inşa ettik.

"ŞU BDP'NİN VAN'DA YAPTIĞI NE VAR?"

Sen kimsin ya? Senin gücün ne? 30 tane milletvekiliyle ne yaparsın? Şu BDP'nin Van'da yaptığı ne var? Ben Van'ı yakından ilgilendiren bir müjde vereceğim.

Yeni Türkiye'de birlik var, kardeşlik var. Biz gençlerin zamansız yitip gitmesinden de geçtik. Şu gençlerimizi dağlara çıkaran zihniyet hangisidir? Dağlara çıkaran zihniyet barışı konuşabilir mi? Demokrasiyi konuşabilir mi? Kardeşliği konuşabilir mi? O zaman soruyorum neden 90'larda almadınız o zaman? 90'larda da vardınız neden almadınız? 90'larda adeta kan gövdeyi götürürken neden tek bir reform yaptıramadınız? Biz Türkiye'nin partisiyiz. Bu Pensilvanya'daki zat, gençliğinde imkan varken gidip Saidi Nursi'yi ziyaret etmemiştir. Neden biliyor musunuz? Kürt olduğu için yanına gitmekten kaçınmıştır. O gün nasıl ırkçıysa bugün de aynı şekilde ırkçı.

"12 YILDIR KUTSAL EMANETİ TAŞIYORUM"

Bugün benim hayatımda özel bir gün. Bundan 20 yıl önce, İstanbul'a büyükşehir belediye başkanı olmuştum. Allah'a hamd olsun. İstanbul'un bana yüklediği emaneti yerine getirdim. Muhtar bile olamaz dediler, 12 yıldır bu kutsal emaneti taşıyorum. Şunu özellikle söylemek istiyorum. Belediyecilik bizim ilgi alanımızdır.

Editör: TE Bilisim