ŞEHRİVAN HABER - Halkların demokratik Partisi (HDP) 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler için çalışmalarını sürdürüyor.

 

Van’daki çalışmalarının yanı sıra ilçelerde de seçim çalışması yapan HDP milletvekilleri, milletvekili adayları ve parti yöneticileri, burada vatandaşla bir araya geliyor. Tuşba, İpekyolu, Erciş, Muradiye ve Bahçesaray gibi ilçelere çıkarma yapan HDP’liler burada vatandaşın sorunlarını dinliyor, seçimden sonra yapacakları çalışmaları anlattı. İşte HDP’nin yaptığı seçim çalışmaları...

 

TUŞBA

 

HDP Van Milletvekili Tayip Temel ve beraberindeki HDP Tuşba ilçe başkanlığı yöneticileri sanayi sitesindeki esnafı ziyaret etti. Burada çalışanlarla bir araya gelen partililer, sorunları dinledi. Burada esnafın sorunlarını dinleyen Temel şunları söyledi: “AKP hükümetinin yanlış politikaları sonucu işçi-emekçinin her geçen gün daha da yoksullaştı. Türkiye'de yanlış giden her şeye dur demenin zamanı gelmiştir. Bunun fırsatı da 24 Haziran seçimleridir. Sömürüye, talana karşı tüm işçilerin-emekçilerin birleşmesi gerekiyor.”

 

 

İPEKYOLU

 

HDP Van İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak, DBP İl Eş Başkanı Ayla Tarhan, Milletvekili adayları Muazzez Orhan, Asuman Yılmazer ve parti yöneticileri vatandaşa HDP’nin seçim bildirgesi dağıttı. Cumhuriyet Caddesinde erbane eşliğinde vatandaşla bir araya gelen partililer sorunları da kısa kısa not aldı. Bu çalışmanın yanı sıra HDP milletvekili adayı Murat Sarısaç, İpekyolu İlçe Eş Başkanı Edibe Babur ve çok sayıda partili de Kevenli TOKİ Semt Pazarını ziyaret etti. Burada vatandaşla bir arayan gelen HDP’liler halkla fikir alışverişinde bulundu.

 

 

ERCİŞ

 

HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, Erciş'te kadın kuaförler ile bir araya geldi. Özgökçe Ertan yapılan bu görüşmede kadının önemine değinerek 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde kadın gücünün önemini anlattı. Kadınlar bir süre sohbet eden Özgökçe Ertan, kadınların sorunlarını not aldıktan sonra hastaneye geçti. Burada hastaları ziyaret eden Özgökçe Ertan geçmiş olsun dileğinde bulundu. Özgökçe Ertan ardından Erciş sakinleriyle sokakta sohbet etti ve sorunları dinledi.

 

 

MURADİYE

 

HDP Van milletvekili adayı Asuman Yılmazer, DBP Van İl Eş Başkanı Ökkeş Kawa ve HDP’li yöneticiler seçim çalışmaları kapsamında Muradiye ilçe merkezinde esnaf ve aile ziyaretlerinde bulundu. HDP’lilerin yaptığı ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden ilçe sakinleri milletvekili adayı Yılmazer ve diğer parti yöneticilerine sorunlarını aktardı. İlçe halkından HDP’ye destek sözü alan HDP’liler ardından buradan ayrıldı.

 

 

BAHÇESARAY

 

HDP’liler kent merkezinde yaptıkları çalışmaların yanı sıra kentin ücra mahallelerinde de çalışmalar yapıyor. Bahçesaray ilçesinin 17 kilometre uzağında Altındere (Arınç) Mahallesinde partililer tarafından düzenlenen ziyaret, halk toplantısına dönüştü. Seçim çalışmasına HDP Van milletvekili adayı Mukaddes Karakoç, HDP Van milletvekili Adem Geveri, Bahçesaray İlçe Eş Başkanı Burhan Fidan ve parti yöneticileri burada mahalle sakinleriyle bir araya geldi. İftar sonrası yapılan ev ziyaretinde vatandaşın sorunları dinlendi. Ev ziyareti olarak yapılan çalışma mahallelinin yoğun ilgi göstermesiyle halk toplantısına dönüştü.

 

 

KARAKOÇ: ÖNEMLİ OLAN BİRLİĞİMİZDİR

 

Buradaki halk toplantısında konuşan HDP milletvekili adayı Mukaddes Karakoç, coşkulu karşılamadan dolayı mahalle sakinlerini teşekkür etti. Karakoç, “Önemli olan birlik beraberliğimizi daim kılmaktır. Eğer toplumsal birliğimizi kurabilirsek, o zaman güçlü bir mücadele ekseninde hedefimiz olan toplumsal barışa, özgürlüğe, demokrasiye ulaşırız. Zaten bu bilince ulaşmış her bireyde 24 Haziran günü HDP’ye ve Demirtaş’a oy verme ihtiyacını doğalında hissedecektir.” İfadelerini kullandı.

 

 

“HERKES HDP VE DEMİRTAŞ İÇİN ÇALIŞMALI”

 

Karakoç, ilçe merkezinde esnafları gezerken kadınları çok göremediğini belirterek şöyle konuştu: “Kadınları yaşamın her alanına dahil olmaları ve aynı zamanda aktif siyaset içinde olması gerekiyor. Bahçesaraylı kadınlar çok çalışkan ve cesurdur. Bu cesaretlerini toplumumuzun özgürleşmesinde de kullanabilmeleri gerekiyor. Eğer biz kadınlar mücadeleyi daha da büyütürsek dünya daha yaşanır bir hal alır. Seçimlere sayılı günler kaldı. Özellikle kadınlar başta olmak üzer herkes kendi başına inisiyatif alıp HDP ve Demirtaş için çalışmalı.”

 

 

GEVERİ: 24 HAZİRAN BAYRAMI KUTLU OLSUN

 

Bir konuşma yapan HDP Van milletvekili Adem Geveri de, “İlkin yaklaşan Ramazan Bayramınızı ardından 24 Haziran Bayramınızı kutluyorum. Sizde insanların bu bayramını kutlayın ve herkesi davet edin. Yaşamı bayram havasına çevirmek kendi elimizdedir. Artık bunca haksız hukuksuzluğa dur deme zamanı gelmiştir.” Dedi.

Editör: TE Bilisim