HDP  Aday Adayı Sayyiğit Van  HDP il başkanlığına  gelerek Milletvekilliği aday adaylığı için   resmi başvuruda  bulunan ilk aday oldu.
 
HDP’de bugün başlayan aday adaylığıbaşvuru süreci, 2 Mart'ta son bulacak.

HDP Van’da milletvekili aday adaylarında ilk resmi başvuru  Tahirhan Sayyiğit’ten geldi.  Van’da iş adamı olan Tahirhan Sayyiğit 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimde HDPVan milletvekilliğine HDP Van il teşkilatına gelerek resmi başvuruda bulundu.
 
Tahirhan Sayyiğit başvuru sonrası yaptığı açıklamada “7 Haziran’da HDP’den Milletvekili adayı olduğunu belirterek,  Türkiye’de ve Kürdistan’daki bütün ötekileştirilmişlerin, ezilenlerin imhaya uğrayanların, egemen gücün hışmından nasibini alanların, demokrasinin eşitliğin emeğin ve özgürlüğün partisi olduğu için HDP’den aday adayı oldum.
 
Benden sonra başvuru yapacak tüm arkadaşlara başarılar dilerim. Önemli olan bizler değil Partimizin daha iyi yerlere gelmesi ve ülkemizin barışın teminatı olmasıdır’ dedi.
 
HDP İl eş başkanı Veysi  Dilekçi ise, HDP Van’da ilk resmi başvurusunu aldı. Yurtseverlerin partimizi tercih etmesi sevincidir. Halkımıza hayırlı olsun diyerek Aday Adayı Sayyiğit’e başarılar diledi.
 
TAHİRHAN SAYYİĞİT KİMDİR?

1965 yılında Van merkeze bağlı gendelova köyunde dünyaya geldi. İlk öğretimini gendelova köyünde okudu. 
Ortaaokul ve liseyi Van merkezde tamamladı.
1988 yılında Van İnsan Hakları Derneği (İHD) üyesi oldu
1988 - 2001 yılına kadar Kartal inşaat firmasında yetkilisi olarak çalıştı
1990 yılında SHP ile ittifakında siyasetle tanıştı. 
2001 yılında kendisine ait Gölkale inşaat firmasını kurdu.  Van'da güzel projelere imza attı.
2013 yılında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İpekyolu ilçe örgütünde yer aldı. İlçe başkanlığı ve yerel yönetimlerde yer alan Sayyiğit Halen Van'da inşaat sektöründe hizmet vermekte olup evli ikiçocuk babasıdır.
 
(secimvan.com)

Editör: TE Bilisim