Van'da 18 yaşını dolduran 90 civarında genç, 16 Nisan'daki halk oylaması öncesinde Van Kalesi'nde Van Milletvekili Burhan Kayatürk ile bir araya geldi. Renkli görüntülere sahne olan buluşma ile 'Evet' çalışmalarını sürdüren gençler muhteşem bir organizasyon ile de Türk bayrakları ile "evet" yazısı oluşturdu. Daha önce kentin tarihi ve turistik mekanlarında "evet" klibi de çeken gençler, bu klibin finalini de Van Kalesi'nde gerçekleştirdi. Kalenin önünde toplanan gençler, ellerindeki Türk bayraklarını havaya kaldırarak "evet" yazısı meydana getirdi.

 

 

BU GENÇLER ÇOK BAŞKA!

Gençlerden Alper Can Öntürk, 18 yaşını doldurmuş ve ilk defa oy kullanacak gençler olarak bir araya geldiklerini söyledi. Halk oylamasında "evet" oyu vereceklerini ve kendilerine olan desteğin gittikçe büyüdüğünü anlatan Öntürk, şöyle konuştu: "Kentin liseli gençleri olarak klip çalışmamızı 16 tarihi ve turistik mekanda gerçekleştirmiştik. Çok olumlu tepkiler aldık. İnşallah 18 yaşındaki gençler olarak Van'da değişimi gerçekleştireceğiz. 'İlk oyumuz evet' sloganıyla başlattığımız bu çalışmalar dışında başka çalışmalar da yapacağız." 

 

KAYATÜRK DE GENÇLERLEYDİ

Gençlere destek amacıyla gelen AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise gençlerin siyaset yapmasını istediklerini belirtti. Gelişmiş ülkelerde gençlerin milletvekili ve belediye başkanı olabildiğine dikkati çeken Kayatürk, bunun Türkiye'de de olabileceğini vurguladı. Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin önemli bir kısmında gençlerin 18 yaşında milletvekili olabildiğini anlatan Burhan Kayatürk, şunları kaydetti: "Gençlere, 'Gidin oyunuzu kullanın, milletvekili seçin ama milletvekili olmayın' diyoruz. Bu da doğru değil. Bu ülkede gençler 18 yaşında ehliyet alabiliyor. Bu gençlere biz malımızı, canımızı teslim ediyoruz. Malımızı, canımızı teslim ettiğimiz gençlerimiz milletvekili olamayacak mı? Biz bu gençlerin araç kullanabileceğine, gençlerimizin malımızı, canımızı emanet ettiğimiz insanlar olabileceğine inanıyorsak, milletvekili olmasında da en ufak bir sorun olmaması lazım. Burada sorun olduğunu düşünen insanların, bizim ülkemizi, geleceğimizi teslim edeceğimiz insanlara güvenmemesi demektir. Bu güvensizlik doğru değil."

 

KAYATÜRK: BU GENÇLER DESTEKLENMELİ

Van'ın, gençlerin en yoğun yaşadığı illerin başında geldiğini ifade eden Kayatürk, "Van'da ve Türkiye'de gençlerin çok güçlü şekilde 'evet' demesi lazım. Aynı zamanda gençlerimizin anne, baba, ağabey, abla, dayı, teyze, hala ve amcaları da gençleri desteklemeli. Bu sayede gençlerin siyasette önü açılsın, bugün milletvekili, yarın da cumhurbaşkanı olsun." dedi.

 

İŞTE HAVADAN ÇEKİLEN O GÖRÜNTÜLER

Editör: TE Bilisim