Adalet ve Kalkınma Partisi 30 milletvekili ile Van’a çıkarma yaptı. Sabah saatlerinde Ankara'dan uçakla Van Ferit Melen Havalimanı’na gelen AK Parti heyeti; Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi, Gülşen Orhan ve Mustafa Bilici ile AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras ve partililer tarafından karşılandı. 

ARAS: ZİYARETTEN DOLAYI MUTLUYUZ

Kahvaltıdan sonra basın açıklaması yapan AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, düzenlenen ziyaretten olayı çok memnun oldukları ve bu ziyareti dolu dolu geçireceklerini belirtti. Aras, “Bugün Van ilimize çok değerli milletvekillerimiz ve genel merkezimizden misafirlerimiz geldiler. Ben bu grubun Van’ımıza düzenlemiş oldukları bu nazik ziyaretlerinden dolayı teşkilatım adına, Vanlı hemşerilerim adına kendilerine teşekkür ediyorum. Allah nasip ederse değerli milletvekillerimizle 2 günümüzü Van’da ve ilçelerde dolu dolu geçireceğiz. Esnaflarımızı tek tek ziyaret edip sorun ve sıkıntılarını dinleyeceğiz. Sorun ve sıkıntılarını dinleyip seçimin nabzını tutacağız. Bir gurubumuzla Erciş’e gidip orada bir takım ziyaret ve açılışlarda bulunacağız. Bütün ilçelerimizi dolaşacağız. Bu ziyaretlerin başta ilimize ve daha sonra ilçelerimize, bölgemize, demokrasimize, yapacağımız yerel seçimlere hayırlar getirmesini Allah’tan niyaz ederken tekrar gelen milletvekillerimize ve genel merkezden gelen değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.

NEBATİ: VAN’DA BÜYÜK BİR DEĞİŞİM OLDU

Daha sonra konuşan AK Parti Bölge Koordinatörü Nurettin Nebati, 30 milletvekili ve 6 MYK kadın kolları üyesinden oluşan heyetle Van'a geldiklerini belirterek, ziyaretlerinin çok farklı ve özel nedenlerinin olduğunu söyledi. Van Depremi'nin ardından Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve iktidarın yaptığı çalışmaları görmek isteyen arkadaşlarının olduğunu dile getiren Nebati, "Depremin hemen ardından Başbakanın kabine üyelerinin neredeyse tamamına yakınıyla Van'a gelmesi, Türkiye nüfusunun tamamının da depremin acısını yüreğinde hissetmesi ve sonrasında yapılan çalışmalar, Van'da büyük değişime neden oldu. Başbakanımız defalarca buraya geldi. Şimdi de arkadaşlarımız Van'da yaraların büyük bir devletin ciddiyetiyle nasıl sarıldığını görecekler" dedi.

“KARDEŞLİK DUYGUSUNU PAYLAŞMAK İÇİN GELDİK”

Son dönemlerde barış sürecinin ülkeye, bölgeye ve Van'a getirdiği rahatlama ve kardeşlik duygusunu paylaşmak üzere Van'a geldiklerini vurgulayan Nebati, “Türkiye buna hasretti. Türkiye'de yaşayan her vatandaşımız, hangi etnik yapıya bağlı olursa olsun kardeşlik hukukunun, bin yıldır devam eden hukukun nasıl olması gerektiğini gördüler. Anneler ağlamıyor, ciğerler yanmıyor, babalar için için ağlamıyor. Türkiye'nin geleceğinde kardeşliğin nasıl olduğunu hep birlikte yaşıyoruz. 30 Mart'a bir şey kalmadı. Türkiye'nin her mahallesinde bir heyecan yaşanıyor ve bu heyecan Van'da da kendini belli ediyor. Dikkat edin AK Parti o kadar büyük bir gruba sahip ki, yüzde 10'una bile tekabül etmeyen 30 milletvekiliyle adeta bir partinin milletvekili sayısı kadar arkadaşımızla Van'a geldik. Burada seçimlerin nasıl olması gerektiği konusunda arkadaşlarımız kanaatlerini bildirecekler. Seçimler kardeşlik hukuku içinde, demokratik teamüllere uygun olmalı. Sandıklar konulduğu ana kadar herkesin kendini rahatça ifade edebileceği, iradesini yansıtabileceği bir süreç olmalı. Biz barış için, kardeşlik için, ileri ve çağdaş demokrasi için buradayız. Ellerimiz açık, kardeşlerimize sarılmak, kucaklaşmak için buradayız" ifadelerini kullandı.

NEBATİ: VAN’A ÖNEM VERİYORUZ

AK Parti'nin bir hizmet partisi olduğunu, insanların da AK Parti belediyeciliğiyle tanışmanın verdiği heyecanı yaşadığını ifade eden Nebati, “Van'a önem veriyoruz. Van'ın AK Parti hükümetlerinin çalışmalarını tasdik ettiğini görüyoruz. Van Büyükşehir Belediyesi’ni ve ilçelerin büyük bir kısmını alarak, AK Parti belediyelerinin hizmetleriyle Van halkını tanıştıracağız. Depremin ardından kazanılan ivmeyi geliştirmeye devam edeceğiz. Biz barış için, kardeşlik için, ileri ve çağdaş demokrasi için buradayız. Van'daki kardeşlerimiz de kucaklarını açmış bizleri bekliyorlar. Onların sıcaklığını hep beraber hissetmeye başladık. Buradan ayrıldığımızda seçim bölgelerimizde, Van'da kardeşliğin, dostluğun ne kadar geliştiğini insanlara aktarmış olacağız” diye konuştu. Parti genel merkezlerinden gelen heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras ise, ziyaretin Van'a ve bölgeye hayırlar getirmesi dileklerinde bulundu. Milletvekilleri, yapılan açıklamanın ardından gruplara ayrılarak farklı bölgelerdeki esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

PROTOKOLDE BİR TAVUK

Öte yandan Van’a çıkarma yapan Adalet ve Kalkınma Partisi’nden 30 milletvekilinin basın toplantısı sırasında ortaya çıkan tavuk herkesi güldürdü. Nebati’nin açıklamasından önce ortaya çıkan bir tavuk herkesi güldürdü. Kısa süreli gülüşmelere neden olan tavuk, daha sonra alandan uzaklaştırıldı.

Haberi okumak için tıklayınız

TEK TEK ESNAFLARI DOLAŞTILAR

Öte yandan sabah saatlerinde yapılan kahvaltının ardından Van şehir merkezine çıkan milletvekilleri Van’ın dört bir yanında çalışmalar yaptı. Vatandaşlarla bir arada olmak, sıkıntılarını, taleplerini dinlemek amacıyla Van'a gelen AK Parti'li 30 milletvekili ve MYK kadın kolları üyelerinden oluşan 36 kişilik heyet, il merkezindeki esnafı ziyaret etti. Basın toplantısının ardından ikişerli gruplar halinde kent merkezindeki esnafı gezen heyet üyeleri, esnafın isteklerini, düşüncelerini dinledikten sonra yerel seçimde partilerine destek istedi. Van’ın dört bir tarafından vatandaşların desteğini isteyen milletvekilleri akşam saatlerine kadar çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Editör: TE Bilisim