Ak Parti Milletvekili aday adayı Ayhan Fidan, Van’daki tercih edilecek isimlerin Van’dan olması gerektiğine vurgu yaparak Van’da milletvekilliğini yapacak önemli isimlerin başvuru yaptığını ve Türkiye çapında temsiliyeti olan isimlerin de bu listelerde yer aldığını belirtti.

 

Ak Parti’den aday adaylığını açıklayan işadamı Ayhan Fidan, ziyaretleri kapsamında ilçe başkanları ile bir araya gelmede devam ediyor. Fidan ziyaretleri kapsamında Muradiye ilçe başkanı İbrahim Vanlı, Çaldıran ilçe başkanı Fevzi Akbalık, Saray İlçe Başkanı Şerif Çevik, Özalp İlçe Başkanı Orhan Yıldırımçakar ve yönetimlerini ziyaret etti.

 

“8 MİLLETVEKİLİNİ BİR ARAYA GETİRECEĞİZ!”

Ziyaretleri kapsamında Van’ın temsiliyetine dair söylemlerde bulunan Fidan, Muradiye’de yaptığı konuşmasında Van’ın 8 milletvekilinin kesin suretle bir araya gelmesi gerektiğine vurgu yaptı. Fidan konu ile ilgili olarak; “8 milletvekilimiz hiçbir araya gelmedi. Biz de halk olarak bunu seyretmekle yetindik. Biz bu isimleri dışlasaydık, bunu dillendirseydik bir araya gelmek zorunda kalacaklardı. Belki şimdiye kadar bu insanları bir araya getirmeye çalışan bir teşebbüs bile olmamıştır. Ben batıda da çok bulunan birisiyim. Mesele il olunca bu kentin tüm milletvekilleri ve muhalif STK’ları dahil tek yumruk oluyor. Ama bizde böyle değil. Çünkü bunun hesabını soramıyoruz. Allah nasip eder de biz meclise gidersek biz elimizi uzatacağız. Yumrukta uzatsalar biz yine el uzatan taraf olacağız. Biz ilimizin menfaati için bir araya gelmeyi becereceğiz hayırlısı ile.”

 

“PARTİYE KÜSMEK YOK”

Fidan bir sonraki durağı olan Özalp’te birlik mesajı verirken özellikle nitelikli adayların çok olduğu bu süreçte küsmeden çalışmanın gerektiğine vurgu yaptı. Fidan; “Biz bu partiye 2002’den bu yana hiç küsmedik. Bizim de görev almadığımız, aktif olmadığımız dönemler oldu. Hiç küsmedik. Bu sene de görev almasak yine küsmeyeceğiz. Yine seçimden sonra daha önceki dönemlerde olduğu gibi ne görev verilirse yapacağız. Bu dönem de zaten çok değerli adaylar da var. Bu isimlerin de aynı şekilde küsmeden çalışması lazım. Çalışırlarsa zaten Van’da ciddi bir sıçrama olacaktır.” Dedi.

 

VAN’IN DEĞERLERİ VAN’A YETER!

Saray’daki ziyaretinde ise Van’daki temsiliyet noktasında Van’dan isimlerin tercih edilmesi gerektiğine vurgu yapan Fidan; “Kim işçisinin SGK’sını nerede yatırıyor, kimin vergi kaydı neredeyse gidip orada aday olması lazım. Ben memuriyet yapmaya hiçbir şey demiyor ama Van menşeli olmayanları bizim kabul etmememiz gerekiyor. Bizde değer, temsil kabiliyeti olan insan çok. Van eskisi gibi değil. Van’ın muazzam değerleri var. Bakın başvuruları profesörler, oda başkanları, STK temsilcileri, siyasetçiler var. Türkiye çapında temsiliyet alan insanlar var. Aday adaylarının özgeçmişine bakın Türkiye’ye mal olacak isimler var.” şeklinde konuştu.


ŞEHRİVAN HABER - EDA AYKAÇ

Editör: TE Bilisim