ŞEHRİVAN HABER - AK Parit'ye başvurularda Türkiye'de ve Van'da aday adaylığı rekoru kırılırken, Van bu yıl genç isimlerin başvuruları ile de dikkatleri üzerine çekti. Bir çok genç ismin Van milletvekilliği için başvuru yaptığı süreçte birbirinden başarılı ve örnek genç isimler listeye adını yazdırdı.

Van milletvekilliği aday adayığı için başvuru yapan genç ve başarılı isimleredn birisi de işadamı Murat Beyazağaç oldu. Genç yaşta kentin başarılı ve saygın işadamlarından biri olma yolunda önemli adımlar atan ve kentin iş dünyasında ve sivil toplum örgütlerinde yol almaya başlayan Beyazağaç temsiliyet yarışı için sürece dahil oldu. Başvuru yapar yapmaz ilgi odağı olan Beyazağaç, ilçe ziyaretlerinde de Ak Partililerin büyük ilgisini gördü. Seçim çalışması boyunca hem ilgi hem de ciddi destek gören Beyazağaç Van'ın gençlerini ve iş dünyasını temsilen görev almak için çalışmalarını sürdürüyor.

 

YENİ TÜRKİYE YOLUNDA GENÇLER DE VAR

Aday adayılığı çalışmalarını sürdürürken Şehrivan'a özel değerlendirmelerde bulunan Beyazağaç, gençlerin siyasette ve temsiliyette görev alma zamanın geldiğine vurgu yaparak şu sözlere yer verdi: "Türkiye önemli bir seçim sürecine gidiyor. Hüm ülkemiz hem de kentimiz belki de en hayati seçimlerinden birisine hazırlanıyor. Bu anlamda cumhurbaşkanımız ve genel başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da sürekli vurguladığı üzere gençler de önemli roller almaya hazırlanıyor. Geleneği bozup son gençlere güvenen ve inisiyatif veren bir liderin ardında yola çıkarak bizler de bu sürece dahil olduk. Olmamız da gerekiyor. Türkiye'nin yeni sürecinde gençler bu işin mihenk taşı olacak. Bizler de bu anlamda yola koyulduk." dedi.

 

 

BU İŞİN PARÇASI OLMAYA HAZIRIM

Beyazağaç adaylığı ile ilgili de konuşurken: "Van'da doğup büyüyen ve yatırımını Van'da yapan bir ailenin çocuğuyum. Hem iş tecrüm hem de STK'larda aldığım görevlerle kentin içinde bulunduğu süreçlere aşina olduğumu düşünüyorum. Gençlerin de dahil olacağı bir süreçte gençliğe dair çalışmalarla birlikte Van'ın uzun yıllardır çözüm bekleyen sorunlarında çözümün parçası olmak üzere yola çıktım. Van gibi potansiyeli yüksek ve hinterlandı geniş olan bu kent için bu dönem büyük bir fırsat ve bu fırsatı değerlendirmek gerek. Ak Parti hükümetleri döneminde kentlerin şaha kalktığı bu süreçte bizler de Van'ı hizmet anlamında taçlandırmamız gerekiyor. Ben de bu işin parçası olmaya hazırım."

 

MURAT BEYAZAĞAÇ KİMDİR?

1984 yılında Van’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Van’da tamamladı. 2002 yılında eğitime başladığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden 2006 yılında mezun oldu.  2007 yılında İngilizce dil eğitimi için İngiltere’nin Bristol kentinde bulundu. 2014 yılında Van ASKON Şubesi kurucu üyeliğinde bulunup, halen yönetim kurulu üyeliği yapmaktadır. Van’da kendi şirketinde yönetici olarak mesleğini sürdürmektedir. İngilizce ve Kürtçe bilen Beyazağaç evli ve bir kız çocuğu babasıdır. 

Editör: TE Bilisim