Keser, “Bizler bu seçimde sadece kendimizi değil bu seçimde önder Apo’yu da Kürdistan’ı da özgürleştireceğiz. Van’a 2 vali çok Van’ın bir valisi var, oda Bekir Kaya’dır. 31 Mart’ta Van’ın tüm bölgelerinde kantonlarımızı ilan ederek, özgür ve özerk bir şekilde kendimizi yöneteceğiz. 30 Mart’ın zaferi şimdiden halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte seçim temposunu en üste çıkaran BDP İpekyolu eş başkan adayları Aygül Bidav ile Veysel Keser, seçim çalışmaları kapsamında sürdürdükleri mahalle toplantılarına tüm hızıyla devam ediyor. “Öz yönetimle, özgür kimliğe” şiarı ile Yeni Mahalle’de düzenlenen 3 halk toplantısına katılan Bidav ile Keser’e BDP İpekyolu İlçe Başkanı Alattin Dağhan’da eşlik etti. Bir taraftan halk toplantısı diğer taraftan özgün kadın toplantısı ile vatandaşlarla bir araya gelen adaylar, hem projelerini hem de seçime dair çalışmalarını vatandaşlar ile paylaşıyor. İpekyolu ilçesinde gece gündüz demeden seçim çalışması yürüten Bidav ile Keser gittikleri her yerde halkın yoğun ilgisi ile karşılaşıyor.

“SEÇİMLER YA VAR OLMA YA DA YOK OLMA ANLAMI TAŞIYOR”

Toplantı da konuşan Bidav, Van halkının 30 Mart’ta ki zafere kilitlendiğini ifade ederek, “Van halkı artık her gün zafere bir adım daha yaklaşıyor. Kürt halkı 90 yıldır kendini inkar eden, yok sayan, baskı ve zulmü reva gören sistem partilerini nasıl tarihin çöplüğüne gömdüyse, AKP’yi de 30 Mart’ta sandığa gömecektir. Bu seçimler kurtuluşumuzun seçimi olacaktır. Bu seçimler var olma ya da yok olma anlamı taşıyor. 30 Mart’ta Van’ın her tarafını, 14 ilçesini barışın ve özgürlüğün kalesi yapacağız. 31 Mart sabahı ise yüzbinlerle Van Kalesi eteklerinde zaferin halayını çekeceğiz. Sizlerin huzurunda bir kez daha söz veriyoruz, 31 Mart sabahı belediyede hep birlikte yönetime dâhil olarak kentimizi yöneteceğiz. Bizim yalan dolan projelerimiz yok, bizlerin projesi siz değerli halkımızsınız. Bizler sizlerin istediği, sizlerin ortak olduğu projelerle yerel yönetim anlayışımızı hayata geçireceğiz” dedi.

KESER: AKP HİZMET DEĞİL, RANT VE TALAN GETİRİR

Ardından konuşan BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan dayı Veysel Keser, vatandaşlardan özgür bir gelecek, kendi kendilerini yönetmek için destek istediklerini söyledi. Sistem partilerinin 90 yıldır Van’a tek bir çivi dahi çakmadığını dile getiren Keser, Van’da hizmetin BDP ile geldiğini ifade etti. Keser, “Halkın malını, canını gasp edenler hizmet getiremez. Yerel yönetim anlayışları rant ve talan üzerine kurulu olan AKP Van’a neyin hizmetini getirecek. Van halkı artık uyandı. Sizler Van halkından oy değil, 30 Mart’ta tabelalarınızı koyacağınız ayakkabı kutularını alacaksınız” dedi. Kürt halkının birlik ve beraberliğinin özgürlüğü getireceğini söyleyen Keser, “Bizler bu seçimde sadece kendimizi değil bu seçimde önder Apo’yu da Kürdistan’ı da özgürleştireceğiz. Van’a 2 vali çok Van’ın bir valisi var, oda Bekir Kaya’dır. 31 Mart’ta Van’ın tüm bölgelerinde kantonlarımızı ilan ederek, özgür ve özerk bir şekilde kendimizi yöneteceğiz. 30 Mart’ın zaferi şimdiden halkımıza hayırlı olsun” dedi. 

Editör: TE Bilisim