Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte seçim çalışmalarını hızlandıran BDP İpekyolu İlçe Örgütü, ilçenin Serhat Mahallesi’nde 2 ayrı halk toplantısı düzenledi. Düzenlenen halk toplantısına BDP İpekyolu İlçe Başkanı Alattin Dağhan, BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan adayları Aygül Bidav ve Veysel Keser ve Türkiye Barış Meclisi üyesi Gülten Uçar katıldı. Serhat Mahallesi BDP Seçim İrtibat Bürosu’nda düzenlenen halk toplantısına çok sayıda vatandaş katıldı.

Seçim irtibat bürosunda vatandaşlarla bir araya gelen Bidav ve Keser, burada vatandaşlarla tek tek tokalaştı. Daha sonra konuşmaların yapıldığı toplantı da söz alan BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan Adayı Aygül Bidav, konuşmasına başlamadan önce İstanbul’da Gezi Parkı protestolarında başına gaz bombası isabet eden ve 298 gün koma da kalan ve önce ki gün yaşamını yitiren Berkin Elvan için, vatandaşları bir dakikalık saygı duruşunda bulunmaya davet etti. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan Bidav, Berkin Elvan şahsında katledilen çocukların ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu. Bidav, “Dileğimiz o ki Berkin bu coğrafya da yaşamını yitiren son çocuk olur. Çocukların ölmediği, barış ve huzur içerisinde yaşamlarını sürdürdükleri bir dünya dileriz” dedi.

‘YA TÜMDEN YOK OLACAĞIZ, YA DA TÜMDEN ÖZGÜR OLACAĞIZ’

Yaklaşan yerel seçimlere de değinen Bidav, artık seçimlere sayılı günlerin kaldığını, herkesin bu doğrultu da çalışmaları en üst seviyeye çıkarmak gerektiğini dile getirdi. Seçimlerin kendileri için referandum niteliği taşıdığını belirten Bidav, “Biz bu seçimlere büyük pay biçiyoruz. Seferberlik ruhuyla bu seçimlere hazırlanıyoruz. Onun için bu seçimler bizim için çok önemlidir. Ya bu seçimler de 90 yıldır bizleri yok sayan devlete boyun eğeceğiz, ya da seçimlerden güçlü bir şekilde çıkaracak özgürleşeceğiz. Onun için herkes elini taşın altına koymalıdır. Emek verirsek, ter dökersek, inanın sonucu da büyük bir zafer olacaktır. Biz bu zafere inanıyoruz. Van’ın her tarafı özgürlük ve barışın kaleleri olacak. 30 Mart’ta zafer halayına hep birlikte duracağız” dedi.

‘2014 NEWROZ’U KÜRTLERİN ÖZGÜR VE ÖZERK NEWROZ’U OLACAK’

Daha sonra konuşan BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan Adayı Veysel Keser, yaklaşan Newroz Bayramı öncesi vatandaşların Newroz’unu kutladı. Newroz ateşinin bu yıl daha da büyüyerek gürleşeceğini dile getiren Keser, “Bu Newroz Kürt halkının özgür ve özerk geleceğinin Newroz’u olacak” dedi. Ardında konuşan BDP İpekyolu İlçe Başkanı Alattin Dağhan’da önceki gün yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın ailesine başsağlığı dileğinde bulundu. Batı’da Berkinlerin bir ekmek, Doğu’da ise Mazlumların bir bidon mazot için katledildiğini söyleyen Dağhan, AK Parti’nin bu katliamlarının hesabını vereceğini belirtti.

DEMİR: AKP DİN İSTİSMARCISI BİR PARTİDİR

Toplantı da son olarak konuşan Mela Mehmet Cemal Demir, AK Parti’nin İslamiyeti istismar ederek, Kürt halkını kandırdığını söyledi. Allah’ın Kuran-ı Kerim’de mazlum halklara zulm yapanın yerinin cehennem olduğunu dile getiren Demir, AK Parti’nin politikaları üzerine yazdığı bir şiiri okudu. Demir, “Ama Erdoğan kendine Müslümanım deyip halen Kürt halkını yok sayıyor. Kürt halkını ve çocuklarını katliamdan geçiriyor. İşte bizde bu seçimlerde bizleri yok sayan, çocuklarımızı toplu katliamlardan geçirenlere en büyük dersi sandıkta vereceğiz. Herkes sandığa giderken, elini vicdanına koyarak gitsin. Roboski’de, Gever’de katledilen insanlarımızı göz önünde bulundurarak oy kullansın” dedi. Yapılan konuşmaların ardından toplantıya katılan yurttaşlar, dilek, öneri ve taleplerini dile getirdi.

Editör: TE Bilisim