Gülaçar, beraberinde AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, AK Parti İpekyolu İlçe Belediye Başkan Adayı Abdulmenaf Keyifli ile birlikte Tillo Derneği’ni ziyaret etti. Gülşen Orhan’ın kısa bir selamlama konuşması yapmasının ardından Gülaçar, BDP belediyesinin kaybetme korkusundan dolayı yalanlara başvurmaktan başka çaresinin kalmadığını vurguladı.

GÜLAÇAR: SEÇİMİ KAYBETMEYİ KABULLENMEK İSTEMİYORLAR

Newroz kutlamalarına katılan vatandaşları kandırmak, galeyana getirmek için kendisinin kalp krizi geçirdiğinin duyurulduğunu anlatan Gülaçar, “Bu adamlar artık ne yapacaklarını bilmiyorlar. ‘Kişi herkesi kendisi gibi bilirmiş’ diye bir söz vardır. Güya biz onların her sandıkta oyunu çalacakmışız. Bizim büyük bir katılımla yapmış olduğumuz toplantıda her sandıktan çalınan oylar ile büyük bir rakamın ortaya çıkacağını, bu konuda sandıklara sahip çıkılması gerektiğini sandık görevlilerimize ifade ettik. Ama ‘Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış.’ Bizler baskıyla tehditle köylerde açık oy kullandıranların kim olduğunu iyi biliriz. Onlar miting yaptıklarında insanları yüzlerce araçlık konvoylarla Van’a taşıdılar. Ama bunu bildikleri için bizim Van’da yapacağımız mitingi gölgelemek, insanların katılmamasını sağlamak için insanlara telefon açarak Başbakanın 27 Mart değil de 28 Mart’ta geleceğini söylüyorlar. Seçim günü bile bir takım yalan dolan içerisinde olacaklardır. Çünkü onlar da bu seçimi kaybedeceklerini çok iyi biliyorlar. Ama kabullenmek istemiyorlar. Bu memlekette bir siyah bir de beyaz renk bulunuyor. Biz beyazın tarafında yer almak istiyoruz vicdanımız da onu söylüyor.” Dedi.

GÜLAÇAR: OYLARIMIZIN ÇALINMASI HUSUSUNDA ENDİŞEMİZ VAR

Esnafın endişeli, vatandaşların ise tedirgin olduğunu söyleyen Gülaçar “Esnafımız endişeli, vatandaşımız tedirgin. ‘Allah aşkına artık yeter gelin’ diyorlar. Halka şuana kadar bir şey vermeyen, halkın güvenini almayan birilerinin baskıyla, korkuyla, zorla halktan bir şeyler almaya çalışanlar, asla bir yere varamayacaklar. Sizler belki bunu yapabilirsiniz ama insanların vicdanlarına asla hükmedemezsiniz. Evet bizim oylarımızın çalınması hususunda endişemiz var, bunu biliyoruz. Sokaklarda terör estirebilirler hiç umurumuzda değil. Biz 30 Mart’ta inanarak, cesurca oyumuzu kullanacağız. Bir gün cesur olacağız ondan sonra özgür olacağız. Biz ideolojik bir siyaset ile belediyecilik yapmıyoruz. Ak belediyelerin hepsinde hizmet var. Bu memleket her şeyden mahrum bırakılmış. Biz insanımız nefes alsın istiyoruz. Bunun için de bir iki projemiz yok yüzlerce projemiz var ve Allah’ın izniyle bu şehre nefes aldıracağız. Birileri gibi geçen seçim döneminde vaat ettiğimiz projelerin aynılarını sunmuyoruz. Halkı bu şekilde enayi yerine koymak istiyorlar. Ama halkımız her şeyin farkındadır merak etmesinler. Yalan dolanla provokasyonlarla bir adım yol bile gidemeyecekler” dedi.

Editör: TE Bilisim