Yalova genelinde 149 bin 818 seçmen 550 sandıkta oy kullandı. Seçimin en çekişmeli geçen illerin başında gelen Yalova'da merkezde de 85 bin 561 seçmen 299 sandıkta tercihlerini belirledi.

KAZANAN 1 OY FARKLA BELLİ OLDU
Saat 17.00'da başlayan ve 04.30'a kadar süren tartışmalı sayımlardan sonra, Yalova Belediye Başkanlığı'na, sadece bir oy farkla yeniden AK Parti Belediye Başkan Adayı Yakup Bilgin Koçal'ın kazandığı açıklandı.

Yalova Seçim Kurulu Başkanı Ali Karadağ'ın doğruladığı bu bilgilerden sonra Koçal'ı, CHP adayı Vefa Salman ve MHP adayı Ahmet Kaplan izledi. CHP adayı Vefa Salman'ın sonuca itiraz edeceği belirtildi.

DİĞER İLÇELER
Yalova'nın ilçeleri Altınova, Çiftlikköy, Termal ve Armutlu'da AK Parti, Çınarcık'ta ise CHP kazandı.

YAKUP KOÇAL KİMDİR

12 Aralık 1958 yılında Yalova'da doğan Yakup Bilgin Koçal, ilköğretimini Yalova'da tamamladıktan sonra orta ve lise eğitimi için yatılı olarak gittiği İstanbul Erkek Lisesi'ni bitirdi. Yüksek öğretimini Boğaziçi Üniversitesi'nde tamamlayan Koçal, 1982 yılında Mühendislik Fakültesi'nden Endüstri Mühendisi olarak mezun oldu. İş hayatına özel sektörde devam eden Koçal, 1992 yılında Özel Öncü Eğitim Kurumları'nı kurdu ve çeşitli taahhüt işleriyle iş hayatını sürdürdü. İş hayatının yanı sıra, Yalova Devlet Hastanesi Vakfı Kurucu Başkanlığı, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Anavatan Partisi Kurucu İl Başkanlığı, TUFAG Folklor Derneği Başkanlığı ve Yalova Spor Kulübü Başkanlığı gibi çeşitli görevlerde bulundu. Yakup Bilgin Koçal, 1999-2004 döneminde ANAP'tan Yalova Belediye Başkanı olarak görev yaptı. Koçal, 2009 yılında Demokrat Parti'den yeniden Yalova Belediye Başkanı seçildi ve daha sonra partisinden istifa edip önce bağımsız, ardından da AK Parti'ye geçti. Evli ve 3 çocuk babası olan Koçal, iyi derecede Almanca ve İngilizce bilmektedir.

Editör: TE Bilisim