Ak Parti’nin iş dünyasındaki önemli aday adaylarından Servet Yenitürk, adaylık kapsamında kentteki ziyaretleri sürdürüyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde yapılan STK seçimlerini de değerlendiren Yenitürk, “STK’ların yeni dönemde bu kentin geleceği noktasında milletvekillerine de büyük güç olacak.” Dedi.

 

AK Parti Van Milletvekili aday adayı Servet Yenitürk, adaylık sürecindeki çalışmalarını hızla sürdürüyor. Ak Parti’nin aday adaylarını belirlemedeki ikinci önemli virajı olan STK seçimlerinde de STK’ların ilgi gösterdiği isimlerden biri olan Yenitürk, kent genelindeki sivil toplum örgütlerini ziyaret edip bilgi alışverişi yapmaya devam ediyor. Yenitürk, ziyaretlerini Van İlim Yayma Cemiyeti ve Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile sürdürdü.

 

Yenitürk burada STK’ların rolüne vurgu yaparak; “Bilindiği gibi derneği ile, vakıfları ile, odaları ile tüm sivil toplum örgütleri aslında kümelenmeleri ile toplumu en iyi yansıtan kuruluşlardır. Van’ın bel kemiği olan bu örgütleri kentin sorunları ve çözüm noktaları konusunda da yine danışılacak ve önemsenecek önemli varış noktalarıdır. Partimiz de bu önemi yaptığı seçim ile göstermiş ve STK’lardan da bu kentin milletvekillerinin kim olması noktasında oylama ile görüş almıştır. Bu partimizin de gelecek dönemde STK’lar ile işbirliği ile süreci götüreceğinin bir göstergesidir.” Dedi.

 

“STK’LARI ÖNEMSİYORUZ”

STK’ları her zaman önemsediklerini ve adaylık verilmesi halinde iş birliği yapacakları ve beraber hareket edecekleri önemli bir mekanizmanın STK’lar olacağına vurgu yapan; “Biz bu kentin geleceğinin şekillenmesi için kentteki tüm değerli oluşumların kapısını çalmaya devam edeceğiz. Bugün aday adaylığı vesilesiyle geldiğimiz bu kapıları inşallah bu kentin sorunlarının çözülmesi noktasında aşındıracağız. Özellikle de çözüm sürecinin ve bölgenin geleceğinin şekilleneceği bir süreçte bizim sivil toplum örgütlerine büyük sorumluluk düşecek. Biz bu kentin sorunlarının Ankara’ya aktarılması noktasında can kulağı ile STK’larımızı dinleyip onların telkinleri ile hareket edeceğiz. İnşallah hepimizin için hayırlara vesile olacak bir dönemde bu kıymetli insanlarla çalışmak da nasip olur.” Dedi.

Editör: TE Bilisim