ÖNDER ALTINAL/ŞEHRİVAN ÖZEL

Tuşba bağımsız belediye başkan adayı Servet Yenitürk seçim çalışmaları kapsamında sahaya indi ve bir dizi ziyarette bulundu. Yenitürk beraberindeki 11 köy muhtarı ve çok sayıda destekçisi ile birlikte büyük bir araç konvoy ile birlikte İskele Mahallesi, Alaköy ve Yumrutepe Köylerine ziyaretlerde bulundu. Halkla bir araya gelen Yenitürk, sıcak ve samimi sohbetleri ile vatandaşların büyük ilgisi ile karşılaştı. Mahalle ve köy halkından tam destek alan Yenitürk yollarına devam edeceklerini belirtti. Yenitürk ayrıca İskele’de AK Parti’nin seçim bürosunu ziyaret etmeyi de ihmal etmedi.

“BENİM ADAYLIK İÇİN BİR BAŞVURUM OLMAMIŞTIR”

İskele ve köylerde konuşama yapan Yenitürk, aldığı kararlarda her zaman aile büyüklerini dinlediklerini ve 11 muhtar ile birlikte bu çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Yenitürk, “Bu yerel seçimlerde, bu belediye başkanlığı seçimi sürecinde bizim Tuşba ilçesinde iki aday adayımız, Erciş ilçesinde ise bir aday adayımız bulunuyordu. Son dönemlerde bizimde artık ismimiz yer almaya başladı. Süreç başladığı günden itibaren benim belediye başkan aday adaylığı gibi bir başvurum olmamıştır. Burada başvuru yapan arkadaşlarımızın temayül yoklamaları ve diğer çalışmaları ittikten sonra bu isimler Ankara’ya gönderildi. İsimlerden sonra bizde burada bir çalışma başlattık ve köylerimizde bulunan 11 muhtarımız ile birlikte Ankara’ya gidip arkadaşlarımıza destek olmak istedik. Bu köylerimizin ve İskele mahallemizin muhtarları ile birlikte Ankara’da bu aday adayı arkadaşlarımızdan hangisine adaylık verilirse kendisine destek olacağımızı bildirdik. Bu konuda milletvekilleriyle, genel merkezdeki insanlarla, o dönemde Ankara’da bulunan il yönetimiyle, belirlenmiş olan büyükşehir belediye başkan adayı ve eski Bakan Hüseyin Çelik ile görüştük ve bu arkadaşlarımızdan bir tanesine adaylık verilmesini istedik. Muhtarlarımız ile birlikte bu çalışmayı başlattık ve sağ olsunlar ki 10 gün orada mücadele ettik ve çalıştık” sözlerine yer verdi.

YENİTÜRK: YİNE MAĞDUR OLAN BİZLERİZ

11 muhtar ile birlikte çalışmalar yaptıklarını dile getiren Yenitürk, kesinlikle bir ismin üzerinde durmadıklarını belirtti. Yapılan çalışmalardan sonra yine mağdur olduklarını belirten Yenitürk şu sözlere yer verdi: “Arkadaşlarımız ile birlikte başlattığımız bu çalışmalarda asla ve asla hiçbir ismin üzerinde, hiçbir şekilde durmadık. Bu isimlerden; Necati bey olsun, Sinan bey olsun, Ümit bey olsun hiç birinin üstünde durmadık. Sadece her hangi bir arkadaşımıza adaylık verilsin istedik. Bu isimlerden hangisi olursa olsun bizimde artık burada bir hakkımız var dedik. Yıllardır bizlere aynı oyunlar oynanıyor. Nasılsa bizimle beraberler, nasılsa dürüstler, sadıklar, nasılsa yanlış yapmazlar ve bu insanalar her zaman bizim yanımızdadırlar denilir. Her seferin bizleri kandırırlar bu sefer olacak derler. Muhtarlarımıza bu sefer %100 değerlendirilmeye alınacaksınız ve sizlere yer verilecektir, sizlerin de en doğal hakkıdır denilmiştir. Oradaki milletvekilleri, genel merkez ve Hüseyin Çelik bize bunları söylediler ve bizlerde mutlu bir şekilde Van’a dönüş yaptık. Muhtarlarımız gelip burada tüm hemşerilerimize müjde verdiler ve böyle bir çalışma yaptığımızı söylediler. Ama orada kesinlikle bir isim için mücadele verilmedi. Tüm adaylarımız için bu mücadele verildi ve o çalışma yapıldı. Genel merkezimiz ve partimiz bu sefer karar versin istedik. Ancak gördüğünüz gibi sonuç yine ortadadır. Yine mağdur olan bizleriz.”

YENİTÜRK: HAKKIMIZ ALMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK

Bağımsız aday konusunda “Yenitürk adına kesinlikle bir talep olmamıştır” diyen Yenitürk verilmeyen haklarını almak için yola çıktıklarını belirtti. Yenitürk, “Sonuç açıklandıktan sonra biz yine tekrardan muhtarlarımız ile birlikte bir araya geldik. Bu konuda nasıl bir tepki vermeliyiz, ne yapabiliriz, acaba bağımsız bir aday çıkarırsak nasıl olur diye konuştuk. Daha sonra bir karara varıldı. Servet Yenitürk adına bir talep olunmamıştır. Servet Yenitürk ben aday olacağım diye bir şey olmamıştır. Hepimiz bir bağımsız aday konusunda anlaştık ve ben kendimiz burada feda oluyor sizin için aday olurum dedim. Ben işadamı da olsan, parti ile aram iyi de olsa, ben halkımızın her zaman arkasındayım ve yanındayım dedim. Nasıl arzu ederseniz ben varım dedim ve hep beraber yola çıktık. Elbette ki verilmeyen haklarımız almak için yola çıktık” dedi.

TATMİN EDİCİ BİR TEKLİF OLURSA DEĞERLENDİRECEĞİZ

Şubat ayının 18’nci gününe kadar kendileri için tatmin edici bir teklif olursa bu teklifi değerlendireceklerini belirten Yenitürk, ‘bizi kandırmaya çalışmasınlar biz halkımız için bu yola çıktık’ dedi. Yenitürk şöyle devam etti: “Ayın 18’ne kadar bizim için bir adaylık verilirse o zaman yine büyüklerimiz ile konuşacak ve bizlere ne söylenirse yine onu yapacağız. Ama bir kandırmaca yapılırsa, ağzımıza bir sakız atılma niyeti olursa biz sonunda kadar burada canımızla, başımızla ve malımızla sonuna kadar gitme sözünü sizlere veriyorum. Bizim amacımız ve niyetimiz budur. Biz hiçbir zaman tek başımıza yola çıkmadık. Biz bir birliktelik ile arkadaş ve dostlarımız ile bu yola çıktık. Bizim muhtarlarımız insanlarımızdan istekleri aldılar ve onları bize ilettiler. O karar büyüklerimizin ve sizlerin kararıdır. Maddiyatımı ve canımı, gücümü her şeyim ile kendimi buna vereceğim ve sizler ile birlikte hareket edeceğime söz veriyorum. Ama yaptıkları yanlıştan geri dönerlerse ve bize sizler kendinizi kanıtladınız, sizler burayı hak ediyorsunuz, bizleri özelliklede büyüklerimizi tatmin edici sözler verilir ise bizlerde bu konuyu tekrardan düşünürüz.”


Yasal Uyarı: Yayınlanan bu köşe yazısı/haberin tüm hakları Şehrivan Gazetesi'ne aittir. Bu içerik kaynak gösterilmeden yayınlanamaz, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin/yazının bir bölümü aktif link verilerek kullanılabilir.

Editör: TE Bilisim