Eş Başkan adayları Günel ve Yiğit ilk olarak hasta ve taziye ziyaretlerinde bulundu. Daha sonra TOKİ’de ev ev dolaşarak destek isteyen Eş Başkan adayları halka eş başkanlık sistemi hakkında bilgi verdi. Ev ziyaretlerinin ardından Akköprü Mahallesinde düzenlenen ev toplantılarına katılan Eş Başkan adayları burada halka hitap etti. İlk olarak konuşan BDP Tuşba Belediye Eş Başkan adayı Hadice Günel, eş başkanlık sistemi ile birlikte kadın devrimi yapacaklarını belirterek, “Devrimi gerçekleştirmek için geriye sayım başladı. Bunun için herkes birleşmeli ve gücünü ortaya koymalıdır.”

YİĞİT: HÜDA-PAR BDP’Yİ KARALIYOR

Günel’in ardından söz alan Öner Yiğit ise, milletvekillerinin belediye başkan adayı olarak gösterilmesinin bir seçim stratejisi olduğunu belirterek, “ Hüda-Par denilen bir parti ‘BDP’ liler kadınlarımıza saldırıyor’ diye karalama propagandası yapıyor. BDP dünyada ilk kez eş başkanlık sistemiyle seçime giriyorsa hiç bir kadına el uzatmaz ki Hüda- Par’lı kadınlara da saldırsın ve onlara şiddet uygulasın. Burada amaç eş başkanlık sistemini sabote etmektir.” Diye konuştu.

“MUĞLALI’NIN İSMİNİ KIŞLAYA VEREN AKP’DİR”

Özalp’ta 33 Kurşun katliamını gerçekleştiren Mustafa Muğlalı’nın tabelasını indirmekle övünenlerin Roboski katliamını gerçekleştirenler olduğunu dile getiren Yiğit, “O tabela zaten AKP döneminde asıldı. Önce tabelayı astılar, sonra halkın direnişi ile indirmek zorunda kaldılar. Şimdi de ‘Tabelayı biz indirdik’ diye propaganda yapıyorlar. İşte AKP’nin 12 yıllık iktidarında yaptığını iddia ettiği tüm icraatlar böyledir “ dedi.

“BİZLER HALKIN İŞÇİSİYİZ”

Konuşmasında 17 Aralık yolsuzluk operasyonlarına da değinen Yiğit, “Başbakan TÜBİTAK”ta çalışan beş çalışanı görevden alıyorsa bu onun oğluyla yaptığı konuşmalarının doğru olduğunu gösterir. Bizler bu halkın işçisiyiz. Oysa Başbakan bir konuşmasında ‘Ayaklar baş olamaz’ diyerek emekçi halkımızı aşağılamıştır. Biz barış sürecinin devamı için elimizden geleni yapıyoruz. Bu seçimlerde elde edeceğimiz başarıyla barış sürecini nihai hedefine ulaştıracağız.” Şeklinde konuştu.

“VERİLEN KADRO SÖZLERİNE İTİBAR ETMEYİN”

Konuşmasında AK Parti Tuşba Belediye Başkan adayının verdiği kadro sözlerinin doğru olmadığını söyleyen Yiğit konuşmasını şöyle sürdürdü: “İl özel idaresi lav edildikten sonra burada çalışan işçi ve memurlar Van Büyükşehir Belediyesi bünyesine geçecek. Büyükşehir Belediyesi bu çalışanları Tuşba ve İpekyolu belediyelerine dağıtacak. Bu çalışanlar kat kat fazla olduğu için geriye kalan çalışanlar Büyükşehir’de çalışacak. Bu yüzden bu tür sözlere itibar etmeyiniz. AKP bastırdığı seçim broşürlerinde 580 köyün bütün yollarının asfaltlandığını iddia ediyor. Bu kesinlikle doğru değil. Asfaltlanan köylerin oranının sadece yüzde 30 oranındadır. Halkımız çok büyük ve güzel projeleri hak ediyor. Ama bütün bunların yapılabilmesi için önce esas ihtiyaçların giderilmesi gerekiyor.”

Editör: TE Bilisim