IPSOS'tan CNN TÜRK'e 1 Kasım seçimi sonrası araştırması

Araştırma şirketi IPSOS, CNN TÜRK için özel olarak bir seçim sonrası araştırması hazırladı. 2-3 Kasım'da bilgisayar destekli telefon görüşmesi veri toplama tekniği ile yapılan araştırma 81 ilde 18 yaş üstü seçmenle 1614 görüşme gerçekleştirildi. Şirkete göre araştırmadaki hata payı ise yüzde 2. 4. Seçmenlerin 1 Kasım seçimlerindeki oy tercihlerinde ne etkili oldu? Parti tercihindeki değişikliklerin sebebi ne? Yeni bir seçim olsa hangi partiye oy verecek? Ankara'daki katliam oy tercihini etkiledi mi? Oyları emanet mi yoksa asıl oyu mu? Yeni anayasa, başkanlık sistemi ve seçim barajı hakkında ne düşünüyor? Çözüm süreci yeniden başlamalı mı? En başarılı lider kim? sorularının cevabı CNN TÜRK'te Tarafsız Bölge programında açıklandı. İşte araştırmanın sonuçları...

2-3 Kasım'da bilgisayar destekli telefon görüşmesi veri toplama tekniği ile yapılan araştırma 81 ilde 18 yaş üstü seçmenle 1614 görüşme gerçekleştirildi. Şirkete göre araştırmadaki hata payı ise yüzde 2.4.  

MHP BARAJI AŞAMADI, AK PARTİ 4 PUAN DAHA ARTIRDI

Açıklanan ankette çıkan sonuçlar şaşkına çevirdi. Anket sonuçlarına göre; Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) yüzde 9 oy oranı ile barajı aşamadığı ve 1 Kasım seçimlerinden ezici bir zaferle çıkan AK Parti'nin oyunu 4 puan daha artırdığı görüldü.

Bir diğer dikkat çeken detay ise anket sonuçlarını seçim sonrası süngüsü düşen Doğan Medya Grubu'nun yayın organı CNN Türk'ün açıklaması oldu. 

İşte seçim sonrası IPSOS tarafından yapılan ilk anket sonuçları; 

 

 
Editör: TE Bilisim