Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Van'a geldi. Merkezi seçim bürosu miting alanına dönerken burada halka seslenen Zana, "Yıllardır yaşamımızı çaldılar ama oylarımızı çalmalarına izin vermeyin" dedi. Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Van'a geldi. Merkezi seçim bürosunu ziyaret eden Zana'ya, Van Milletvekili Aysel Tuğluk, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayları Bekir Kaya, Hatice Çoban, BDP İl Başkanı Musa İtah ve partililer eşlik etti.

ZANA: YILLARDIR YAŞAMIMIZI ÇALDILAR, OYLARIMIZI ÇALMALARINA İZİN VERMEYİN

Burada toplanan yüzlerce kişiye hitap eden Zana,karşılamadan dolayı teşekkür etti. Yeni bir sürecin başladığını ve Kürtlerin yeni bir sistem yaratmaya çalıştığını aktaran Zana, halkın seçimlere seferberlik ruhuyla yaklaşması gerektiğini belirtti. Tüm dünyanın gözünün Kürtlerin yarattığı sistemde olduğu belirten Zana, bu sistemin inşası için seçimlerin önemli olduğunu söyledi. Sadece oy vermenin yetmeyeceğini söyleyen Zana, herkesi sandıklara ve oylarına sahip çıkmaya çağırdı. Zana, "Yıllardır yaşamımızı çaldılar ama oylarımızı çalmalarına izin vermeyin" dedi. Zana konuşmasının ardından bu kez merkezi seçim bürosunun önündenTuşba Merkezi seçim bürosuna geçti.

CUMHURİYET CADDESİ BİR ANDA MİTİNGE DÖNDÜ

Cumhuriyet Caddesi'nden İskele durağına kadar yürüyen Zana ve beraberindekilere binlerce kişi eşlik etti. "Biji Serok Apo", "Vur vur inlesin AKP dinlesin" sloganları ile Tuşba BDP Seçim Bürosu önüne gelen Zana ve beraberindekileri burada da toplanan yüzlerce kişi karşıladı. Burada da halka seslenen Zana, "Biz hırsız, yalancı bir hareket değiliz. Biz emeğiyle var olan bir hareketiz. Bu hareket için binlerce genç yaşamını yitirdi. Bu emek gençlerin, kadınların ve sizlerin emeğidir. Bizim buna layık olmamız gerekiyor. Biz haksızlığı kabul etmeyeceğiz ve asla haksızlık etmemiz ve provokasyona yer vermemiz gerekiyor" diye konuştu. Kürtlerin birliğini mutlaka sağlaması gerektiğini belirten Zana, Kürtlerin artık buna karar verdiğini söyledi. 20 yıl önce kimsenin belediyenin kapısına bile gidemediğini söyleyen Zana, "Bugün sizlerin içinden belediye başkanları çıktı ve belediyeyi birlikte yönetiyorsunuz" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim