AK Parti'nin Van'daki güçlü aday adaylarından Teoman Zeydan, Van'a gelir gelmez büyük bir gövde gösterisi yapmış ve Van siyasetine hızlı bir giriş yapmıştı. Van'a gelir gelmez Ak Parti il başkanlığında parti rozetini takan ve Van'daki ziyaretlerinin startını veren Zeydan Van'da heyecan yaratırken, adaylığı Van'da kısa zamanda büyük yankı da uyandırmıştı.

Öte yandan Zeydan'ın Hakkari doğumlu olması şimdiden adaylığı ile ilgili farklı spekülasyonlar yaratmasına neden olurken, bazı çevrelerin kendisi ile ilgili iddialarına Zeydan'dan yalanlama geldi. Bazı kesimlerin Zeydan'ın hem Van'dan hem Hakkari'den başvuru yaptığı söylemleri kamuoyunda söylentilere neden olurken Şehrivan'a konuşan Zeydan bu iddiaları kesin bir dille yalanladı.

TEK TERCİHİM VAN OLDU

Zeydan, Van'ın milletvekili ve Van halkının temsilcisi olmak üzere başvuru yaptığını belirtirken, başvurusunu yaptığı il olan Van'a hizmet etmek için bu yola çıktığını kaydetti. Zeydan: "Başvuru formunda iki seçim bölgesini tercih edebiliyorsunuz. Ak Parti'nin başvurmunda böyle bir şey var. Ancak ben tek seçim bölgesinde tercih yaptım. O da Van'dı. Başvurumu Van için yapıp Van'ın milletvekili olmak üzere bu yola çıktım. Van dışında başka bir ilde başvurum yoktur olması da mümkün değildir. Her zaman dediğim gibi Van milletvekili olmak için aday adayı oldum ama ben bu bölgenin tüm illerini de sahiplenmeyi isteyen ve bunu hedefleyen biriyim. Van'ın vizyonu büyük bir kent. Bunu küçültmeye de bu tür iddialar yaratmaya da lüzum yok diye düşünüyorum." dedi.

ŞEHRİVAN HABER

Editör: TE Bilisim