Şırnak'tan acı haber geldi; Şehitler var... Şırnak'tan acı haber geldi; Şehitler var...

Genellikle alerjenik olan sinüzit rahatsızlığı aynı zamanda soğuk alınlığının bir yan etkisi olarak da karşımıza çıkar. Sinüzit rahatsızlığının ortaya çıkışı ile birlikte bağ ağrısı, burun tıkanıklığı ve yüz ağrısı gibi rahatsız edici ağrılar çekmeye başlarız. Sinüzit şikayeti meydana geldiğinde çoğu zaman burnu temizlemek dışında akla bir yöntem gelmez. Sinüs kanallarında tıkanıklık nedeni ile ortaya çıkan sinüzite karşı bu doğal yöntemden yararlanabilirsiniz.

Pek çok farklı şekilde meydana gelebilen sinüzit kronik bir rahatsızlık olarak karşımıza çıkmadığı sürece belirli doğal yöntemler ile geçirilmesi basit bir rahatsızlıktır. Kronik sinüzitten kurtulmak için henüz bilinen bir tedavi yöntemi ise yok. bunun dışında solunum yolu enfeksiyonları, soğuk algınlığı ya da alerjik reaksiyon olarak meydana gelen sinüzite karşı uygulanan doğal yöntem şu şekilde karşımıza çıkıyor:

Sinüzit sorunu ile karşı karşıya kalanların tercih edebileceği bu doğal yöntem sinüs kanallarını temizleyerek sinüzitin geçirilmesini sağlar. Tam anlamıyla bir tedavi yöntemi olmasa da bu doğal karşımı sinüzitin neden olduğu ağrıları hafifletir ve burun tıkanıklığını geçirerek rahat nefes almayı sağlar.

Bu doğal karışım ile sinüzite son vermek için ilk olarak 1 su bardağı suyu ısıtarak ılık kıvama getirin. Ilıyan suya 1 tatlı kaşığı tuz ilave ederek karıştırın. Ardından karışımı yarım limon suyu ve 1 tatlı kaşığı bal ekleyin. Son olarak karışımın içerisine 1 çay kaşığı zencefil ilave edin ve homojen hale gelene dek karıştırın. Karışımı sinüzit ağrılarına karşı düzenli olarak hazırlayıp içebilirsiniz.

Kaynak: HABER GLOBAL