Uyanık bir seyyar satıcı bir yerde tezgahını kurmuş, etrafına bir çok insan toplamıştı. İçi su dolu bir şişeyi seyircilere göstererek “Hey millet! Bu ilaçtan kim bir tatlı kaşığı içerse ömrü uzar; birkaç asır sapasağlam yaşar. Mesela bana bakın; ne kadar sağlıklıyım değil mi? Bu ilaçtan bir tatlı kaşığı içtim ve üç yüz yıldır yaşıyorum.” dedi.

Adamın sözüne hiç de inanmayan bir seyirci, satıcının çırağına sordu:

- Doğru mu diyor? Gerçekten bu kadar yaşlı mı?

- Valla tam olarak bilmiyorum. Çünkü sadece iki yüz yıldır ona çıraklık ediyorum!

 

***

 

BU OYUN TUTMAZ...

 

Şu sıralar memleket sessiz.

Ak Parti’nin mülakatları tamamlanan Ankara adayları kulislerde ve başkentin tüm mekanlarında ulaşılabilecek tüm ‘rütbeli’ AK Partililere ulaşmak için çabalıyor.

118 aday adayının Ankara’da amansız bir mücadelesi var. Her biri farklı kanallardan temsiliyet yetkisini almak için uğraşıyor.

Her adayına kendine ‘garanti’ temayül birincisi olduğu bir süreçte Ankara’da ise farklı mütteffikler ve ittifak listelerinin oluştuğunu da görmek mümkün.

Temayülden birinci çıkma aşaması aşıldı, şimdi herkes birieri ile kendine liste hazırlıyor. Hoş daha seçime aylar kala ‘ağabeyler’ kendilerince listeler hazırlamaya, bakanından 8’inci sırasına kadar adayları koymaya başlamıştı ama... Bu kentin masa başında belirlenecek milletvekili listesine ihtiyacı yok. Haliyle hatır gönül ilişkileri ile oluşturulan listelere de...

Olmaz kardeşim olmaz. Ak Parti’nin 8 milletvekili çıkacağı, HDP’nin baraj altında kalacağı belli değilken 8 milletvekili adaylığı üzerinden Van’ı devre duşu tutan pazarlıklar tutmaz. Tutsa da bu aşı tutmaz...

 

***

 

BU İMZALAR KİM İÇİN TOPLANIYOR?

 

Öyle ya da böyle Van’da AK Parti’ye 118 başvuru yapıldı mı? Yapıldı...

Bu listede eğitimcisi var, akademisyeni var, işadamı var, topluma mal olanı var, kurumda yükselme bekleyeni var, ihale almayı bekleyeni var, aldığı işlerin kotasını yükseltmeyeni var... Nihayetinde doğruluğu ve samimiyeti Yüce Allah’a kalmakla birlikte bu isimlerin hepsinin de dilinde ‘halka hizmet’ var.

İsimleri tartışmak ve Van’a yararını dillendirmek ayrı bir muamma elbet ama bu kadar insan temsiliyet beklerken Van’da hala seyyar satıcı uyanıklığı yapmaya devam eden siyasetçiler var... Napıyorlar biliyor musunuz oturup masa başında milletvekili listelerine adam koyuyorlar...

 

Ak Parti’nin 118 aday adayının niteliği, vasfı, liyakatı, duruşu, gücü Van’a yetmiyor ya... Van milletvekili aday adayları listesine ‘yancı’ siyasiler ekletilme çabası son hız sürüyor.

 

Nasıl mı?

 

Önceki gece birilerinin başkanlığında Ak Parti’nin ilçe başkanları adını ve kime bağlı olduğunu şimdilik paylaşmayacağım bir çatı altında buluşuyor.

AK Parti’nin ilçe başkanlarında mevcutlardan bir tanesine kefil olunması, sonuna kadar desteklenilmesi, aşiretiyle, dik duruşuyla bilmem neyiyle listeye girmesi gereken birileri için imza alınıyor.

İlçe başkanlarının eli mahkum ya... Destek verecek tabi. Kim istenirse!

Sonra ver elini genel merkez...

Şahsen ben bu 118 milletvekili aday adayının yerinde olsam sorgulardım:

Ak Parti’de birileri 118 milletvekili aday adayı arasında neyi eksik gördü de hala dışardan müdaheleler yapmaya devam ediyor?

Listelerde temsiliyeti sağlayacak kimse yok mu da halen teşkilatlar üzerinde bir spekülasyon yürütme çabası, işin içine birilerini itme çabası sürüyor.

İlçe başkanları kimler hangi isimler tarafından ne gibi kararlar ve imzalar vermek için toplanıp her defasında tembihleniyor?

Toplanan bu imzalar nasıl, hangi şartlarda ve üst yazısına neler eklenerek genel merkeze sunulacak? Bu imzalar kimin için nasıl kullanacak?

 

Ben olsam merak ederim yani... Acaba 118 aday adayı bununla ilgili bir teşebbüs ya da müdahele sergiliyor mu?

 

Hakkınızı arayın kardeşim! Susmayın...

 

Uyanık siyaset satıcılar biri gelip kendisini pazarlamak için bir şeyler yapıyor. Yanına da kendi kafasında çıraklar. Koymuş önüne kirli siyaseti. Van üzerinden kirli siyaset satıyorlar. Bunu yaparken de halkı birbirlerinin sahte ‘şahitlik’leri ile yapıyorlar.

 

Şıracının şahidi bozacı hesabı! Hadi birbirinizi genel merkezde anlatmaya devam eden bakalım...

 

***

 

VEKİL ADAY ADAYLARINA BİR UYARI!

 

Ankara’ya giden aday adayları sürekli bakanlarla, genel başkanları ile görüşmüyor ya?

Arada da garip işlerle oyalanıyorlar.

Bunların başında da twitter geliyor. Herkesin gözü kulağı, kimin twitter’da ne yazıp ne çizdiğinde.

Tamam, birilerinin sizinle ilgili yazdıkları hoşunuza gidiyor da. Eğer temsiliyet için iyi bir şeyler yapmaya çalışıyorsanız bence twitter’ı bu kadar kafaya takmayın.

Malum seçim dönemi bilumum isimlerle twitter’da kullanıcılar açılıyor. Odak nokta belli. Bazı isimler üzerine iyi diğerleri üzerine kötü yorumlar. Kendini Fuat Avni zanneden bu adamların hoş kim olduğu attıkları 3 twitten sonra belli oluyor ama bizimkiler yazılan her twiti genel merkezin okuyacağı kaygısında.

Arıyorlar: Ne olacak şimdi? Hakkımızda şunu bunu yazmışlar...

Yahu bu kadar paranoyak olmaya gerek yok. Siz bu kenti temsil edecek adamlarsınız. Daha şimdiden bu haberde bu yorumu yazdılar, şu twit’te bunu dediler korkusuna kapılırsanız mevcutlardan farkınız kalmaz.

Malum şimdikilerde de böyle bir hastalık var. Eleştiriye gelemiyorlar... Aman siz onlardan olmayın...

Editör: TE Bilisim