Cumhuriyet Halk Partisi, HDP ve Meral Akşener'in 2019'daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olarak göstereceği iddia edilen Abdullah Gül, konuyla ilgili açıklama yaptı.

 

Abdullah Gül, cuma namazını kılmak üzere 13.00 sıralarında Esenyurt'taki Serhan Tirit Merkez Camii'ne geldi. Gül, camiye girişinde karşılaştığı vatandaşlarla selamlaştı. Öte yandan polis, cami girişinde ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Camiye girenlerin üstü tek tek arandı.

 

Deniz Baykal'ın iddialarına cevap veren Gül, "Benle ilgili söylenenleri ciddiye almadım. Bu açıklamalar bir siyasetçinin parti içi hesaplaşmaları" dedi.

 

Gül'ün açıklamalarından satır başları:

Geçen günlerde bir siyasetçinin kendi parti içi hesapları ve politikaları çerçevesinde yaptığı çeşitli taktikler, o konuşmada, beni de söz konusu etti. Açıkçası ben hiç ciddiye almadım benimle ilgili söylenenleri. Başka bir nokta da şu. Uzun bir süredir bazı siteler başta ben olmak üzere AK Parti'nin gerçek öncüleri, onun başarısında çok büyük emeği geçmiş arkadaşlar hakkında ağıza gelmeyecek laflar, küfürlere varan söylemler... Doğrusu bunların da nasıl organize olduğunu dünya biliyor artık.

 

"GÜNLÜK SİYASETE GİRMEYECEĞİM"

Ben 7 sene tarafsız olarak cumhurbaşkanlığı yaptım. Sonra ayrılınca da günlük siyasete girmeyeceğimi de defalarca söyledim. Ama tabii ki bütün birikimimi, bilgimi, tecrübemi yeri geldiğinde ülkem için paylaşma sorumluluğum var. Bunları yeri geldiğinde ülkemizi yöneten değerli arkadaşlarımla baş başa gelerek paylaştım, yeri geldiğinde de kamuoyuyla paylaştım. Bu şekilde paylaşmaya da devam edeceğim.

 

"TÜRKİYE'NİN ÖNÜNE BAKMASI GEREKİR"

Ülke zaten yeteri kadar kutuplaşmanın içerisinde. Türkiye'nin önüne bakması gerekir. İçeride bir sürü ekonomik beklentiler var. Herkesin bunlara yönelmesi gerekir. Bu çerçevede muhakkak ki hükümete yardımcı olmak gerekir. Yurt dışından kaynaklanan ciddi tehlikeler var. Polemiklere sokmak için uğraşanları da ciddiye almam.

 

 

ELİTAŞ ÇAĞRI YAPMIŞTI

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Deniz Baykal’ın Cumhurbaşkanlığı seçiminin olası adayları arasında adını geçirdiği Abdullah Gül'e, "Açıklama yap, spekülasyonları bitir" çağrısı yapmıştı.

 

BAYKAL: ABDULLAH GÜL'Ü CİDDİYE ALIRIM

CHP'li Deniz Baykal, 2019'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili, "Adayımız CHP'li olmayabilir. Abdullah Gül ismi gelirse ciddiye alırım" demişti.

 

ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Baykal'ın "Abdullah Gül 48'in adayı olabilir" sözlerine "Deniz Baykal'ın açıklamalarını değersiz buluyorum.​ Bu bir virüs harektidir. Bu bir fitne hareketidir. Sayın Baykal bu işleri bıraksın kendi işlerine baksın" demişti.

 

Editör: TE Bilisim