Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan seçimler öncesinde hareketli günler yaklaşırken Van’da da aday adayları öne çıkmaya devam ediyor. Daha önce birkaç ismin Ak Parti’den aday adayı olduğunu duyurduğu seçim öncesi Van’da temsiliyet isteyen isimlerden birisi de Hilal TV’nin Genel Müdürlüğü’nü yapan Adnan İnanç oldu. İnanç “Ankara’nın değil Van’ın vekili olacağım” diyerek aday adaylığını resmen duyurmuş oldu.

Hilal TV Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Adnan İnanç yaptığı yazılı bir açıklama ile Haziran 2015 seçimlerinde Van’dan AK Parti milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu. AK Parti’de siyaset yapmak isteği ve şimdiye kadar yaptıkları ile çözüme olan desteğini aktif siyaset ile devam ettirmek istediğini söyleyen İnanç, açıklamasında Van’a hizmet etmek istediğinin altını çizdi.

Açıklamasında adaylık gerekçelerini sıralayan İnanç, şu sözlerle aday adaylığını resmen duyurmuş oldu; “Türkiye ve dünya gündemi, Türkiye’nin sosyal ve siyasal konjonktürü ve bu süreçte AK Parti’nin sessiz devrim niteliğindeki yönetim performansı, her duyarlı insan gibi benimde ilgi ve dikkatimi çekmektedir. Başından beri desteklediğim başarılarını takdirle izlediğim, özellikle seçim süreçlerinde katkıda bulunduğum AK Parti’deki çalışmalarıma aktif siyaset ile devam etmek istiyorum. Genel müdürlüğünü yaptığım Hilal TV’de de AK Partinin sessiz devrimini, her alanda reform içeren değişimi programlar ve haber yorum ile desteklemeye çalışıyorum… AK Partiyi sıradan bir parti olarak değil, bir dava partisi olarak gördüğüm için 2015 seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak istiyorum. Türkiye sınırlarını aşan, tüm mazlumlara umut olduğu, ülkemin kangren haline gelmiş “Kürt sorunu”na cesaretle eğildiği ve “Çözüm süreci”ni başlatarak güçlü bir irade ortaya koyduğu için, AK Parti’de siyaset yapmak istiyorum.”

İNANÇ: AK PARTİ’DE SİYASET YAPMAK İSTİYORUM

“AK Partinin, Kürt halkı olarak dışlanmışlığımızı, itilmişliğimizi farkederek, Türkiye Cumhuriyetinin inkar politikalarına neşter vuran, red politikalarını ortadan kaldıran bir irade ortaya koyduğu için aday adayı olmak istiyorum. Savaşın değil, Barışın/Çözümün dilini kullandığı için, dilini yenileyerek “kardeşlik ahdini tazelediği için” AK Partide aktif siyaset yapmak istiyorum. ‘Bizim iktidar olduğumuz ülkede kan akmamalı, bu kanı durdurmak için siyasi hayatımı, hatta canımı ortaya koyuyorum’ diyen bir dünya liderinin öncülüğüne inandığım için, AK Parti’de siyaset yapmak istiyorum. Kürt halkının ruh kökündeki Müslümanlık bilincini keşfettiği, bu aşkın aidiyete dikkat çektiği, çözüm için ithal yöntemler değil, kendi değerlerinden hareket ettiği için AK Parti’de siyaset yapmak istiyorum.”

ÇÖZÜM SÜRECİNE GÖNDERME

Mazlum ve yüreği yaralı bir Kürt anne, “Bu gömlekte oğlumun kokusu var, o gitti gideli bu gömleği koklayıp duruyorum. Koklaya koklaya bu koku da bitti, oğlumdan kalan gömlekteki kokuyu da bitirdim.’ diyen, yüreği oğul hasretiyle dağlanmış bu Kürt annenin çığlığına kulak verdiği ve çözüm için kolları sıvadığı için AK Parti’de aktif siyaset yapmak istiyorum.
AK Partinin misyonu, vizyonu, ülkemiz ve dünya gündemindeki temsili, beklentileri ve başarıları hususunda gösterdiği yüksek profil sebebiyle AK Partide aktif siyaset yapmak istiyorum. Haklının, mazlumun, mağdurun ve hakkı gasbedilmiş halkların yanında olduğu için, sosyal hizmeti öncelediği ve önemsediği için AK Parti’de hizmet yapmak istiyorum.
Ülkemiz yüzyıldır bulunduğu stratejik konumunun bedelini ödüyor. Bütün kavgalar, acımasız savaşlar Türkiye’yi siyasi denetim altına alma girişimleri hep bu stratejik önemden kaynaklanıyor. AK Parti bu siyasi bilinci ve önemi kavradığı, kendi siyasetini dışarıdan değil kendi içinde ve kendisi olarak verdiği için destekliyorum.”

ANKARA VEKİLİ DEĞİL VAN VEKİLİ

“Deprem ile yaralanan Van’ımızın derdiyle yakından ilgilendiği, “bir sonraki kış soğuğunda Van’lı kardeşlerimi sıcak yuvalarına kavuşturacağım” dediği ve bizi kaderimize terketmediği için, sözünün gereğini de yerine getirerek, 10 ayda 20.000 konut yaptığı, halkımızı sıcak yuvaya kavuşturduğu için AK Parti’de siyaset yapmak istiyorum. Şunu özellikle belirtmeliyim ki eğer nasip olur ve teveccühünüz ile vekil kabul edilirsem, bir kardeşiniz olarak sıradan bir “Ankara vekili” olmayacak ve Van’ın çözüm aranacak her sorunu ile ilgileneceğim. Amacım yeni bir siyaset modeline öncülük etmek, siyasete ahlakı, ilkeli olmayı ve misyonu taşımak olacaktır. Bunun için sizden biri olarak, aynı havayı soluyarak, aynı düşünce ve kültürel iklimi yaşayarak sorunları teşhis etmek istiyorum. Van’ı doğunun yıldızı yapacak her yeni projeye, Van’ın yararına olabilecek her çabaya destek olmak istiyorum...
Van’ın her sorunu hususunda yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte yapılacak her hizmetin hizmetkârı olmak istiyorum…”

“DESTEK OLMAK İSTİYORUM”

“Van için yapılacak projelerin hayata geçirilmesi hususunda tüm yetkilerimi kullanmak; Van’ın genç nüfusu için her hayırlı çabaya, proje ve etkinliğe öncülük ederek destek olmak istiyorum. Ankara’da çalınmadık kapı bırakmayarak Van’a hizmetin her çeşidini taşımak istiyorum. Ben ya da diğer aday adayı olan dava arkadaşlarımdan herkim bu ipi göğüsleyecek, adaylığa layık görülecek ise, hep birlikte destek olmak ve hizmet bayrağını yukarıya taşımak vazifemiz olmalıdır... Şimdiye kadar AK Partide hizmette bulunan vekiller, il ve ilçe başkanları, muhtelif kurul üyesi ve herhangi birimine katkı sağlamış, emek vermiş tüm kardeşlerimin çabalarını saygı ve takdir ile anıyorum. Ve memleketim için aktif hizmette var olacağımı belirtiyor, AK Parti kadrolarının ve halkımızın teveccühünü bekliyorum.
Biz biliyoruz ki, Doğu’da savaş olursa Batı’da barış olmaz… Savaşların kazananı, barışın ise kaybedeni olmaz. Tüm bunlar için “Biz Birlikte Çok Daha İyiyiz”. Birbirimizle değerli ve anlamlıyız. Onun için birbirimizi büyüterek büyüyebiliriz… Allah’tan kendim ve sizler için hayırlı olanı diliyor, niyet ve akıbetimiz için de hayırlı olanı niyaz ediyorum.”


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim