Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk hakkında 2014 yılında başlatılan soruşturma tamamlandı.

18 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Soruşturmayı yürüten savcının hazırladığı iddianamede, Ahmet Türk'in 'Terör örgütüne üye olmak', 'Terör örgütü propagandası yapmak' ve 'Gösteri ve yürüyüşler kanununa muhalefet' suçlarından 7.5 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. İddianame 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilirken, Türk'ün yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacağı belirtildi.

SUÇ TARİHİ 2012 VE ÖNCESİ

İddianamede PKK'nın geçmişten bu güne kadar olan yapılanmalarını ayrıntılı olarak anlatan savcı, suç tarihinin 18 Mart 2012 ve öncesi olduğunu belirtti. İddianamede Hatip Dicle'nin evinde yapılan aramada ele geçirilen 'Basına duyuru' başlıklı bir yazıdan söz edildi. 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'den milletvekili adayı olan Fazıl Hüsnü Erdem'in adının yazıldığı 'basına duyuru' başlıklı metin ile ilgili olarak iddianamede şu ifadeler yer aldı:

"Bu dokümandan 25-26 Temmuz 2009 tarihinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sümer Park Resepsiyon Salonunda KCK/PKK terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın talimatları doğrultusunda kurulan Demokratik Toplum Kongresi çalıştayının yapılacağı, şüphelinin de bu çalıştaya katılacak şahıslar arasında isminin yer aldığı anlaşılmıştır."

Editör: TE Bilisim