Seçim kampanyasına Sivas'tan başlayan Ak Parti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla tüm adaylarına, uymaları gereken kuralları ve seçim kazandıracak taktikleri içeren kılavuz gönderdi.

Akşam gazetesinde yer alan habere göre; Özellikle seçmenle iletişim konusundaki püf noktaların dikkat çektiği kılavuzda bazı uyarılar şöyle sıralandı:

KANAAT ÖNDERİYLE İLETİŞİM KURUN

Adaylar, seçim bölgelerindeki kanaat önderleri ile sürekli iletişim halinde olmalı, onlarla dirsek temasında bulunmaya dikkat etmelidir. Kanaat önderleriyle iletişim halinde olmak hem seçim bölgelerindeki insanların beklentilerini daha iyi anlamalarına yardımcı olacak, hem de kanaat önderinin insanlardaki olumlu algısı adayın daha kolay kabullenilmesini sağlayacaktır.

SOSYAL MEDYAYI DiKKATLİ KULLANIN

Sosyal medya manipülasyona açık olduğundan, adaylar sosyal ve dijital medya mecralarını kullanırken dikkat etmeli, seçmenle tartışmamalıdır. Adaylar, resmi hesaplardan güncel bilgileri seçmenle paylaşmalı, soruları cevapsız bırakmamalı. Hiçbir ayrım gözetmeden düğün, toplantı ve cenaze gibi önemli olaylardan vaktinde haberdar olmalı ve törenlere katılmalıdır.

DİĞER ADAYLARI KÖTÜLEMEYİN

Seçmenle kurulacak iletişimde hiçbir şekilde tartışmaya girilmemeli ve adaylar mümkün olduğu kadar sabır ve güler yüzle seçmene yaklaşmalıdır. Kapı kapı dolaşarak vatandaş ziyaret edilmeli. Diğer partiler ve onların adayları kötülenmemeli, sadece kendi partisinin icraat ve çalışmalarını anlatmalıdır.

MAÇLARI KAÇIRMAYIN

Adaylar, şehrin amatör ve profesyonel spor kulüplerinin maçlarına gitmeli ve halkla bütünleşerek coşkuyu paylaşmalıdır.

ADIYLA HİTAP EDİN

Propaganda çalışmaları sırasında tanınan insanlara mutlaka adıyla hitap edilmeli, sıcak, saygılı ve güler yüzlü davranılmalıdır. İletişim kurulan seçmenin sorunları doğru tahlil edilmeli ve not alınmalıdır. Aday, gideceği bölgenin sorunlarını önceden araştırıp öğrenmeli ve bu sorunlarla ilgili olarak partimizin sunacağı çözüm önerilerini tespit etmelidir.

KIYAFET VE MESAJ UYARISI

Adaylar, aday oldukları bölgedeki ve ülkemizdeki önemli olayları ve günleri kaçırmamaya özen göstermeli, kutlama ve tebrik mesajları ile seçmene ulaşmaya çalışmalıdır. Adaylar, seçim alanlarına ve katılacakları aktivitelere göre kıyafet belirlemelidir. Partimizin kullanacağı promosyonlar yasal çerçeveler içerisinde kullanılmalı ve seçmen profili dikkate alınarak cinsiyet ve yaş gruplarına göre sınıflandırılmalıdır. Kadın ve erkeklerin promosyonları karıştırılmamalı, çocukların kullanabileceği promosyonlar ise gençlere dağıtılmamalıdır.

Editör: TE Bilisim